به گزارش راهبرد معاصر؛ این تعبیر تقریبا در تحلیلهای تمامی رسانههای عبری زبان در رابطه با دو درگیری ۴۸ ساعت گذشته در کرانه باختری به کار رفته است.
شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی درگزارشی در این رابطه نوشت، یک عملیات ارتش اسرائیل در جنین ناگهان به یک جنگ پیچیده مبدل شد و درگیری برق آسا به یک روز جنگ تبدیل شد.
در ادامه این گزارش آمده است: امروز گروههای فلسطینی به سوی عملیات کیفی پیش میروند تا این روزها صاحب نظران شاهد نقطه عطفی در عملکرد گروههای فلسطینی باشند، نقطهای که شاید بتوان آن را در بکارگیری بمبها خلاصه کرد.
این رسانه تصویری رژیم صهیونیستی افزود: همچنین در کنار آن نباید از دهها هزار تصویر و کیپ منتشر شده در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هم غافل ماند که فعالان جهاد اسلامی و حماس در جنین آن را بارگزاری کرده و باعث شدهاند تا این منطقه به سمبلی برای دیگر مناطق تبدیل شود.
در پایان این گزاش هم اشارهای به ستایش زیاد النخاله دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطینی از مبارزان فلسطینی در جنین و به ویژه واحد مهندسی آن دارد که توانستهاند با امکانات کم و پیش پا افتاده خود مواد منفجرهای تولید کنند که بتواند معادلات را در این منطقه تغییر دهد، تا بعد از آن این رسانه عبری زبان نتیجه گیری کند، این دقیقا همان رویکردی است که حزب الله آن را در دستور کار خود قرار داده بود.
یونی بن مناخیم تحلیلگر صهیونیست هم در یادداشتی که در پایگاه خبری عبری زبان نیوز وان منتشر شد، اعلام کرد: گروههای فلسطینی در کرانه باختری در حال تکرار همان روشهای حزب الله هستند.
به نوشته این تحلیلگر صهیونیست: گروههای مسلح (مبارز فلسطینی) در کرانه باختری در صدد آن هستند که با در پیش گرفتن رویکردهای به کار رفته حزب الله جنوب لبنان، شاخصهای برتری بر ارتش اسرائیل پیدا کنند و در همین راستا کارگاههای تولید بمب در این منطقه ایجاد شده است.
این کارشناس صهیونیست هم با دیگر همکاران خود هم عقیده است که به دلیل شدت درگیری و مقاومت مبارزان فلسطینی، ارتش اسرائیل مجبور شد برای اولین بار طی سالهای گذشته برای نجات نظامیان خود از مهلکه، درخواست پشتیبانی هوایی کرده تا از طریق حملات هوایی حلقه محاصره مبارزان فلسطینی علیه نظامیان صهیونیست را بشکند.
بن مناخیم در این رابطه اعتراف میکند که موج درگیریها در شمال کرانه باختری به نحوی که میتوان آن را در سطح حوادث انتفاضه دوم توصیف کرد.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است، از ویژگیهای موج درگیریهای اخیر که ما را به یاد روزهای انتفاضه دوم میاندازد، استفاده فزاینده گروههای (مبارز فلسطینی) از بمبهای حجیم و با قدرت تخریب بالا است، یکی از مسئولین عالیرتبه امنیتی اذعان میکند که گروههای فلسطینی در حال پیدا کردن شناخت کافی از نقاط ضعف ارتش اسرائیل هستند تا بیشترین آسیب را در جریان انجام عملیات میدانی آنها به این نیروها وارد کنند.
این نویسنده معتقد است که گروهها فلسطینی تلاش دارند تا رویکردها و نحوه عملکرد حزب الله در جنوب لبنان را تقلید کنند و در همین راستا اقدام به ایجاد مراکز تولید مواد منفجره در منطقه کرده و به شکل بومی در حال تولید بمبهای بزرگ هستند تا از آنها عیه نفربرهای زرهی ارتش اسرائیل استفاده کنند.
وی به نقل از کارشناسان اعلام کرد، بمبی که روز ۱۹ ژوئن در جنین منفجر و ۷ نظامی اسرائیلی را راهی بیمارستان کرد، یک بمب با حجم بزرگ است که میزان مواد منفجره آن بیش از ۲۰ کیلوگرم بوده و از طریق تلفن همراه فعال شده است.
کارشناسان از این وحشت دارند که این بمبها راه خود را به سوی جادهها و بزرگراههای اسرائیلی در شمال کرانه باختری هم باز کرده و در آنجا مورد استفاده قرار بگیرند.
ارزیابی سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی نشان میدهند که بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ فرد مسلح از جهاد اسلامی، حماس و فتح به طور بالفعل در شمال کرانه باختری فعال هستند.
بعد از آن نویسنده به نقش پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از مبارزات فلسطینیان پرداخته و مینویسد: در شرایطی که ارتش اسرائیل با فلسطینیان در شهر جنین درگیری بود، دو هیئت بلند پایه از حماس و جهاد اسلامی به تهران سفر کرده و با رهبران ایران و افسران بلندپایه سپاه پاسداران دیدار و گفتگو کرده و در مورد تجربه اندوزی از عملیات سپر ارتش اسرائیل (جنگ اخیر غزه) که اخیرا انجام گرفت تبادل نظر کرده و در مورد توسعه همکاری در مورد جنگ چند جبههای علیه اسرائیل با یکدیگر به رایزنی پرداختند.
پایگاه خبری تخصصی یسرائیل دیفنس هم در گزارشی تحت عنوان " آیا ایران موفق میشود کرانه باختری را برای اسرائیل لبنان دیگری کند، نوشت: رخدادها اخیر پرسشهایی را مطرح میکند که آیا این حوادث فقط برای یک بار اتفاق افتاده یا راهبردها در منطقه تغییر پیدا کرده و کرانه باختری به سوی لبنانی شدن پیش میرود و به تعبیری واضحتر اسرائیل مجبور خواهد شد، زیر فشار تلفات زیاد و گسترده همانند جنوب لبنان از کرانه باختری هم خارج شود.
در بخش دیگری از این گزارش این رسانه اذعان میکند، حتی اگر عقب نشینی ارتش اسرائیل از جنوب لبنان را هم به تلفات زیادش در آنجا مرتبط ندانیم، اما با توجه به شرایط عقب نشینی آمریکا از افغانستان (حدود ۲۴۰۰ کشته) یا از عراق (بیش از ۴۰۰۰ کشته) میتوان گفت که هیچ ارتش کلاسیکی در سایه افزایش تلفاتش قادر نیست در سرزمینی که متعلق به خود نمیداند، دوام بیاورد.
این پایگاه اطلاع رسانی متخصص در امور نظامی معتقد است بعد از خروج آمریکا از افغانستان و عراق به دلیل افزایش تلفات نظامیانش در این کشورها، امروز محور ایران، حزب الله و گروههای فلسطینی، راهحل اخراج اسرائیل از کرانه باختری را در افزایش تلفات انسانیاش میبینند.
از اینرو اگر این رویکرد به طور بالفعل در دستور کار گروههای فلسطینی (و محور مقاومت) باشد پس در آینده نزدیک باید شاهد افزایش بمبهای کنار جادهای و کمینهای این چنینی در کرانه باختری باشیم. / تسنیم