مشاور وزیر کشور عراق: امنیت از گذرگاه‌های مرزی تا کربلا برقرار است

مشاور وزیر کشور عراق با بیان اینکه نیرو‌های امنیتی، خدماتی و وزارتخانه‌های عراق برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین در وضعیت آماده‌باش قرار دارند، گفت که امنیت از گذرگاه‌های مرزی تا کربلای معلی برقرار است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۶ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 25
کد خبر: ۲۰۱۲۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مهدی الفکیکی» مشاور وزیر کشور و رئیس کمیته اربعین عراق در گفتگو با وب‌سایت عربی خبرگزاری فارس گفت که که طرف ایرانی و عراقی تمهیدات لازم برای ورود زائران ایرانی به کربلا را فراهم کرده‌اند.

مشاور وزیر کشور عراق در این باره گفت: «ما در کمیته عالی اربعین عراق که وزیر کشور مسئولیت آن را برعهده دارد و من به نمایندگی از طرف او ریاست آن را به عهده گرفته‌ام، تمام نشست‌های [مورد نیاز]با طرف ایرانی را برگزار کرده‌ایم و اکنون در مرحله اجرا قرار داریم. تمام گذرگاه‌های مرزی آماده استقبال از زائران هستند و از شش روز پیش زائران حرکت خود را به سمت خاک عراق آغاز کرده اند».

مهدی الفکیکی اضافه کرد: «نقشه‌هایی نظامی برای مناطق تدارک دیده شده است؛ از گذرگاه‌ها تا شهر‌ها و از شهر‌ها [میانی]تا کربلا و همچنین در خود کربلا. چند خطوط امنیتی نیز ایجاد شده که تمام دستگاه‌های امنیتی مانند ارتش، پلیس، امنیت ملی، اطلاعات، الحشدالشعبی و دیگر سرویس‌ها برای تأمین امنیت جاده‌ها، برقراری امنیت گذرگاه‌های مرزی مهم در آن حضور دارند. تمام نیرو‌های امنیتی در سراسر عراق مستقر هستند و تقریبا به صورت روزانه وزرای کشور ایران و عراق در گذرگاه‌ها نشست دارند».

الفکیکی ادامه داد: «اعضای کمیته همچنین با طرف ایرانی طی چهار نشست دیدار داشتند. نامه‌نگاری‌هایی نیز میان دو طرف وجود دارد و هماهنگی‌ها در سطوح عالی جریان دارد. خدا را شکر، گذرگاه‌ها اکنون آماده استقبال از برادران ایرانی هستند. پیشرفت‌هایی نیز در زمینه ارائه ویزا صورت گرفته که دولت عراق به پنج کشور اجازه روادید مجانی داده است که عباتند از پاکستان، افغانستان، یمن، لبنان و همچنین به برادران در خلیج [فارس]در گذرگاه سفوان ویزا داده خواهد شد».

اما وی در ارتباط با موکب‌های مستقر در عراق اظهار داشت: «خدا را شکر، عراقی‌ها موکب‌هایشان را برای استقبال از زائران در مسیر‌های فرعی و جاده‌های اصلی بر پا کرده‌اند و الان زائران در حال عبور از بصره به سمت کربلا و سپس العماره و الناصریه هستند. همین روند تا روز بیستم صفر ادامه خواهد یافت. همه چیز حقیقتا فراهم است. مردم عراق خدمات مانند غذا و مسکن را آماده کرده‌اند و این رویداد تازه‌ای برای مردم عراق نیست».

مشاور وزیر کشور عراق همچنین اشاره کرد: «دولت عراق تمام آنچه را در توان داشته برای تأمین امنیت این زیارت مانند وسایل نقلیه، سوخت، برق و... را مهیا کرده است. از طرف ایران نیز تا این لحظه حدود ۱۵۰ موکب حاوی مواد غذایی، یخ برای سرد نگاه داشتن آب، وارد شده است. ملت ایران نیز در خدمت به زائران امام حسین علیه السلام شریک هستند».

وی در عین حال درباره شرایط گذرگاه‌های مرزی ایران و عراق بیان کرد: «ما با طرف ایرانی توافق کردیم که گذرگاه شلمچه برای برادران ایرانی و افراد مقیم در ایران باشد و گذرگاه چذابه برای برادران پاکستانی، هندی، افغانستانی و افراد غیرمقیم. گذرگا‌ه‌های منذریه و سومار نیز هستند که موکب‌ها از آنجا وارد خواهند شد. ما دو گذرگاه باشماق و حاج عمران را نیز در منطقه کردستان عراق داریم که بسیاری از زائران از آنجا وارد می‌شوند. زائران ترکیه و جمهوری آذربایجان نیز از گذرگاه ابراهیم الخلیل وارد می‌شوند و همه چیز تا این لحظه بسیار خوب است».

مهدی الفکیکی در پایان گفت: «نیرو‌های امنیتی و خدماتی و وزارتخانه‌ها در حالت آماده‌باش هستند تا به زائران خدمات‌رسانی کنند و امنیت آن‌ها را فراهم نمایند. ان‌شاء‌الله همه چیز خوب است و راهپیمایی‌های اصلی از روز یکشنبه آینده از استان‌ها به سمت کربلا آغاز خواهد شد. راهپیمایی‌ها شبانه و تا سحرگاه خواهد بود و به علت دمای بالای هوا استراحت در ساعات ظهر. ان‌شاءالله این زیارت با خیر و برکت به پایان خواهد رسید». / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر