فرصت ویژه برای بازنشستگان/ وام ۳۰۰ میلیونی بدون ضامن و با سقف بالا افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد/ ۱۰۰ درصد بیشتر برای حق اولاد خبر خوش برای بازنشستگان/ احکام جدید با افزایش ۵۰ درصدی صادر شد سیر نزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز/دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد زمان واریز مابه‌التفاوت همسان‌سازی و افزایش سنواتی بازنشستگان یارانه نقدی دهک‌های ۴ تا ۷ واریز شد واریز حقوق فروردین بازنشستگان کشوری بر مبنای حکم حقوق سال ۱۴۰۳ گمرک: حقوق ورودی خودرو‌های وارداتی مطابق سال ۱۴۰۳ اخذ می‌شود جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ واریز اعتبار گام سوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های چهارم تا هفتم از فردا قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۴/۰۱/۲۶ ابلاغ اصلاحات جدید تعرفه‌ای از سوی هیات دولت جزئیات بسته حمایتی مسکن/ دو نوع وام به مستاجران پرداخت می‌شود «تقلب» در ساختار خانواده برای دریافت «یارانه»

راهکارهای افزایش شفافیت و ثبات در بازار سرمایه

کارشناس بازار سرمایه گفت: پیش بینی پذیر بودن تصمیمات دولت، درخواست اصلی فعالان حوزه بورس است و اطلاعات نهانی در بازار سرمایه باید به موقع افشا شود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 01
کد خبر: ۱۹۷۳۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب راهکارهای افزایش شفافیت و ایجاد ثبات در بازار سرمایه با حضور چند تن از کارشناسان بورسی بحث و بررسی شد.

راهکار افزایش ثبات بازار سرمایه چیست؟

عباسی کارشناس بازار سرمایه: دلیل اینکه وقتی بورس ریزش می کند سهامداران دارایی خود را با قیمت پایین تر می فروشند، ریسک های سیتماتیکی است که شرکت ها با آن مواجه هستند. هرچه این ریسک ها کاهش یابد، هم تولید کننده می تواند برنامه ریزی بهتری کند هم سهامداران با قیمت بهتر دارایی خود را بفروشند.

چه باید کرد تا این ریسک ها کاهش یابد؟

عباسی: مولفه هایی که از طرف دولت برای بخش خصوصی تامین می شود باید شرایط تامین آن در بلندمدت مشخص باشد مثلا در مورد برق، تولیدکننده باید بداند آیا دولت در تابستان برق به او می دهد و به چه قیمتی است؟

درخواست فعالان این است که دولت در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده تکلیف صنایع را مشخص کنند. عوامل تولید مثل برق، گاز، نهاده ها و خوراک پتروشیمی ها ثبات ندارد.

چقدر نوسانات بازار سرمایه طبیعی بود؟

عباسی: یکی از سیاست های انقباضی دولت، مدیریت بدهی بانک ها به بانک مرکزی بود که باعث شد تلاطم بازارها کاهش یابد. همانطور که در بازار مسکن و خودرو شاهد کاهش قیمت بودیم در بورس هم شاهد ریزش و اصلاح بودیم اما دلیل اینکه اصلاح بورس شدید تر شد بخشنامه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها بود.

تصمیماتی که در نهادهای بالا اتفاق بیفتد باید به موقع به اطلاع عموم برسد. در مورد نرخ خوراک چون فروش پتروشیمی ها دلاری است نرخ خوراک هم باید دلاری باشد تا شرکت ها بتوانند راحت تر برنامه ریزی کنند. پیش بینی پذیر بودن تصمیمات دولت درخواست اصلی فعالان حوزه بورس است.

برای افزایش ثبات و شفافیت بازار سرمایه چه باید کرد؟

شاهین چراغی کارشناس بازار سرمایه: معضل بازار های مالی مختص به کشور ما نیست. دارندگان اطلاعات نهانی دو دسته هستند نخست خود دولت دوم ذینفعان و سهامداران عمده. این اطلاعات باید آنی مورد افشا قرار بگیرد و به صورت لحظه ای به تمام مردم اطلاع رسانی شود.

توصیه بنده این است که هم دولت هم اعضای هیات مدیره شرکت ها و سهامداران عمده تمام اطلاعات و تصمیم گیری ها را به موقع به بازار افشا کنند در غیر این صورت موجب معضلاتی در بازار می شود.

شایعه ها در فضای مجازی چه ضربه ای به بازار سرمایه می زند؟

چراغی: اطلاعات نادرست که در فضای مجازی منتشر می شود همانطور که در بازار ارز تاثیر گذار بود بر بازار سرمایه هم اثر می گذارد. بورس کالا واقعا در بازار مثمر ثمر بود و شایعه تعطیلی آن روی بازار اثر گذاشت .بعضی از این شایعات عامدانه است تا یک سری افراد را از این بازار فراری دهد.

پیشنهاد من این است که هر دولتی باید آموزشی برای اعضای هیات دولت و نمایندگان مجلس داشته باشد چراکه تمام صحبت های آنها بر بازار تاثیر دارد./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار