پاسخ وزارت بهداشت به مساله «کلر آزاد» باقی مانده در آب آشامیدنی

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی روزانه کنترل شده و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب هم بررسی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۶ - ۲۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 12
کد خبر: ۱۹۴۱۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از آغاز طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی در فصل تابستان خبر داد و گفت: با توجه به گرمای شدید در تابستان و خطر انتقال بیماری‌های منتقله از آب و غذا و بیماری‌های گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی و استفاده از آب آلوده، ابلاغیه تشدید نظارت‌های بهداشتی از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ارسال شد.

 

وی افزود:‌در طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی، نیروهای بهداشت محیط دانشگاه‌های علوم پزشکی در حالت آماده باش قرار گرفته‌اند. از ابتدای تیرماه این آمادگی، ایجاد شده و همکاران ما علاوه بر انجام امور روزانه و دوره‌ای نظارت‌ها، تیم‌های سیار بازرسی را با هدف بررسی‌های میدانی تشکیل داده‌اند و این روند تا پایان فصل گرما، ادامه دارد.

 

وی با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی، کنترل آب و غذاست، افزود: تمامی مراکز با اولویت، حساس و با تراکم بالای جمعیتی همانند مراکز خرید و مجتمع‌های تجاری که طبقاتی از آنها به عرضه مواد غذایی مشغول هستند، رستورانها، مجتمع‌های بین راهی، قنادی‌ها، اغذیه فروشی و تمامی اماکنی که عرضه مواد غذایی دارند، توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاه‌ها، مورد بازرسی قرار می‌گیرند.

 

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به کنترل آب شرب در طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی، یادآور شد: در این طرح، آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، روزانه کنترل و همچنین کدورت و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب نیز بررسی می‌شود.

 

فرهادی خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در محور بازرسی‌های همکاران ما در این طرح قرار دارد، بازدید از استخرها و مراکز تفریحی آبی است؛ چراکه باتوجه به فصل گرما، گرایش به ورزش و تفریحات آبی بیشتر می‌شود؛ بنابراین همکاران ما به این مراکز، مراجعه کرده و بازرسی‌های لازم را انجام می‌دهند.

 

وی ادامه داد: از دیگر اهداف طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی، کنترل یخ مصرفی است. در فصل گرما، مصرف یخ افزایش می‌یابد که ضمن کنترل و بازرسی مراکز تولید و عرضه یخ، به مردم توصیه می‌کنیم که حتی المقدور از یخ‌های قالبی که عموما صنعتی محسوب می‌شوند، برای خنک کردن مستقیم نوشیدنی یا مواد غذایی استفاده نکنند؛ همچنین بهتر است برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنی‌ها، از یخ سازهایی که به شبکه‌های آبرسانی متصل هستند، استفاده شود.

 

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تصریح کرد: پارک‌ها و تفرجگاه‌ها نیز در این طرح، کنترل می شوند. در فصل تابستان به علت تعطیلی مدارس، میزان سفرها افزایش می‌یابد و کنترل مسیرهای گردشگری و بین راهی در دستور کار همکاران ما قرار دارد.

 

به گفته وی، نیروهای بهداشت محیط به دستگاه های سنجش پرتابل مجهز هستند و در زمان بازدیدها، کنترل میکروبی غذا و سطوح را انجام و در صورت لزوم، برای بررسی بیشتر، به آزمایشگاه ارجاع می‌دهند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار