پیش بینی قیمت دلار 14 تیر 1402-راهبرد معاصر

پیش بینی قیمت دلار 14 تیر 1402

امروز قیمت دلار برای ساعاتی به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگشت اما نتوانست در این محدوده بماند و به کریدور بالاتر برگشت. این بازار متاثر از سیگنال ارزهای آزاد شده از عراق در روند کاهشی قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۰ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۱۹۲۸۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ در میانه‌های روز جاری، قیمت دلار پس از سه روز به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگشت. اما در این منطقه دوام نیاورد و در کف کانال ۵۰ هزار تومانی بسته شد.

معامله‌گران از ابتدای هفته در انتظار اقدام متقابل سیاستگذار بودند. هفته پیش سیگنال‌های نامساعدی در خصوص برجام به بازار تزریق شد و منجر به ورود دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی شد.

دیروز یحیی آل اسحاق در نشست اتاق بازرگانی ایران و عراق ضمن تایید طلب‌ ۱۰ میلیارد دلاری ایران از عراق اعلام کرد که این مبلغ به بانک تی بی آی داده شده تا از این پول در موارد غیرتحریمی نظیر کالاهای اساسی و دارو استفاده شود. این خبر امروز در میان معامله‌گران پیچید و توانست به نفع کاهشی‌های بازار ارز تمام شود.

اثر سناریوسازی سیاستگذار مقطعی است

در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با اشاره به برگشت قیمت دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی به تجارت‌نیوز گفت: «قیمت دلار در بلند‌مدت به متغیرهای کلان اقتصادی وابسته است و تاثیر اخبار و رویدادهای سیاسی و ایجاد فضای آرام در بازار اثر کوتاه‌مدت بر بازار ارز دارد.»


وی در ادامه افزود: «متغیرهای اقتصادی کشورها تحت تاثیر شرایط یا استراتژی‌های بلندمدت تغییر می‌کند. بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که با یک خبر مساعد، همه چیز تغییر کند و بعید است که دلار با سناریوسازی سیاستگذار در بلندمدت کنترل شود.»

این کارشناس اقتصادی به حساسیت بالای بازار ارز نسبت به وقایع اقتصادی و سیاسی اشاره کرد و افزود: «هر چند نظام متشکلی در حوزه تقاضا و عرضه نداریم اما بازار ارز بیشترین حساسیت را نسبت به موضوعات اقتصادی و غیراقتصادی مانند مذاکرات برجام از خود نشان می‌دهد.»

وی با تاکید بر اینکه مانورها و شوک‌های سیاسی در هفته‌های گذشته قیمت دلار را کاهش محدودی داد گفت: «این سیاست تکراری است و در گذشته نیز شاهد تاثیر لحظه‌ای و مقطعی چنین اقداماتی بر بازار ارز بودیم. باید توجه داشت، معیار اثرگذاری بر تعیین نرخ ارز نیست.»

آقابزرگی ادامه داد: «در نهایت توانایی عرضه است که تعیین‌‌کننده اصلی قیمت دلاردر بازار است که متاسفانه بانک مرکزی و دولت چنین ذخیره‌ای در مایملکش ندارد. بنابراین اتفاق اخیر یک شوک روانی و قابل پیش‌بینی بود.»

دیروز دوشنبه پس از یک هفته غیبت، دلار هرات شروع به نرخ‌دهی کرد. آخرین قیمت دلار هرات 49 هزار و 650 تومان در دوشنبه هفته گذشته بود که در دوشنبه این هفته با گپ مثبت 900 تومانی باز شد. با شروع نرخ‌دهی هرات، قیمت دلار یک کانال بالاتر پرید و در 50 هزار و 500 تومان آغاز به کار کرد.

گفتنی است درهم امارات نیز دیروز باز شد. قیمت این اسکناس با گپ مثبت 300 تومانی باز شد و به سمت مرز روانی 14 هزار حرکت کرد و در فتح آن ناکام ماند. درهم امارات امروز با رقم ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان معامله شد.

به اعتقاد بازیگران بازار ارز سیگنال بعدی بازارهای مالی موضوع نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص ایران است که پس‌فردا یعنی پنج‌شنبه ۱۵ تیرماه برگزار می‌شود.

معامله‌گران بازار ارز معتقدند نتیجه این نشست چه مثبت و چه منفی می‌تواند در قیمت دلار تاثیرگذار باشد. این در حالی است که امروز همچنان در بازار آزاد، متقاضی دلار زیاد و عرضه کم بود./تجارت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار