عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است

کاخ سفید: زمان مشخصی برای پیوستن اوکراین به ناتو وجود ندارد

کاخ سفید: زمان مشخصی برای پیوستن اوکراین به ناتو وجود ندارد مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت ناتو مسیری را برای پیوستن اوکراین به این ائتلاف غربی ارائه خواهد کرد اما جدول زمانی مشخصی وجود ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۸۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید امروز سه‌شنبه (۱۱ ژوئیه) در آستانه آغاز نشست ناتو در پایتخت لیتوانی به خبرنگاران گفت «مسیر اصلاحات» برای پیوستن اوکراین به ناتو تدوین خواهد شد اما «نمی‌توانم جدول زمانی برای آن تعیین کنم».

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، او در ادامه سخنانش، هرگونه ورود فوری اوکراین به ناتو را در شرایطی که جنگ در این کشور ادامه دارد، رد کرد و گفت: این امر، ناتو را با روسیه وارد جنگ می‌کند.

 

مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین گفت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا فردا چهارشنبه با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در حاشیه اجلاس ناتو در «ویلنیوس» دیدار خواهد کرد. به گفته وی، کشورهای عضو ناتو در این نشست بر سر یک بسته کمکی جدید به اوکراین توافق خواهند کرد.

 

سالیوان همچنین در خصوص تصمیم آمریکا برای ارسال مهمات خوشه‌ای به اوکراین که برخی از متحدان واشنگتن در ناتو با آن مخالفت کرده‌اند، مدعی شد این موضوع وحدت ناتو را تهدید نمی‌کند.

 

او در بخش دیگری از سخنانش در واکنش به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور ترکیه درباره شرط پذیرش عضویت سوئد در ناتو، ضمن بیان این که واشنگتن از ایده پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا حمایت می‌کند، همچنین گفت جو بایدن در مشورت با کنگره آمریکا از ارسال جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه حمایت می‌کند.

 

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه دیروز پیش از عزیمت برای شرکت در اجلاس ناتو در پایتخت لیتوانی در اظهاراتی در فرودگاه، از اتحادیه اروپا خواست درهای خود را به روی الحاق ترکیه باز کند تا در ازای آن آنکارا با عضویت سوئد در ناتو موافقت کند.

 

ساعاتی بعد از این اظهارات، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو ادعا کرد اردوغان مخالفتش با تصویب عضویت سوئد در ناتو را کنار گذاشته و قبول کرده پروتکل مربوط به این عضویت را در «سریع‌ترین زمان ممکن» به پارلمان ترکیه بفرستد.

 

خبرگزاری رویترز گزارش داد دبیرکل ناتو این موضوع را بعد از مذاکراتی که با رئیس‌جمهور ترکیه و «اولف کریسترسن» نخست‌وزیر سوئد پیش از برگزاری اجلاس ائتلاف داشته، اعلام کرد.

 

رهبران کشورهای عضو ناتو از امروز سه‌شنبه اجلاسی دو روزه را آغاز می‌کنند که انتظار می‌رود جنگ اوکراین و تلاش کی‌یف برای عضویت در این ائتلاف، تمرکز اصلی نشست آن‌ها باشد.

 

رئیس جمهور اوکراین دوشنبه شب با انتشار یک پیام ویدیویی گفت اکثریت اعضای ناتو حامی کشور او هستند و در اجلاس ویلنیوس باید اوکراین را به عنوان عضو غیررسمی این ائتلاف نظامی تایید کنند.

 

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا پیش‌تر در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت اوکراین هنوز برای عضویت در ناتو آماده نیست و افزود: قبل از هرگونه آغاز روند پیوستن اوکراین به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، نیاز است که جنگ روسیه در اوکراین پایان یابد.

 

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه دوشنبه در آستانه اجلاس سران ناتو در لیتوانی هشدار داد عضویت اوکراین در این سازمان پیامدهای بسیار منفی برای امنیت اروپا خواهد داشت./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار