جمهوری آذربایجان: برای ایجاد کریدور زمینی به ایران چشم دوخته‌ایم-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

جمهوری آذربایجان: برای ایجاد کریدور زمینی به ایران چشم دوخته‌ایم

مشاور ارشد سیاست خارجی رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت، باکو دیگر علاقه ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق خاک ارمنستان ندارد و درعوض درباره این موضوع با ایران گفت‌وگو خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 26
کد خبر: ۲۱۰۴۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان درشهر «باکو» گفت که این کشور دیگرعلاقه‌ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق ارمنستان به «نخجوان» ندارد و درعوض درباره این موضوع با ایران گفت‌وگو خواهد کرد.

 

به گزارش خبرگزاری «رویترز» ساخت کریدور بالقوه از طریق ایران که هم مرز با ارمنستان و جمهوری آذربایجان است می‌تواند به کاهش تنش‌ها در منطقه کمک کند.

 

«حکمت حاجی اف» مشاور ارشد سیاست خارجی «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت:«باکو هیچ برنامه‌ای برای تصرف زنگزور نداشته است.»

 

او گفت:«بعد از اینکه دو طرف در مورد افتتاح این کریدور به توافق نرسیدند، این پروژه جذابیت خود را برای ما از دست داد. ما می‌توانیم این پروژه را با ایران انجام دهیم.»

 

وزیر خارجه ارمنستان نیز روز سه شنبه اعلام کرد که علاقه‌مند به برقراری خط ریلی با ایران و روسیه و آسیای مرکزی است. مقامات ارشد ارمنستان بارها به اهمیت روابط با ایران اشاره کرده‌اند. ایران از بزرگترین صادر کنندگان کالا به ارمنستان محسوب می‌شود. ایران دارای مرکز تجاری در ارمنستان است و گفته می‌‌شود که ایران قصد دارد حجم تجاری با ارمنستان را به سه میلیارد دلار برساند.

 

ارمنستان پس از تصرف منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی توسط جمهوری آذربایجان در سپتامبر، با ترس از اینکه مجبور به دادن امتیازات ارضی بیشتر شود با ایجاد چنین کریدوری مخالفت کرده است. در این بین جمهوری آذربایجان در هفته‌های اخیر درخواست خود برای ایجاد کریدور حمل و نقل از طریق ارمنستان را مطرح کرده بود تا در مذاکرات جاری صلح بین باکو و ایروان گنجانده شود.

 

پس از بازپس گیری قره باغ توسط باکو، وزرای خارجه دو کشور روز یکشنبه در تهران با حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه دیدار کردند.

 

در تحولی دیگر، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان روز چهارشنبه گفت که دیدار برنامه ریزی شده او با علی اف در «بروکسل» برگزار نخواهد شد. پاشینیان گفت ارمنستان به دنبال توضیح از مقامات اتحادیه اروپا در این زمینه است./ فارس

ارسال نظر