عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

استقرار مخفیانه حدود ۱۵۰ بمب هسته‌ای در اروپا توسط آمریکا

استقرار مخفیانه حدود ۱۵۰ بمب هسته‌ای در اروپا توسط آمریکا طبق اطلاعات "کمپین بین‌المللی از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای" (ICAN)، آمریکا مخفیانه حدود ۱۵۰ کلاهک هسته‌ای را در پنج کشور اروپایی مستقر کرده و هزینه صرف شده واشنگتن برای حفظ زرادخانه هسته‌ای، ۵ برابر روسیه و ۴ برابر چین است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 13
کد خبر: ۱۸۹۰۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، "آلیسیا سندرز- زاکره"، هماهنگ‌کننده سیاست و تحقیقات کمپین بین‌المللی از بین بردن سلاح‌های هسته‌ای (ICAN)، بامداد امروز، سه شنبه، در نشستی با خبرنگاران معتبر مستقر در سازمان ملل از انجمن ACANU اعلام کرد که ایالات متحده بدون اعلام رسمی، حدود 150 بمب هسته‌ای را در پایگاه های هوایی آمریکا در خاک کشورهای بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه مستقر کرده است.

 

وی گفت: «در حالی که هیچ تایید یا تکذیب عمومی در خصوص استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکایی در خاک اروپا وجود ندارد، ما می دانیم که سلاح های هسته‌ای ایالات متحده در پنج کشور در سراسر اروپا مستقر هستند: آلمان، بلژیک، هلند، ایتالیا و ترکیه. به عقیده کارشناسان مستقل، حدود 150 کلاهک در پایگاه های هوایی آمریکا در این کشورها مستقر شده است.

 

به گفته سندرز زاکره، استقرار تسلیحات هسته‌ای در کشورهای اروپایی نگرانی زیادی برای ICAN بوجود آورده است. وی هشدار داد که چنین وضعیتی می تواند خطر بروز یک جنگ هسته‌ای را افزایش دهد.

 

علاوه بر این، مشخص شده است که هزینه صرف شده از سوی ایالات متحده در سال 2022 برای حفظ زرادخانه هسته‌ای این کشور 43.7 میلیارد دلار بوده که تقریباً پنج برابر هزینه روسیه ( به میزان 9.6 میلیارد دلار) و تقریباً چهار برابر بودجه صرف شده جمهوری خلق چین ( 11.7 میلیارد دلار) است. داده‌های که صبح امروز در ژنو توسط مپین بین‌المللی نابودی سلاح‌های هسته‌ای (ICAN) منتشر شده، این مسئله را نشان می‌دهد.

 

ICAN در گزارش سالانه خود اشاره می کند که طی سال گذشته 82.9 میلیارد دلار در سطح جهانی برای برنامه های مختلف مربوط به حفظ زرادخانه‌های هسته‌ای هزینه شده است. طبق این اطلاعات، "ایالات متحده بیش از مجموع سایر کشورهای هسته‌ای در این زمینه هزینه کرده است - 43.7 میلیارد دلار. هزینه های روسیه 22 درصد کمتر از هزینه های ایالات متحده (9.6 میلیارد دلار) و چین بیش از یک چهارم هزینه های ایالات متحده (11.7 میلیارد دلار) بود.

 

طبق داده‌های گزارش ICAN، در کل جهان هزینه اختصاص یافته برای سلاح های هسته‌ای در طول سال 2022 معادل 157664 دلار در دقیقه بوده است. 9 کشور در فهرست ICAN وجود دارد. علاوه بر ایالات متحده، چین و روسیه؛ انگلیس با 6.8 میلیارد دلار هزینه برای حفظ زرادخانه هسته‌ای خود در سال 2022، چهارمین خرج کننده بزرگ جهانی در این رابطه است. پس از آن فرانسه (5.6 میلیارد دلار)، هند (2.7 میلیارد دلار) قرار دارند. اسرائیل (1.2 میلیارد دلار)، پاکستان (1 میلیارد دلار) و کره شمالی (589 میلیون دلار) هزینه کردند.

 

این گزارش همچنین یادآور شده که در سال گذشته، از 82.9 میلیارد دلاری که در سطح جهانی برای تسلیحات هسته‌ای هزینه شده، "بخش خصوصی حداقل 29 میلیارد دلار درآمد داشته است".

 

روز گذشته، موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) نیز گزارش داد که با افزایش تعداد کلاهک‌های هسته‌ای مستقر در بحبوحه درگیری‌های نظامی در اوکراین، قدرت‌های هسته‌ای در حال ارتقای زرادخانه‌های خود هستند. یادآور شده که حدود 2 هزار کلاهک که بیشتر متعلق به ایالات متحده و روسیه است، در حالت آماده باش قرار دارند.

 

در اوایل ماه ژوئن، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا گفت که ایالات متحده به ایجاد یک معماری جدید کنترل تسلیحاتی بین 5 قدرت هسته‌ای با یک رژیم مشترک اطلاع رسانی پرتاب موشک علاقه مند است. واشنگتن همچنین خواهان «توسعه توافقنامه کنترل تسلیحات پس از سال 2026» است.

 

پیش از آن واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، هشدار داد که در صورت وقوع یک جنگ هسته‌ای، هیچ برنده ای وجود نخواهد داشت.در این رابطه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز تاکید کرد که لازم است از هرگونه درگیری نظامی بین قدرت های هسته‌ای، حتی با استفاده از تسلیحات متعارف، اجتناب شود./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار