دستور بایدن برای محدودیت سرمایه گذاری در تکنولوژی‌های چین-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

دستور بایدن برای محدودیت سرمایه گذاری در تکنولوژی‌های چین

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دستور محدودیت سرمایه گذاری شرکت‌های آمریکایی در بخش‌های مختلف تکنولوژی چین را صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 09
کد خبر: ۱۹۸۶۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا امروز دستور محدودیت امکان سرمایه گذاری شرکت های آمریکایی در بخش های مختلف تکنولوژی در چین را صادر کرد.

 

دولت بایدن در تلاش برای کاهش پیشرفت پکن در تکنولوژی های نسل بعدی که کابردهای نظامی مانند محصولات نیمه رسانای پیشرفته، هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی برای این کشور به همراه دارد، این دستور را صادر کرده است.

 

براساس این دستور اجرایی که بایدن امروز آن را صادر کرد، شرکت های آمریکایی در معرض این دستور فدرال اجرایی جدید قرار می گیرند و برخی سرمایه گذاری های این شرکت ها در صنعت تکنولوژی چین به دقت مورد بررسی قرار گرفته و احتمالا ممنوع خواهد شد.

 

هدف از این دستور اجرایی حصول اطمینان از این موضوع است که سرمایه ها و نقدینگی آمریکا، از مدرن سازی ارتش چین و تهدید بالقوه واشنگتن حمایت نمی کند.

 

براساس این گزارش، مدت زمان این قانون یک سال نخواهد بود و یک دوره نظرخواهی عمومی برای آن در نظر گرفته شده تا تاجران و دیگر گروه ها بتوانند نظرات خود را درباره این قانون پیش از نهایی شدن آن بیان کنند.

 

در همین حال برخی مدیران اجرایی آمریکا ابراز نگرانی کردند که سختگیری درباره جریان سرمایه گذاری های آمریکا در تکنولوژی های چین می تواند باعث ضرر و زیان صنایع تجاری آمریکا شده و تاثیری منفی بر اقتصاد داخلی داشته باشد. اقتصاد چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا با بیش از یک میلیارد مصرف کننده، بازاری حیاتی برای بسیاری از شرکت های آمریکایی است.

 

این در حالی است که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا و جنت یلن وزیر خزانه داری این کشور در اوایل تابستان سفرهای جداگانه ای به پکن داشتند تا به کاهش تنش ها بین پکن و واشنگتن کمک کنند. یلن در گفتگو با همتای چینی خود، سعی کرد طرف چینی را متقاعد کند که این دستور اجرایی بسیار هدفمند خواهد بود.

 

یلن در کنفرانس خبری خود در ماه جولای در پکن اظهار کرد من می خواهم ترس مقامات چین را درباره اقدامات ما که تاثیری گسترده بر اقتصاد این کشور خواهد داشت، کم کنم. خانم یلن تصریح کرد که واشنگتن به دنبال رویکرد برنده بودن با مزیت اقتصادی در رابطه با چین نیست اما می خواهد از وجود رقابتی سالم با مجموعه قوانین منصفانه که به نفع هر دو کشور در گذر زمان باشد، اطمینان حاصل کند.

 

یلن از مقامات چینی خواست تا اجازه ندهند عدم توافق در مورد برخی موضوعات منجر به درک نادرستی ناشی از نبود ارتباط شده و روابط اقتصادی و مالی دو جانبه را بی جهت بدتر کند.

 

در همین حال در همان زمان شی فنگ سفیر پکن در واشنگتن هشدار داد که پکن به این اقدامات پاسخ خواهد داد.

 

چندی قبل نیز سفیر چین در آمریکا هشدار داد که در حالی که پکن به دنبال جنگ تجاری با آمریکا نیست، اما اگر واشنگتن تحریم‌های بیشتری را بر تجارت و تکنولوژی ما اعمال کند، ما تلافی خواهیم کرد.

 

اما تنها یک روز پس از سفر بلینکن به چین، جو بایدن، شی جین پینگ رئیس جمهور این کشور را فردی دیکتاتور خواند.

 

در حالی مقامات واشنگتن با سفرهای متعدد به دنبال بهبود روابط فی مابین و کاهش تنش ها هستند که روابط بین دو کشور پس از پرواز بالون جاسوسی چین بر فراز آسمان آمریکا و مساله تایوان و نیز محدودیت های جدید چین در صادرات فلزات ساخت ریز تراشه، همچنان مخاطره آمیز است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده