رئیس‌جمهور وارد پاکستان شد سی‌ان‌ان: تصمیم‌گیری درباره حمله جدید به غزه به تعویق افتاد رئیس شورای امنیت سازمان ملل: هنوز نشانه‌ای از فعال کردن مکانیسم ماشه وجود ندارد پزشکیان: پاکستان اعلام کرد که هرگونه حمایت و پشتیبانی که دولت و ملت ایران لازم داشته باشد، انجام می‌دهند افشای پیام محرمانه اسرائیل به دمشق درباره سویداء دستیار وزیر خارجه: مناسبات ایران و پاکستان، متعاقب تحولات اخیر وارد مرحله تازه‌ای شده است حماس: ترامپ از تکرار دروغ‌های اسرائیل خسته نمی‌شود و ما هرگز از رد آنها خسته نخواهیم شد وزیر خارجه سوریه طی ساعات آتی به مسکو می‌رود رایزنی عراقچی و همتای تاجیکستانی دیدار عراقچی با امامعلی رحمان؛ عزم ایران برای گسترش روابط با تاجیکستان بازگشت ۱۲ صیاد آزاد شده در عربستان به ایران گزارش غریب آبادی از پیگیری‌های حقوقی بین‌المللی بعد از تجاوزات اخیر سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، گفت‌وگو می‌کنیم رسانه عبری مدعی شد: حماس «مدل حزب‌الله» را برای پساجنگ غزه پیشنهاد داد المیادین: واشنگتن مخالفت خود را با پیش‌نویس قانون نیرو‌های حشد الشعبی به نخست وزیر عراق اطلاع داد

سالیوان: دولت ترامپ فرصت توافق با ایران را از دست ندهد

جیک سالیوان مشاور سابق امنیت ملی ایالات متحده آمریکا با بیان اینکه ایران خواستار توافق است، ادعا کرد که زمان به نفع آمریکا است و دولت ترامپ نباید فرصت را برای توافق از دست بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۵ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 21
کد خبر: ۲۷۸۷۲۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت دموکرات جو بایدن رئیس جمهوری قبلی آمریکا در گفت‌و‌گو با روزنامه نشنال که روز چهارشنبه به وقت محلی بخش‌هایی از آن منتشر شد، افزود: ایران «از هر طریقی» نشان می‌دهد که می‌خواهد با آمریکا به توافق هسته‌ای برسد.

جیک سالیوان، یکی از چهره‌های کلیدی در توافق سال ۲۰۱۵ با ایران، در مصاحبه‌ای با روزنامه نشنال، پیش‌بینی کرد که این توافق می‌تواند در نهایت شبیه راه‌اندازی مجدد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) باشد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.

سالیوان که یک دهه پیش در دولت اوباما در مذاکرات محرمانه با مقامات ایرانی شرکت داشت، گفت: در آستانه دستیابی به برجام من زمان زیادی را در اتاق‌ها با دیپلمات‌های ایرانی گذراندم. اکنون ایران از هر طریقی که امکان دارد نشان می‌دهد که می‌خواهد به توافق برسد.

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در پاسخ به این پرسش که از نظر او ایران تا چه اندازه آماده دستیابی به یک توافق با آمریکا درباره موضوع هسته‌ای است؟ گفت: ایران از هر طریق ممکن در حال نشان دادن این است که می‌خواهد به یک توافق دست پیدا کند.

وی ادامه داد: سوال اصلی این است که شکل این توافق، به ویژه وضعیت غنی‌سازی ایران چگونه خواهد بود؟ به نظرم مذاکرات فشرده‌ای در این زمینه میان ایران و ترامپ و بحث‌های فشرده‌ای نیز در دولت ترامپ در این زمینه انجام خواهد شد.

ترامپ می‌تواند انعطاف پذیری لازم در درون حزب جمهوری خواهد برای دستیابی به توافق با ایران بدست آورد

سالیوان درباره اختلاف نظر‌ها میان جمهوریخواهان هم حزبی ترامپ و تاثیر ان گفت، ترامپ در حال حاضر با چهره‌های جمهوری‌خواهی دست و پنجه نرم می‌کند که «در هفته‌های اخیر شاهد مخالفت شماری از جمهوری‌خواهان با هرگونه توافقی با ایران بوده‌ایم که شامل برچیده شدن برنامه هسته‌ای آن نباشد. هرگونه توافقی که شامل لغو کامل برنامه هسته‌ای ایران نباشد، تحمل نخواهند کرد که ظرفیت ایجاد اختلافی واقعی و صریحی میان جمهوری‌خواهان حامی توافقی سختگیرانه با ایران را دارد. باید منتظر نتیجه بود، اما به نظرم این دولت نسبت به برخی از جمهوری‌خواهان تندرو راجع به مسائلی منعطف بوده است».

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید پیش‌بینی کرد که دولت ترامپ می‌تواند انعطاف‌پذیری لازم را در درون حزب جمهوری‌خواه برای به سرانجام رساندن این توافق بدست آورد.

سالیوان در پاسخ به این پرسش که با توجه به تجربه خود در مذاکره با مقامات ایرانی در زمینه توافق هسته‌ای چه توصیه‌ای به تیم مذاکره‌کننده فعلی آمریکا دارد؟ مدعی شد: یکی از درس‌های عمیق روند مذاکرات توافق ایران برای من این بود که بدانیم زمان واقعا به نفع ماست و ایران تحت فشار قرار دارد. لزومی ندارد ما برای رسیدن به یک توافق عجله کنیم. از سوی دیگر، باید تعادلی میان این موضوع و بهره‌بردن از فرصت موجود باشد. حفظ این تعادل مهم‌ترین مساله است. اگر آنها بتوانند به توافقی با ایران دست پیدا کنند، من از آن حمایت خواهم کرد، همانطور که از توافق قبلی که ترامپ از آن خارج شد، حمایت می‌کردم. /ایرنا

کلمات کلیدی: سالیوان توافق
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار