دو نیمه متفاوت در بازار ارز-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

دو نیمه متفاوت در بازار ارز

در آخرین روز هفته، قیمت دلار سومین افزایش متوالی را تجربه کرد و توانست از محدوده ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومانی عبور کند. روز پنج‌شنبه، شاخص ارزی ۸۰ تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای ۱۱ هزار و ۲۶۰ تومان رسید. این بیشترین میزان افزایش دلار در سه هفته گذشته بود و موجب شد که ضرب انتظارات کاهشی در بازار کمی گرفته شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۰ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 August 31
کد خبر: ۲۰۸۳۰

به گزارش راهبرد معاصر ، با افزایش روز ششم هفته، تعداد روزهای افزایشی و کاهشی در اولین هفته شهریورماه برابر شد. قیمت دلار در سه روز ابتدایی کاری شهریورماه سه کاهش متوالی را تجربه کرد و در نیمه دوم هفته ۳ رشد پیاپی را به ثبت رساند. با این حال، نکته مهم آن بود که سرعت کاهش دلار در هفته گذشته بسیار بیشتر از افزایش آن بود؛ عاملی که موجب شد در مجموع این ارز در هفته گذشته بیش از ۳ درصد از ارزش خود را از دست بدهد.


یکی از مهم‌ترین عواملی که در مجموع در هفته گذشته منجر به ثبت بازدهی منفی دیگری در بازار ارز شد، نبود تقاضای قابل توجه در بازار بود. در شرایطی که تقاضایی برای تحریک قیمت در بازار نبود، معامله‌گران از همان ابتدای هفته بیشتر تمایل داشتند که در موقعیت فروش قرار بگیرند. افزایش فروش‌ها زمینه‌ساز شکست سطح حمایتی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی شد و با شکست این سطح، انتظارات کاهشی فعال‌تر شد، به‌طوری که در مقطعی از روز سه‌شنبه حتی قیمت فروش دلار به زیر مرز ۱۱ هزار تومانی رفت و ۴۵ دقیقه در کانال ۱۰ هزار تومانی نوسان کرد.

 

در این سطوح قیمتی، از میزان فروش‌ها کمی کاسته شد و شماری از معامله‌گران احساس کردند که قیمت دلار به کف خود نزدیک شده است؛ در نتیجه خریدهای خود را بالا بردند. با این حال، میزان خریدها به اندازه‌ای نبود که قیمت با همان سرعتی که پایین آمده بود، به سوی قیمت‌های بالاتر گام بردارد. حتی رشد روز پنج‌شنبه نیز که زمینه ساز ثبت رکوردی سه هفته‌ای در بازار شد، نیز نتوانست جهت هفتگی قیمت دلار را دچار تغییر خاصی بکند. مهم‌ترین عاملی که در روز پنج شنبه زمینه ساز رشد ۸۰ تومانی دلار شد، صعود نرخ حواله درهم به بالای مرز ۳ هزار و ۱۰۰ تومانی بود. عده‌ای نیز کاهش احتمال آغاز مذاکرات را عاملی دانستند که زمینه‌ساز این افزایش شده است.

 

این در حالی است که گروه دیگری باور داشتند، بازار به‌طور طبیعی پس از چند روز کاهش قیمت در حال اصلاح قیمت است. از نظر گروه آخر، روند بازار در هفته جاری از اهمیت خاصی برخوردار است. اگر دلار بتواند به بالای مرز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی برگردد، به‌طور موقت انتظارات کاهشی معامله‌گران کاهش خواهد یافت.

 

با این حال اگر قیمت در حوالی مرز حمایتی ۱۱هزار تومانی باقی بماند، یک خبر یا اتفاق که انتظارات مثبت را فعال‌تر کند، می‌تواند زمینه‌ساز ورود دوباره دلار به کانال ۱۰ هزار تومانی شود. این در حالی است که عده‌ای از افزایشی‌ها عنوان می‌کنند، بازار در ماه‌های اخیر افت زیادی را تجربه کرده است و ظرفیت کاهش بیشتر را ندارد.

 

آنها باور دارند، خریداران در قیمت‌های کنونی از انگیزه بیشتری برای خرید برخوردار خواهند بود. در برابر آنها، کاهشی‌ها باور دارند ضررهای متوالی معامله‌گران انگیزه ورود آنها به بازار ارز را کاهش داده است. در هفته‌ای که دلار کاهشی بود، سکه تمام بهار آزادی نیز راهی جز افت قیمت نداشت. سکه در هفته‌ای که گذشت ۴/ ۱ درصد از ارزش خود را از دست داد. یکی از عواملی که افت سکه را کمی محدودتر کرد، افزایش ۵۵ هزار تومانی انتهای هفته و رسیدن به قیمت ۴ میلیون و ۸۵هزار تومانی بود.

منبع : دنیای اقتصاد

ارسال نظر