یارانه نقدی اردیبهشت واریز شد گازوئیل ۳ نرخی به تعویق افتاد / تاکید بر حل مشکل کامیون‌داران ماجرای نگهداری پول سهامداران عدالت در یک شرکت خصوصی / توضیحات سازمان خصوصی‌سازی قطع سهمیه سوخت خودرو‌های فاقد بیمه تا تیر به تعویق افتاد شارژ آخرین سهمیه بهاری بنزین بدون تغییر در کارت‌های سوخت ثبت سفارش خارج از نوبت برای آسیب‌دیدگان بندر شهید رجایی طرح فوریتی عبور از تنش آبی جنوب‌شرق تهران کلید خورد شرکت برق تهران: در پی افزایش زودهنگام دما و رشد شدید مصرف، برق هزار مشترک پر مصرف قطع شد پیش بینی بورس فردا ۲۹ اردیبهشت اختیار تعیین قیمت نان در هر استان به استانداران واگذار می‌شود تصویب سه‌نرخی شدن گازوئیل؛ زمان اجرا و قیمت‌ها هنوز نامشخص است وزارت نیرو: ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تا پیک امسال ساخته می‌شود اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴

راهکارهای افزایش شفافیت و ثبات در بازار سرمایه

کارشناس بازار سرمایه گفت: پیش بینی پذیر بودن تصمیمات دولت، درخواست اصلی فعالان حوزه بورس است و اطلاعات نهانی در بازار سرمایه باید به موقع افشا شود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 01
کد خبر: ۱۹۷۳۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب راهکارهای افزایش شفافیت و ایجاد ثبات در بازار سرمایه با حضور چند تن از کارشناسان بورسی بحث و بررسی شد.

راهکار افزایش ثبات بازار سرمایه چیست؟

عباسی کارشناس بازار سرمایه: دلیل اینکه وقتی بورس ریزش می کند سهامداران دارایی خود را با قیمت پایین تر می فروشند، ریسک های سیتماتیکی است که شرکت ها با آن مواجه هستند. هرچه این ریسک ها کاهش یابد، هم تولید کننده می تواند برنامه ریزی بهتری کند هم سهامداران با قیمت بهتر دارایی خود را بفروشند.

چه باید کرد تا این ریسک ها کاهش یابد؟

عباسی: مولفه هایی که از طرف دولت برای بخش خصوصی تامین می شود باید شرایط تامین آن در بلندمدت مشخص باشد مثلا در مورد برق، تولیدکننده باید بداند آیا دولت در تابستان برق به او می دهد و به چه قیمتی است؟

درخواست فعالان این است که دولت در ۱۰ تا ۲۰ سال آینده تکلیف صنایع را مشخص کنند. عوامل تولید مثل برق، گاز، نهاده ها و خوراک پتروشیمی ها ثبات ندارد.

چقدر نوسانات بازار سرمایه طبیعی بود؟

عباسی: یکی از سیاست های انقباضی دولت، مدیریت بدهی بانک ها به بانک مرکزی بود که باعث شد تلاطم بازارها کاهش یابد. همانطور که در بازار مسکن و خودرو شاهد کاهش قیمت بودیم در بورس هم شاهد ریزش و اصلاح بودیم اما دلیل اینکه اصلاح بورس شدید تر شد بخشنامه افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها بود.

تصمیماتی که در نهادهای بالا اتفاق بیفتد باید به موقع به اطلاع عموم برسد. در مورد نرخ خوراک چون فروش پتروشیمی ها دلاری است نرخ خوراک هم باید دلاری باشد تا شرکت ها بتوانند راحت تر برنامه ریزی کنند. پیش بینی پذیر بودن تصمیمات دولت درخواست اصلی فعالان حوزه بورس است.

برای افزایش ثبات و شفافیت بازار سرمایه چه باید کرد؟

شاهین چراغی کارشناس بازار سرمایه: معضل بازار های مالی مختص به کشور ما نیست. دارندگان اطلاعات نهانی دو دسته هستند نخست خود دولت دوم ذینفعان و سهامداران عمده. این اطلاعات باید آنی مورد افشا قرار بگیرد و به صورت لحظه ای به تمام مردم اطلاع رسانی شود.

توصیه بنده این است که هم دولت هم اعضای هیات مدیره شرکت ها و سهامداران عمده تمام اطلاعات و تصمیم گیری ها را به موقع به بازار افشا کنند در غیر این صورت موجب معضلاتی در بازار می شود.

شایعه ها در فضای مجازی چه ضربه ای به بازار سرمایه می زند؟

چراغی: اطلاعات نادرست که در فضای مجازی منتشر می شود همانطور که در بازار ارز تاثیر گذار بود بر بازار سرمایه هم اثر می گذارد. بورس کالا واقعا در بازار مثمر ثمر بود و شایعه تعطیلی آن روی بازار اثر گذاشت .بعضی از این شایعات عامدانه است تا یک سری افراد را از این بازار فراری دهد.

پیشنهاد من این است که هر دولتی باید آموزشی برای اعضای هیات دولت و نمایندگان مجلس داشته باشد چراکه تمام صحبت های آنها بر بازار تاثیر دارد./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
آخرین اخبار