یکی از بزرگترین میادین گازی اروپا تعطیل می‌شود-راهبرد معاصر

یکی از بزرگترین میادین گازی اروپا تعطیل می‌شود

دولت هلند اعلام کرد که به دلیل افزایش خطر وقوع زلزله‌های ویرانگر یکی از بزرگترین میادین گازی اروپا در این کشور را با وجود تداوم جنگ اوکراین تعطیل می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 25
کد خبر: ۱۹۱۱۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، گاز طبیعی بیش از 60 سال پیش در شمال شرقی هلند کشف شد. حالا با وجود جنگ در اوکراین و کمبود گاز در اروپا این شیر گاز در حال بسته شدن است. به این ترتیب یکی از بزرگترین میادین گازی اروپا از دور خارج می شود.

 

به این ترتیب پس از حدود 60 سال، هلند تولید گاز طبیعی در گرونینگن را متوقف می‌کند. هانس ویجلبریف، از اعضای کابینه دولت هلند در سخنانی در لاهه اعلام کرد که تولید از میادین گازی در این استان شمال شرقی در اول اکتبر متوقف خواهد شد.

 

این یک گام تاریخی است، حتی اگر این تصمیم انتظار می رفت. دلیل این امر خسارات زیاد ناشی از زلزله‌های متعدد است. این مقام هلندی گفت: ما واقعاً شیر این گاز را می‌بندیم. با این حال، در ابتدا، این میدان گازی به عنوان یک ذخیره اضطراری برای دوران تنگناها باقی خواهد ماند. ا ز اکتبر 2024، سیستم های تولید در این میدان گازی تخریب خواهند شد.

 

وی اذعان کرد که مشکلات گازی شهروندان هنوز حل نشده است. اما این منبع بدبختی از اکتبر بسته خواهد شد. ابتکار شهروندان Groninger Bodem Beweging از این تصمیم به عنوان «گام اول خوب» استقبال کرد.

 

این ذخایر گاز در منطقه نزدیک نیدرزاکسن از بزرگترین ذخایر در اروپا هستند. از سال 1963 گاز در آنجا استخراج شده است. تخمین زده می شود که هنوز 450 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در این میدان وجود داشته باشد. این تقریباً با مصرف گاز این کشور برای ده سال مطابقت دارد.

 

دولت هلند پیش از این در سال 2018 اعلام کرده بود که به تولید گاز در این میدان گازی پایان خواهد داد. اما در جریان بحران انرژی در نتیجه جنگ اوکراین، تولید این میدان گازی افزایش یافت. به گفته دولت، تامین انرژی امن است و تاسیسات ذخیره گاز به خوبی ذخیره شده است.

 

سخنگوی رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هم در این باره گفت: مدت‌هاست که می‌دانستیم دولت هلند دیگر نمی‌خواهد گرونینگن را در درازمدت مورد بهره برداری قرار دهد. به گفته وی یک کارگروه با نمایندگانی از هلند، آلمان، فرانسه و بلژیک برای مدت طولانی در تماس دائمی با یکدیگر برای بررسی این مسئله بوده اند.

 

تولید گاز در گرونینگن مدتی است که از یک برکت به یک کابوس تبدیل شده بود. این میدان گاز طبیعی در سال 1959 کشف شد و هلند را به دومین تولید کننده گاز طبیعی در اروپا پس از نروژ تبدیل کرد. در 60 سال، بیش از 2300 میلیارد متر مکعب گاز تولید شد که حدود نیمی از آن برای صادرات، به آلمان نیز ارسال شد. دولت پول خوبی به دست آورد: بیش از 360 میلیارد یورو، شرکت های نفتی شل و اکسون موبیل حدود 66 میلیارد یورو در آن مشارکت داشتند.

 

اما این تولید منجر به حدود 1600 زلزله در طول سال ها شد. ده‌ها هزار ساختمان به شدت آسیب دیدند و حدود 100000 نفر را تحت تأثیر قرار دادند. در سال‌های اخیر خشم و ناامیدی در بین شهروندان به وجود آمده است که با گذشت سال‌ها هنوز جبران نشده است.

 

یک کمیسیون تحقیق پارلمانی در بهار امسال به این حکم ویرانگر رسید که دولت و شرکت‌های نفتی شل و اکسون موبیل چندین دهه به طور سیستماتیک ایمنی شهروندان را نادیده گرفته بودند. بر این اساس پول مهمتر از ایمنی و سلامتی بود. دولت و شرکت‌های نفتی به اشتباهات خود اعتراف کردند. در ماه آوریل، دولت به مناطق آسیب دیده پرداخت 22 میلیارد یورو غرامت را وعده داد.

 

تاکنون بیش از 160 هزار مورد ادعای خسارت به خاطر زلزله‌های مرتبط با عملیات برداشت گاز از این میدان مطرح شده است.

 

در حالی هلند از تعطیلی این میدان گازی بزرگ در اروپا خبر می‌دهد که اروپا در جریان جنگ اوکراین و کاهش شدید واردات از روسیه به شدت دچار کمبود گاز شده و نگران کمبودهای گازی در زمستان سال آینده است./ تسنیم

ارسال نظر