آخرین قیمت نقره امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ + جدول پیش بینی قیمت دلار یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵  + جدول آخرین قیمت طلا و سکه مبلغ کالابرگ چه زمانی افزایش پیدا خواهد کرد؟ هشدار مهم بانک مرکزی درباره تراکنش‌های بانکی/ این حساب‌های بانکی مسدود می‌شود خریداران موبایل بخوانند/ ریزش شدید قیمت موبایل در راه است؟ آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ | تارا و دنا رکورد زدند + لیست کامل آخرین قیمت محصولات سایپا امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ / شاهین اتوماتیک پلاس ۳.۱ میلیاردی شد آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ | نرخ لحظه‌ای تمام وزن‌های سکه پارسیان از ۵۰ سوت تا ۱.۵ گرم آخرین قیمت طلا امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ | نرخ دقیق انواع گرم طلا آخرین قیمت دلار امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ / وضعیت بازار ارز آخرین قیمت سکه امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵/ سکه امامی ۲۴۰ میلیون تومان شد؟ جزییات افزایش حقوق کارگران در نیمه دوم ۱۴۰۵ جزییات جدید وام ۶۰ میلیونی بازنشستگان تامین اجتماعی / نحوه ثبت‌نام و شرایط متقاضیان  پیش‌‎بینی چهار بانک بزرگ از قیمت طلا / جهش دیگر در قیمت طلا داریم؟ قیمت سکه پارسیان امروز شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ + جدول

ایران رتبه سوم تولید ماهیان گرمابی در جهان

ایران رتبه سوم تولید ماهیان گرمابی در جهان مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی از تولید سالیانه ۲۰۰ هزار تن ماهی گرمابی در کشور خبرداد و گفت: ایران رتبه سوم تولید ماهیان گرمابی جهان را داراست.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۱ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 26
کد خبر: ۲۰۱۴۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی الویری» درباره وضعیت تولید ماهیان گرمابی، افزود: طبق آمارهای جهانی، ایران پس از ژاپن و چین رتبه سوم تولید ماهیان گرمابی شامل ماهی آمور (سفید پرورشی)، ماهی کپور معمولی، ماهی فیتوفاگ (آزاد پرورشی) و ماهی فیتوفاگ پی دی اف PDF (ماهی آزاد سرگنده) را داراست.

این مقام صنفی اظهار داشت: اکنون سالیانه نزدیک به ۲۰۰ هزار تن انواع ماهی کپور در کشور تولید می‌شود که از این میزان حدود ۱۰۰ هزار تن به مصرف داخلی و ۱۰۰ هزار تن به کشورهای هدف صادر می شود.

وی تصریح‌کرد: اکنون در کشور ۶ هزار و ۷۰۰ مزرعه و استخر پرورش ماهیان گرمابی به وسعت ۵۰ هزار هکتار موجود است که حدود ۲۰ هزار نفر در این مزارع مشغول به کار هستند و بخش عمده این استخرها به صورت آب‌بندان و سدهای خاکی است و استخر پرورش بتنی نداریم.

الویری گفت: عمده پرورش ماهیان گرمابی (کپورماهیان) مربوط به استان‌های خوزستان، مازندران، گیلان و گلستان است و بقیه استان‌های کشور هم به اندازه یکی از استان‌های نامبرده تولید دارند.

وی درباره قیمت‌گذاری ماهیان گرمابی، گفت: امروز ماهیان گرمابی نسبت به سایر آبزیان قیمت پایینی دارند، به طور مثال قیمت انواع ماهی کپور بین ۶۰ تا ۱۸۰ هزار تومان قیمت دارد، در صورتی که قیمت سایر محصولات پروتئینی همچون گوشت مرغ و گوشت قرمز گوسفندی نرخی بالاتر از این محصول را دارند.

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی با بیان اینکه ماهیان گرمابی به صورت تازه خوری و فیله فراوری شده مورد استفاده قرار می‌گیرند، افزود: در بحث صنایع فراوری ماهیان گرمابی از شرایط خوبی برخوردار هستیم به طوری که کارخانجات قوی در این بخش فعالیت دارند زیرا این ماهی برای ۶ ماهه اول سال نیز در بازار موجود است (زیرا ماهی گرمابی ۶ ماهه اول پرورش و در ۶ ماهه دوم روانه بازار می‌شود).

وی براین باور است که با توجه به افزایش قیمت اکثر محصولات پروتئینی در کشور، می توان با افزایش تولید و عرضه مناسب قیمتی ماهیان گرمابی بازار این محصولات را کنترل کرد بنابراین باید این مهم مورد توجه تصمیم‌گیران قرار گیرد.

به گفته الویری، پیش از این تولیدکنندگان ماهی گرمابی بین ۲۵ تا ۳۰ درصد سود داشتند اما با توجه به شرایط فعلی کشور، میزان سود این بخش برای تولیدکنندگان به ۱۰ تا ۱۵ درصد رسیده است اما تولیدکنندگان تلاش دارند قیمت‌ها به گونه‌ای باشد که مردم بتوانند این محصول پروتئینی ارزشمند را با قیمت مناسب تهیه و مصرف کنند.

وی درباره تولید ماهی تیلاپیا در برخی استان های کشور گفت: اکنون ماهی تیلاپیا به عنوان پنجمین ماهی تولیدی در دسته ماهیان گرمابی قرار گرفته است که مجوز تولید آن برای پنج استان کشور از جمله استان‌ های قم، یزد، سمنان، خراسان شمالی، اصفهان صادر شده است و درحال تولید هستند.

الویری اظهار داشت: ماهی تیلاپیا علاوه براینکه قیمت مناسبی دارد با تراکم بیشتری می‌توان پرورش داد یعنی در یک استخر یک هکتاری اگر ۳ هزار قطعه ماهی گرمابی قابلیت پرورش دارد در تیلاپیا تا ۲۰ هزار قطعه را می‌توان پرورش داد که رقم قابل توجهی است.

به گفته وی، قیمت ماهی تیلاپیا اکنون در بازار کیلویی بین ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان است که از سایر آبزیان مناسب‌تر است بنابراین از تولید و مصرف این گونه از ماهی استقبال می‌شود./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار