ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد تب کریمه کنگو؛ بیماری کُشنده تابستانی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۵؛ هشدار گرمای شدید در ۲۹ استان مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود محرومیت ۱ تا ۱۰ ساله برای متخلفان کنکور دستگیری شرور معروف و ۸ متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوب شرق تهران آیتم‌های تعیین شهریه مدارس غیردولتی/ کاهش ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آنها از مهرماه جریمه ورود به محدوده طرح از ۲۸ خرداد تا ۸ تیر حذف می‌شود؟ هشدار هواشناسی درباره استمرار گرما در ۲۷ استان/ لزوم مدیریت مصرف انرژی فردا، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور عکس روز ناسا از یک فرورفتگی در مریخ

نقش هوای آلوده در ابتلا به انواع سرطان‌ها چقدر است؟

تحقیقات جدید آلودگی هوا را به انواع سرطان ها و نه فقط سرطان ریه مرتبط می کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 12
کد خبر: ۱۹۸۹۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، محققان دریافتند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض ذرات ریز آلاینده هوا (PM۲.۵) و دی اکسید نیتروژن (NO۲) ممکن است خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ، پروستات و سایر سرطان‌ها را افزایش دهد.

 

«جول شوارتز»، محقق ارشد و پروفسور اپیدمیولوژی محیط زیست در دانشگاه هاروارد، گفت: «آنچه که ما مشاهده کردیم این است که با آلودگی هوا، سالانه هزاران مورد جدید سرطان ثبت می‌شود.»

 

آلاینده‌هایی که شوارتز به آنها اشاره می‌کند در اثر احتراق ایجاد می‌شوند.

 

او گفت: «این آلاینده‌ها فقط از خودروها و کامیون‌ها نمی آیند، بلکه هر نوع احتراق- اجاق‌های هیزمی، نیروگاه‌هایی که زغال سنگ می‌سوزند، سایر انواع تأسیسات سوخت- این ذرات را تولید می‌کنند.»

 

شوارتز در ادامه افزود: «آلودگی هوا نه تنها با سرطان، بلکه با بیماری‌های ریوی و قلبی و همچنین زوال عقل مرتبط است.»

 

او گفت: «قرار گرفتن در معرض این آلاینده‌ها با برخی از فرآیندهای اساسی در بدن تداخل دارد که بر انواع پیامدهای سلامتی تأثیر می‌گذارد.»

 

آلودگی هوا می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌هایی مانند سرطان را با افزایش التهاب در سراسر بدن افزایش دهد. همچنین استرس اکسیداتیو را افزایش می‌دهد که باعث آسیب سلولی می‌شود و توانایی بدن را برای ترمیم آن آسیب مهار می‌کند.

 

محققان خاطرنشان کردند که خطر ابتلاء به سرطان‌ها حتی در جایی که آلودگی کمتر از استانداردهای ملی بود، دیده شد. آنها گفتند که حتی جوامعی که هوای پاک دارند نیز از خطر سرطان در امان نیستند.

 

سطوح PM۲.۵ و NO۲ از طریق ترافیک جاده‌ای تولید می‌شود و افرادی که در نزدیکی جاده‌ها و بزرگراه‌های پر رفت و آمد زندگی می‌کنند بیشتر در معرض این آلاینده‌ها قرار می‌گیرند./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار