خوراکی‌هایی برای رفع عفونت دهان و دندان-راهبرد معاصر

خوراکی‌هایی برای رفع عفونت دهان و دندان

احتمال عفونت‌های دندانی و دهانی را کاهش و تنفس تازه و خوشبوتری را به فرد هدیه دهند. مطالعات دیگر نشان می‌دهند که مصرف چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌های دهان را نیز کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۲ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 27
کد خبر: ۲۰۱۶۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ هیچ شکی وجود ندارد که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه همراه با معاینات منظم توسط دندانپزشک، برای سلامت طولانی مدت دهان و دندان ضروری هستند. اما مراقبت‌های دندانی تنها به همین موارد محدود نمی‌شوند: رژیم غذایی نیز در عین حال نقش بسیار ارزشمندی در سلامت دهان و دندان ایفا می‌کند.

مواد گیاهی که در ادامه معرفی می‌شوند، افزودنی‌های خوشمزه به رژیم غذایی به شمار می‌روند که نه تنها به راحتی قابل تهیه هستند، بلکه می‌توانند سلامت عمومی مصرف کننده را در کنار سلامت دهان و دندان وی تامین کنند. لازم به ذکر است که یافته‌های کامل مرتبط با گیاهانی که در ادامه بررسی می‌شوند، از طریق وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی هستند.

چای سبز

چای سبز از جمله گیاهانی است که شهرت فراوانی در حیطه سلامتی دارد. برخی از فواید این گیاه در حال حاضر به خوبی شناخته شده اند: مصرف این گیاه خوش عطر و طعم با عملکرد بهتر مغزی، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، چربی سوزی بهتر و همچنین کاهش التهاب مرتبط است.

اما لیست مذکور تازه شروع ویژگی‌های مثبت چای سبز است. مطالعات نشان می‌دهند که کاتچین‌های موجود در چای سبز می‌توانند رشد باکتری‌ها را در دهان سرکوب کنند، احتمال عفونت‌های دندانی و دهانی را کاهش و تنفس تازه و خوشبوتری را به فرد هدیه دهند. مطالعات دیگر نشان می‌دهند که مصرف چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان‌های دهان را نیز کاهش دهد.

گفتنی است که مصرف چای سبز بدون شیرین کننده، انتخابی هوشمندانه و سالم تری محسوب می‌شود.

هویج

سبزیجات ترد مانند هویج بهترین دوست دهان هستند. مانند سایر سبزیجات خام، هویج نیز غنی از فیبر و بسیار خوشمزه است. این محصول طبیعی جریان بزاق را تحریک (دفاع طبیعی دهان ما) و هنگام جویدن هم سطح دندان‌ها را تمیز می‌کند. علاوه بر این هویج حاوی بتاکاروتن است که بدن برای ساختن ویتامین A به آن نیاز دارد؛ یک ماده مغذی ضروری برای ساخت دندان‌های قوی.

پیاز

آیا می‌دانستید که ترکیبات سولفوری ضد باکتری موجود در پیاز، باکتری‌های مضر فعال در حفره دهانی و دندان‌های ما را از بین می‌برند؟

خواص دوستدار دندان انواع پیاز زمانی که خام خورده شوند بسیار قوی است. البته ممکن است به علت بو و طعم نامطلوبی که ایجاد می‌شود، نیاز به جویدن مقداری آدامس بدون قند یا حتی یک شاخه جعفری داشته باشید.

سیب

سیب که گاهی اوقات مسواک طبیعت نیز نامیده می‌شود، دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی است. برای نمونه سرشار از ویتامین C است؛ یک ماده مغذی ضروری برای دندان‌ها و لثه‌های قوی و سالم. از طرفی دیگر بافت ترد و آبدار سیب برای از بین بردن پلاک و سایر مواد آسیب رسان از سطح دندان فوق العاده است. انواع سیب همچنین مملو از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.

دانه‌های کنجد

دانه‌های کنجد یک ابر غذای دندانی هستند. آن‌ها نه تنها در صورت مصرف خوراکی پلاک‌های دندانی را پاک می‌کنند، بلکه سرشار از کلسیم هم هستند، به این معنی که به ایجاد مینای سخت‌تر و بادوام‌تر روی سطح دندان یاری می‌رسانند. آن‌ها همچنین منبع چربی‌های سالم، پروتئین گیاهی، ویتامین‌های B و مواد معدنی مختلف هستند.

ریحان

این گیاه به عنوان یکی از اعضای خانواده نعناع، نه تنها می‌تواند به خوشبو شدن تنفس فرد کمک کند، بلکه چه به صورت خام و چه پخته شده با پتانسیل ضد باکتریایی خود با باکتری‌های دهان و دندان مبارزه خواهد کرد. برخی از افراد حتی از برگ‌های ریحان برای تهیه یک فنجان چای غنی از مواد مغذی و آنتی باکتریال هم استفاده می‌کنند.

گشنیز

گشنیز یک گیاه محبوب در انواع دستور‌های پخت غذا و همچنین یک ترکیب ضد التهاب قوی است. این گیاه به دلیل خواص ضد باکتریایی خود می‌تواند در راستای پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان موثر واقع شود.

جعفری

جعفری از جمله قوی‌ترین گیاهان در زمینه مبارزه با بیماری‌های مختلف است. برای مثال این گیاه منحصر به فرد با خواص ضد میکروبی خود با باکتری‌های بیماری زای موجود در غذا مانند لیستریا و سالمونلا، علاوه بر میکروارگانیسم‌های مضر دهان مبارزه می‌کند.

هرچند همواره توصیه می‌شود که در صورت امکان از گیاهان تازه استفاده کنید، جعفری خشک ممکن است حاوی سطوح بالاتری از ترکیبات آنتی اکسیدانی باشد.

نعناع فلفلی

نعناع فلفلی به عنوان گیاه دیگری که سرشار از پتانسیل ضد باکتریایی و ضد التهابی است، نه تنها طعمی طراوت بخش دارد، بلکه می‌تواند با محدود کردن رشد باکتری‌ها روی سطح دندان، خط لثه و بافت‌های دهانی به مبارزه با عفونت‌های دهان و دندان کمک کند.

نعناع دشتی

نعناع دشتی که به دلیل خواص میکروب کشی خود بسیار شناخته شده است، یک ماده طبیعی مناسب برای استفاده به عنوان عنصر اصلی در خمیر دندان‌ها و دهان شویه‌ها به شمار می‌رود. همچنین به منظور دست یابی به این قدرت خارق العاده به طور طبیعی، می‌توان برگ‌های تازه این گیاه را جوید.

آویشن

یکی از محتویات خاص این گیاه با کاربرد‌های فراوان و متنوع، تیمول نام دارد که منحصرا در جلوگیری از رشد پاتوژن‌ها در حفره دهان موثر است. تیمول به ویژه برای کسانی که از پلاک‌های مخصوص ارتودنسی استفاده می‌کنند و همچنین افرادی که از برفک دهان رنج می‌برند، به شدت مفید است. /ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده