دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

درخواست طالبان برای تسهیل صدور ویزای روسیه

وزیر خارجه طالبان از سفیر روسیه خواست تا صدور ویزای روسیه برای افغان‌ها تسهیل شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۱ - ۲۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 16
کد خبر: ۱۹۴۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، شبکه تلویزیونی طلوع نیوز روز شنبه به نقل از مقامات طالبان گزارش داد که «امیر خان متقی»، وزیر امور خارجه طالبان با «دیمیتری ژیرنوف»، سفیر روسیه در کابل دیدار کرده است.

 

گفته شده در این نشست «متقی» از سفیر روسیه خواست که صدور روادید روسیه برای تجار و شهروندان افغانستان تسهیل شود.

 

گزارش شده است که دو دیپلمات بر تشکیل نشست «چارچوب مسکو» در مورد افغانستان که در سال ۲۰۱۷ برای پیشبرد روند آشتی ملی تشکیل شد و شامل روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان. ازبکستان می‌باشد، تاکید کردند. امیرخان متقی خاطرنشان کرد که چنین جلساتی نقش مهمی در ایجاد هماهنگی در سطح منطقه‌ای دارد.

 

از سوی دیگر سفیر روسیه در شهر کابل پایتخت افغانستان از وزیر خارجه دولت موقت طالبان در نشست آتی مسکو در مورد این کشور «دعوت» کرده است.

 

وزیر خارجه دولت موقت طالبان نشست‌های مسکو درباره افغانستان را برای هماهنگی در منطقه مهم خواند و ابراز امیدواری کرده که در دیدار از مسکو مناسبات دیپلماتیک دولت طالبان با روسیه گسترش یابد.

 

وزارت خارجه روسیه درباره تاریخ این نشست و دعوت از طالبان تا کنون رسماً اظهار نظری نکرده است.

 

در نشست قبلی چارچوب مسکو در مورد افغانستان در نوامبر سال ۲۰۲۲، روسیه از نمایندگان دولت طالبان به دلیل عدم ایجاد دولت «فراگیر سیاسی-قومی» دعوت نکرده بود.

 

در آن نشست منطقه‌ای نمایندگانی از ۱۰ کشور منطقه از جمله ایران و پاکستان شرکت کردند.

 

تاکنون ۴ نشست منطقه‌ای تحت این عنوان در مسکو برگزار شده است.

 

وضعیت افغانستان از زمان آغاز حاکمیت طالبان چندان مساعد نیست و پیشتر برنامه جهانی غذا در افغانستان اعلام کرده است که به دلیل کمبود بودجه، مجبور شده است کمک‌های غذایی خود را به هشت میلیون شهروند افغانستان جیره‌بندی و قطع کند.

 

برنامه جهانی غذا در حساب توییترش نوشت که برای ادامه فعالیت در افغانستان به یک میلیارد دلار نیاز دارد، و تاکید کرد: «برنامه جهانی غذا، آخرین راه نجات آسیب‌پذیرترین خانواده‌ها، از جمله زنان بیوه و خانواده‌های تحت سرپرستی زنان است.»

 

میلیون‌ها شهروند افغانستان به کمک‌های فوری بشردوستانه نیاز دارند و کاهش یا قطع کمک‌های خارجی به افغانستان، بر زندگی شمار زیادی از آنان تأثیر منفی شدیدی خواهد گذاشت. همچنین شماری از خانواده‌ها به دلیل فقر و بیکاری فزاینده به کمک‌های نهادهای امدادرسان وابسته شده‌اند.

 

هفته گذشته نیز برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد اعلام کرده بود: تخمین زده می‌شود که حدود ۱۵.۳ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی غذایی جدی مواجه هستند.

 

در حالی که حدود ۲۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های اضطراری نیاز دارند، این نهاد سطح کمک به خانواده‌های نیازمند را به دلیل کمبود بودجه کاهش داده است.

 

بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا، نزدیک به ۲.۸ میلیون نفر در افغانستان در سطح اضطراری ناامنی غذایی قرار خواهند گرفت. در حال حاضر ۳.۲ میلیون نفر در سراسر کشور از سوء‌تغذیه حاد رنج می‌برند.

 

این نهاد همچنین خاطرنشان کرد: در ماه گذشته ۳۶۷ هزار زن و کودک با مواد غذایی مغذی برای پیشگیری یا درمان سوءتغذیه حمایت شدند.

 

هیساو وی لی، رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان نیز اعلام کرد این سازمان پس از اکتبر امسال منابع لازم برای کمک‌های غذایی به مردم افغانستان را ندارد./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار