به گزارش راهبرد معاصر، « قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق و « استیون هیچن» سفیر جدید انگلیس در عراق دیدار و درباره مجموعهای از پروندهها و موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و گفتوگو کردند.
به گزارش شبکه السومریه نیوز، دو طرف طی این دیدار درباره پرونده اردوگاه الهول سوریه، مبارزه با مواد مخدر و مقابله با تروریسم و تقویت هماهنگی بین دو کشور بحث و گفتوگو کردند.
قاسم الاعرجی و استیون هیچن وضعیت کلی سیاسی و امنیتی را در سطوح بینالمللی، منطقهای و همچنین راههای تقویت و توسعه روابط همکاریهای دو طرف در زمینههای مختلف را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
مشاور امنیت ملی عراق همچنین در این دیدار با تاکید بر لزوم برچیدن اردوگاه الهول سوریه، بار دیگر از جامعه جهانی خواست تا کشورها را ملزم به خارج کردن اتباع خود از اردوگاه الهول کند.
استفان هیچن نیز به نوبه خود با ابراز خرسندی از کار در بغداد، آرزوی خود را برای افزایش سطح همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف اعلام کرد.
اردوگاه «الهول» به نام شهری در نزدیکی مرز عراق و سوریه نامگذاری شده است و محل اسکان افرادی است که پس از شکست داعش به آنجا منتقل و اسکان داده شدند.
دولت مرکزی عراق رایزنیهای خود را طی هفته گذشته تشدید کرده و تصمیماتی در قبال اردوگاه الهول واقع در سوریه و در بیست کیلومتری از منطقه «سنجار» در شمال غرب عراق اتخاذ کرده است.
دولت عراق اردوگاه الهول به مثابه تهدید کننده امنیت ملی این کشور میداند. وزارت خارجه عراق از کشورهای مختلف خواسته است که اتباع خود را از اردوگاه الهول خارج کنند تا به طوری کلی جمع و برچیده شود.
این امر پس از هشدار برخی از مسئولان بینالمللی و داخلی درباره خطرناک بودن این اردوگاه است که هزاران خانواده داعشی در کنار هزاران آواره عراقی مقیم اردوگاه از سال 1991 را در خود دارد.
در حال حاضر اردوگاه 48 هزار را در خود جا داده است که بیش از نیمی از آنها عراقی هستند که در قریب به 5 هزار چادر و خانه گِلی در اردوگاه هستند. ساکنان این اردوگاه که تحت نظارت قسد (شبه نظامیان وابسته به آمریکا) است کمک های غذایی و مالی و نیز بهداشتی و آموزشی از برخی سازمانهای بینالمللی دریافت میکنند.
این اردوگاه خطری امنیتی محسوب می شود زیرا بسیاری از اطلاعات و دادهها نشان دهنده امکان تبدیل شدن آن به هدفی برای شبکههای داعشی است خواه داعشیهایی که در سوریه هستند تا عناصر داعشی که در مناطق نزدیک در عراق که سودای آزاد کردن خانوادههای خود از اردوگاه را در سر میپرورانند.
در این اردوگاه بیش از هشت هزار خارجی هستند که در بخش ویژه خود در اردوگاه و در نزدیکی محل اسکان عراقیها هستند و با آنها در ارتباط هستند و بر آنها تاثیر میگذارند. «قسد» از استراتژی مقامات عراقی در قبال اردوگاه و مسئولیت پذیر نبودن آنها با این پرونده گلایه دارد و آن را در راستای حفظ روابطش با سوریه و ترکیه قلمداد میکند!/ تسنیم