چه کسی بهترین لژیونر است؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

چه کسی بهترین لژیونر است؟

اظهارات و ادعاهای سرمربی تیم‌های استقلال و پرسپولیس علیه یکدیگر، به سوژه داغ این روزهای فوتبال ایران بدل شده است و از این‌رو، به مرور سوابق فوتبالی ستاره‌های اسبق تیم ملی پرداخته‌ایم.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۶ - ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 04
کد خبر: ۲۱۱۸۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ به دنبال بالا گرفتن تنش‌ لفظی بین یحیی‌گل‌محمدی و جواد نکونام، به ترتیب سرمربی پرسپولیس و استقلال، علی خطیر، مدیرعامل آبی‌ها در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد که نکونام بهترین لژیونر فوتبال ایران است؛ اظهار نظری که واکنش اهالی فوتبال را در پی داشته است.

وحید هاشمیان ستاره اسبق تیم ملی ایران یکی از چهره‌هایی بود که با انتشار عکسی از خود با لباس تیم فوتبال بایرن مونیخ در صفحه رسمی‌اش در اینستاگرام، نسبت به این موضوع واکنش نشان داد.

در بحبوحه این تنش‌های لفظی و مجازی، بر آن شدیم تا سوابق دو ستاره اسبق تیم ملی فوتبال را مرور کنیم.

جواد نکونام

سرمربی کنونی استقلال کار خود را از باشگاه نفت تهران و بعد از آن پاس تهران آغاز کرد و رفته‌رفته تبدیل به یک چهره شناخته شده برای فوتبال دوستان ایرانی شد. او بعد از ۸ فصل حضور در پاس تهران و قهرمانی در رقابت‌های لیگ برتر، با قراردادی ۱٫۰۰۰٫۰۰۰ دلاری به الوحده پیوست. نکونام بعد از انجام ۱۱ بازی و زدن ۳ گل این بار با قراردادی سه‌ماهه به ارزش ۳۵۰هزار دلار به باشگاه الشارجه امارات پیوست. او در ۱۵ بازی با پیراهن الشارجه به میدان رفت و ۵ گل هم برای این تیم به ثمر رساند.

عملکرد نکونام در جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۰۶ آلمان باعث شد تا تیم‌های اروپایی از جمله هرتابرلین آلمان خواهان به خدمت گرفتن وی باشند، اما او در نهایت با قراردادی ۲ساله به باشگاه فوتبال اوساسونا که در لالیگا به عنوان بالاترین سطح فوتبال اسپانیا و بالاترین لیگ آن روزهای جهان بود، پیوست.

نکونام در تیر ۱۳۸۵ با عقد قراردادی ۲ساله با بندی که امکان تمدید یک‌ساله آن را به طرفین می‌داد، به اوساسونا پیوست و پیراهن شماره ۲۴ این تیم را بر تن کرد. او به اولین بازیکن ایرانی بدل شد که راهی لالیگا می‌شود و از سال ۲۰۰۶-۲۰۱۲ به مدت ۶ سال پیاپی در این باشگاه توپ زد. او در ادامه جای ثابتی در ترکیب اوساسونا پیدا و شماره ۶ این تیم را برتن کرد. سرمربی آبی‌ها در فصل ۲۰۰۶/۰۷ به عنوان برترین بازیکن فصل اوساسونا انتخاب شد. همچنین نکونام در سومین فصل حضورش در اوساسونا موفق شد در دیدار تیم‌های رئال مادرید و اوساسونا که در ورزشگاه سانتیاگو برنابئو برگزار شد، دروازه ایکر کاسیاس، اسطوره تیم ملی اسپانیا را باز کند.

نکونام در نهایت در تیر سال ۱۳۹۱ به ایران بازگشت و با عقد قراردادی یک ساله به استقلال تهران پیوست. او در تیرماه ۱۳۹۲ برای یک فصل دیگر قرارداد خود را با استقلال تمدید کرد اما به‌رغم تجربه قهرمانی با آبی‌ها در رقابت‌های لیگ برتر، ۲۴ دی‌ماه در کمال ناباوری در فاصله ۳ روز مانده تا شهرآورد پایتخت، با مبلغی بیش از ۵۰۰ هزار دلار به مدت ۴ ماه به به الکویت پیوست.

ستاره اسبق تیم ملی ایران در ادامه در تابستان ۱۳۹۳ با عقد قراردادی ۲ساله، باردیگر به اوساسونا که در «لیگا ادلانته» حضور داشت، پیوست. جواد نکونام در آن فصل از رقابت‌ها عملکرد خوبی نداشت و در حالی که با اوساسونا قراردادی دو ساله امضاء کرده بود، همراه با کریم انصاری‌فرد در فهرست ۶ نفره مازاد اوساسونا قرار گرفت و از این تیم کنار گذاشته شد. او در مدت ۷ فصل حضور خود در اوساسونا و فوتبال اسپانیا در ۱۷۴ بازی به میدان رفت و موفق شد ۲۹ گل به ثمر برساند. مهم‌ترین افتخار او با این تیم حضور در نیمه نهایی لیگ اروپا ۲۰۰۶/۰۷ بوده است. نکونام که سابقه بستن بازوبند اوساسونا را نیز در کارنامه دارد، با سابقه‌ترین بازیکن خارجی تاریخ اوساسونا نیز محسوب می‌شود.

وحید هاشمیان

هاشمیان فوتبال خود را از فتح تهران شروع کرد و بعد از درخشش در این تیم در سال ۷۴ راهی پاس تهران شد و بعد از درخشش در این تیم توسط منصور پورحیدری به اردوی تیم ملی ایران دعوت شد. او بعد از درخشش در پاس، بعد از دو فصل حضور در این تیم در سال ۱۹۹۹ با پیشنهاد تیم دسته اولی هامبورگ مواجه شد که به آن پیشنهاد جواب مثبت داد و به آلمان رفت.

با توجه به قدرت سرزنی هاشمیان در نوک خط حمله هامبورگ، «هلیکوپتر» لقبی بود که آلمانی‌ها به هاشمیان دادند تا این لقب تا همیشه مختص این مهاجم فوتبال ایران باشد. او بعد از ۲ فصل حضور در هامبورگ راهی بوخوم و موفق شد با درخشش در این تیم موجبات صعود آنها را به بوندسلیگا را فراهم کند. هاشیمان با بوخوم درخشش خود در بوندسلیگا را تکرار کرد و با ۱۶ گلی که به ثمر رساند سهم به‌سزایی در صعود بوخوم به لیگ اروپا داشت.

با درخشش هاشیمان در بوخوم، تیم بایرن مونیخ به سراغ ستاره ایرانی رفت و او در تابستان سال ۲۰۰۴ راهی بزرگ‌ترین تیم آلمان و یکی از بهترین باشگاه‌های فوتبال اروپا شد. هاشمیان در بایرن در ۱۵ بازی به میدان رفت و تنها یک گل به ثمر رساند و در پایان با این تیم موفق شد قهرمان بوندسلیگا و جام حذفی آلمان شود. او بعد از یک فصل حضور در بایرن مونیخ به هانوفر پیوست.

هاشمیان از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ در هانوفر بازی کرد و با این تیم در میانه جدول بوندسلیگا قرار گرفت. او در نهایت به باشگاه اسبقش یعنی بوخوم بازگشت و بعد از حضور در این تیم به مدت ۲ فصل، سرانجام در سال ۲۰۱۰ بعد از ۱۱ سال به فوتبال کشورمان بازگشت و لباس پرسپولیس را برتن کرد. هاشمیان در مدت ۱۱ سال حضور در فوتبال آلمان و اروپا در ۲۳۹ بازی به میدان رفت که موفق شد ۵۱ بار گلزنی کند. او با انجام ۲۰۸ بازی ششمین بازیکن آسیایی با بیشترین بازی در رقابت‌های بوندسلیگا است./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر