انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

برزیل رئیس شورای امنیت شد

کشور برزیل که یکی از ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل است ریاست این شورا را برای یک دوره یک ماهه بر عهده گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۱ - ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 03
کد خبر: ۲۰۶۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ برزیل از روز یکشنبه (۹ مهر- اول اکتبر) ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برای ماه اکتبر ۲۰۲۳ بر عهده گرفت.

به نوشته پایگاه «ایجنسیا برزیل»، برزیل در دستور کار دوران ریاست خود به دنبال برجسته کردن اهمیت نهاد‌های دوجانبه، چندجانبه و منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها، حل‌وفصل منازعات و همچنین واسطه شدن برای حل جنگ‌ها است.

«مائورو وی‌ِیرا»، وزیر امور خارجه برزیل ریاست جلسه استماعی درباره این مبحث در تاریخ ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) را بر عهده خواهد داشت.

«کارلوس مارسیو کوزندی»، سفیر برزیل در مصاحبه‌ای گفت: «ما قصد داریم این بحث را مطرح کنیم که باید با جامعیت بیشتری از شورای امنیت و دیگر ابزار‌ها با محوریت سازمان ملل، کشور‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها استفاده شود نه اینکه بعد از آنکه جنگ‌ها شروع شدند برای مدیریت آن‌ها تلاش کنند. ما همچنین به دنبال تقویت دیپلماسی دوجانبه، منطقه‌ای و چندجانبه برای جلوگیری از بروز جنگ‌ها هستیم.»

برزیل به گفته این دیپلمات ارشد این کشور، همچنین در طول دوره ریاستش بر شورای امنیت در ماه جاری میلادی به مسائل دیگری شامل ماموریت حمایت از نیرو‌های امنیتی در هائیتی، فعالیت هیات سازمان ملل برای نظارت بر مذاکرات صلح در کامبوج و مسائل مربوط به جنگ اوکراین و روسیه خواهد پرداخت.

شورای امنیت سازمان ملل که بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۸ با هدف تضمین حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تاسیس شد دارای پنج عضو دائم (چین، آمریکا، فرانسه، بریتانیا و روسیه) به علاوه ۱۰ عضور غیر دائمی که برای دوره‌های دو ساله منصوب می‌شوند، است.

این ۱۰ عضو غیردائم هم اکنون شامل برزیل، آلبانی، اکوادور، امارات متحده عربی، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک و سوئیس هستند و حکم آن‌ها تا ماه دسامبر به اتمام می‌رسد.

این برای دومین بار در طول دوره عضویت غیردائم برزیل در شورای امنیت است که این کشور ریاست این شورا را به دست می‌آورد و نخستین بار در ژوئیه ۲۰۲۲ به آن رسید.

«لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس جمهور برزیل خواستار اصلاحات در نهاد‌های حاکمیت جهانی از جمله سازمان ملل و اختصاص دادن یک کرسی دائم به کشورش و همچنین، آفریقای جنوبی و هند، در شورای امنیت شده است.

آلبانی قبل از برزیل در ماه سپتامبر همزمان با برگزاری نشست‌های هفتاد و هشتمین دوره مجمع عمومی سالانه سازمان ملل ریاست شورای امنیت را در دست داشت و ماه قبل از آن هم ایالات متحده آمریکا رئیس این شورا بود. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار