به گزارش راهبرد معاصر؛ جریان معاملات در ابتدای هفته گذشته، میدان نبرد انس طلای جهانی با سرمای پاییزی را تداعی میکرد. در این میان، معاملهگران و سرمایهگذاران انس، رفتاری محافظهکارانه از خود نشان دادند.
بررسیهای تجارتنیوز نشان میدهد در هفتههایی که تعداد جلسات بانک مرکزی بیش از حد معمول است و قرار بر مشخص شدن تصمیمات فدرال رزرو پیرامون سیاستهای پولی است، معمولا تا مشخص شدن گام بعدی سیاستها از سوی این نهاد، معاملهگران دست به حجمهای بالا نمیبرند.
جلسه سپتامبر فدرال رزرو با تصمیم بر تغییر ندادن نرخ بهره (Interest Rate) 5.5 درصدی سپری شد. اتخاذ این تصمیم از قبل توسط بازار پیشبینی شده بود و بر همین اساس تغییر چشمگیری در جریان دادوستدها صورت نگرفت. با این حال زمزمهها حول این موضوع که احتمال افزایش یک پلهای نرخ بهره پیش از پایان سال میلادی، یک شانس واقعی است، با موضعگیری اعضای کمیته بازار آزاد فدرال رزرو، رسمیت بیشتری به خود گرفت.
اجماع نظر اعضای این کمیته (FOMC) روی این سیاست با تاکید جروم پاول بر آمادگی فدرال رزرو در افزایش یک پلهای نرخ بهره در صورت نیاز، برای معاملهگران و سرمایهگذاران واضح شد. لحن هاوکیش اعضای بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا باعث تهاجمی شدن سنتیمت حاکم بر بازار انس در راستای تقویت دلار شد. از سویی افزایش بازده اوراق خزانهداری ایالات متحده مزید بر علت شد تا طلای جهانی رالی نزولی دیگری را تجربه کند.
مهمترین رویدادهای هفته پیش رو عبارتند از، انتشار نهایی رشد سالانه تولید ناخالص داخلی (GDP) برای سه ماهه دوم و نیز شاخص بهای هزینههای مصرف شخصی (PCE) در ماه آگوست به عنوان معیار ترجیحی فدرال رزرو جهت سنجش تورم در امریکا.
مطالعه بیشتر:پیش بینی قیمت طلا و سکه در نیمه دوم سال/ طلا و سکه بخریم؟
همچنین روز جمعه شاخص بهای هزینههای مصرف شخصی (PCE) در ماه آگوست منتشر خواهد شد. انتظار میرود که شاخص خالص بهای PCE ماهانه، که قیمتهای بیثبات مواد غذایی و انرژی را محسوب نمیکند، 0.2 درصد افزایش یابد تا با افزایش ماه جولای مطابقت داشته باشد. اگر تفاوت قابل توجهی با برآورد بازار وجود نداشته باشد، واکنش بازار به این دادهها می تواند کوتاهمدت باقی بماند.
از این رو با توجه به پایان دوره خاموشی، فعالان بازار به نظرات مقامات فدرال رزرو توجه زیادی خواهند کرد؛ زیرا چگونگی انتشار این دادههای اقتصادی میتواند بر بازار و رویکرد آتی سیاستگذاران پولی اثرگذار باشد.
در نیمه دوم هفته، دفتر تحلیل اقتصادی ایالات متحده (BEA) انتشار نهایی رشد سالانه تولید ناخالص داخلی (GDP) را برای سه ماهه دوم منتشر خواهد کرد که انتظار میرود کمی بالاتر از 2.1 به 2.2 درصد بازبینی شود.
هفته گذشته مطابق با پیش بینی تمایل نوسانات صعودی انس طلای جهانی، این فلز گرانبها تا سطح 1947 دلار نیز پیش رفت. محدوده پرعرضه 1950 دلار اما اجازه بیشتر به سطوح بالایی را نداد. بنابراین پس از ریجکت شدن خریداران و فشار شدید عرضهها، موج جدید روند نزولی بزرگ انس آغاز شد.
با نگاهی به نمودار قیمت طلای جهانی میتوان دریافت طی دو هفته اخیر، نوسانات طلا در میان کف 1900 دلاری و سقف 1935 دلار صورت پذیرفته است. کارشناسان در ابتدای هفته اظهار داشتند، کندل هفتگی منتهی به جمعه 29 سپتامبر در صورتی که خارج از این محدوده ثبت شود تا حدود زیادی جهت مسیر احتمالی آینده را مشخص میسازد.
در حال حاضر عصر جمعه در میانه سشن بازار آمریکا، انس جهانی در محدوده 1883 دلاری قرار گرفته است. تداوم روند نزولی این هفته، از دید کارشناسان، سرنوشت انس جهانی طلا را به سطوح بسیار پایینتری از محدودههای یاد شده هدایت میکند.
انس در جریان معاملات سشن لندن، حمایت 1900 دلاری خود را از دست داد. بنابراین این محدوده با تغییر قطبیت، تبدیل به یک مقاومت مهم در مسیر طلای جهانی شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، محدوده 1880 دلار ایستادگی خوبی نسبت به فشار فروش عرضهکنندگان نشان داده است. کارشناسان انتظار دارند انس تا پیش از روز جمعه که اخبار مهمی در راه است، میان دو محدوده 1880 تا 1900 دلاری، روند رنج در پیش گیرد./تجارت نیوز