عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

برزیل رئیس شورای امنیت شد

کشور برزیل که یکی از ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل است ریاست این شورا را برای یک دوره یک ماهه بر عهده گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۱ - ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 03
کد خبر: ۲۰۶۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ برزیل از روز یکشنبه (۹ مهر- اول اکتبر) ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برای ماه اکتبر ۲۰۲۳ بر عهده گرفت.

به نوشته پایگاه «ایجنسیا برزیل»، برزیل در دستور کار دوران ریاست خود به دنبال برجسته کردن اهمیت نهاد‌های دوجانبه، چندجانبه و منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها، حل‌وفصل منازعات و همچنین واسطه شدن برای حل جنگ‌ها است.

«مائورو وی‌ِیرا»، وزیر امور خارجه برزیل ریاست جلسه استماعی درباره این مبحث در تاریخ ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) را بر عهده خواهد داشت.

«کارلوس مارسیو کوزندی»، سفیر برزیل در مصاحبه‌ای گفت: «ما قصد داریم این بحث را مطرح کنیم که باید با جامعیت بیشتری از شورای امنیت و دیگر ابزار‌ها با محوریت سازمان ملل، کشور‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها استفاده شود نه اینکه بعد از آنکه جنگ‌ها شروع شدند برای مدیریت آن‌ها تلاش کنند. ما همچنین به دنبال تقویت دیپلماسی دوجانبه، منطقه‌ای و چندجانبه برای جلوگیری از بروز جنگ‌ها هستیم.»

برزیل به گفته این دیپلمات ارشد این کشور، همچنین در طول دوره ریاستش بر شورای امنیت در ماه جاری میلادی به مسائل دیگری شامل ماموریت حمایت از نیرو‌های امنیتی در هائیتی، فعالیت هیات سازمان ملل برای نظارت بر مذاکرات صلح در کامبوج و مسائل مربوط به جنگ اوکراین و روسیه خواهد پرداخت.

شورای امنیت سازمان ملل که بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۸ با هدف تضمین حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تاسیس شد دارای پنج عضو دائم (چین، آمریکا، فرانسه، بریتانیا و روسیه) به علاوه ۱۰ عضور غیر دائمی که برای دوره‌های دو ساله منصوب می‌شوند، است.

این ۱۰ عضو غیردائم هم اکنون شامل برزیل، آلبانی، اکوادور، امارات متحده عربی، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک و سوئیس هستند و حکم آن‌ها تا ماه دسامبر به اتمام می‌رسد.

این برای دومین بار در طول دوره عضویت غیردائم برزیل در شورای امنیت است که این کشور ریاست این شورا را به دست می‌آورد و نخستین بار در ژوئیه ۲۰۲۲ به آن رسید.

«لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس جمهور برزیل خواستار اصلاحات در نهاد‌های حاکمیت جهانی از جمله سازمان ملل و اختصاص دادن یک کرسی دائم به کشورش و همچنین، آفریقای جنوبی و هند، در شورای امنیت شده است.

آلبانی قبل از برزیل در ماه سپتامبر همزمان با برگزاری نشست‌های هفتاد و هشتمین دوره مجمع عمومی سالانه سازمان ملل ریاست شورای امنیت را در دست داشت و ماه قبل از آن هم ایالات متحده آمریکا رئیس این شورا بود. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده