به گزارش راهبرد معاصر، «راب باوئر» رئیس کمیته نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شامگاه شنبه افزایش قیمت مهمات را مانعی در مسیر برنامههای این ائتلاف برای تقویت امنیت اعضای خود توصیف کرد.
باوئر هشدار داد که افزایش شدید قیمت مهمات به این معنی است که هزینههای دفاعی بیشتر اعضای ناتو بهطور خودکار به امنیت بیشتر این ائتلاف نظامی تبدیل نمیشود و خواستار سرمایهگذاری خصوصی بیشتر در شرکتهای تسلیحاتی شد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وی پس از نشست وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در اسلو توضیح داد: «قیمت تجهیزات و مهمات در حال افزایش است. در حال حاضر، ما میزان بیشتر و بیشتری هزینه برای همان مقدار مهمات پرداخت میکنیم. این بدان معناست که ما نمیتوانیم مطمئن شویم که افزایش هزینههای دفاعی واقعاً منجر به امنیت بیشتر میشود».
ناتو برای افزایش تولیدات نظامی به کشورهای عضو فشار آورده تا تقاضا برای تسلیحات و تجهیزات را برآورده کند که از زمان آغاز جنگ اوکراین افزایش یافته است، زیرا اعضای این ائتلاف نظامی نه تنها در ارائه کمک به کییف تعجیل دارند، بلکه مجبور به پر کردن مجدد ذخایر خود هستند. یکی از نگرانیهای اصلی ناتو کمبود گلولههای توپ ۱۵۵ میلیمتری است که ارتش اوکراین روزانه ۱۰ هزار عدد از آنها را شلیک میکند.
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در ماه فوریه هشدار داده بود که کییف با سرعتی بیشتر از آن چه که غرب میتواند گلولهها را بسازد، آنها را مصرف میکند.
به نوشته رویترز، رئیس کمیته نظامی ناتو با درخواست سرمایهگذاری خصوصی بیشتر در بخش دفاعی برای افزایش ظرفیت تولید، از صندوقهای بازنشستگی و بانکها نیز خواست تا از زدن برچسب «غیراخلاقی» به سرمایهگذاریهای دفاعی خودداری کنند.
باوئر در اینباره گفت: «ثبات بلندمدت باید بر سودهای کوتاهمدت غلبه کند. همانطور که در اوکراین دیدیم، جنگ رویدادی است که کل جامعه را دربرمیگیرد. چنین سرمایهگذاری برای بخش خصوصی منفعت راهبردی دارد. چهل درصد از اقتصاد [اوکراین] در روزهای اول جنگ محو شد، این تا حد زیادی پول خصوصی بود، آن پول از بین رفت».
وی همچنین با بیان اینکه هیچ ارتباطی بین کمبود مهمات و پیشرفت ضعیف ضدحمله در اوکراین نیست، اما اذعان کرد که ارتش کییف در روز فقط ۲۰۰ یا ۳۰۰ متر پیشروی میکند./ فارس