«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

چرا حزب‌الله «سیاست ابهام» را برای تداوم جنگ غزه برگزید؟

تداوم سیاست راهبردی ابهام در برابر رژیم صهیونیستی شاید بهترین توصیف برای سخنرانی سوم نوامبر دبیرکل حزب‌الله لبنان باشد. در روزهای اخیر دستگاه تبلیغاتی مقاومت با عملیات روانی سبب ایجاد ترس، تردید و حتی در برخی حوزه‌ها عقب‌نشینی رژیم اشغالگر قدس شد.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲ - ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 06
کد خبر: ۲۱۲۰۳۲

چرایی تداوم سیاست ابهام حزب‌الله در نبرد «طوفان الاقصی»

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ جمعه گذشته سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان نخستین سخنرانی خود را پس از آغاز جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی در میان مردم ضاحیه جنوبی ایراد کرد. با توجه به اهمیت سخنرانی اخیر دبیرکل حزب الله لبنان بسیاری از رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به صورت زنده این رخداد تاریخی را پوشش دادند. 

 

در یک ماه اخیر پایگاه‌های نظامی اشغالگران آمریکایی در عراق و سوریه هدف حملات موشکی- پهپادی بودند

رویترز گزارش کرد، 4 میلیارد نفر در سراسر جهان منتظر سخنرانی سید مقاومت بودند. شاید این خبر نشان دهنده میزان اهمیت نقش مقاومت اسلامی لبنان در ادامه عملیات «طوفان الاقصی» است. 

 

در حالی که بسیاری از سیاست‌مداران و تحلیلگران به دنبال شنیدن نظر قطعی دبیرکل حزب الله برای ورود کردن یا نکردن مقاومت لبنان به نبرد مستقیم با رژیم صهیونیستی بودند، وی با نگاهی دوراندیشانه علاوه بر بیان نکردن جنگ مستقیم با رژیم صهیونیستی، همچنان سایه تهدید را بالای سر صهیونیست‌ها حفظ کرد. 

 

از نخستین ساعات عملیات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی»، گروه‌های وابسته به محور مقاومت بر مبنای راهبرد وحدت میان میدان‌ها، حمایت از حماس و زیر فشار گذاشتن آمریکا و رژیم صهیونیستی را در دستورکار گردان‌های نظامی مقاومت قرار دادند. 

 

در یک ماه اخیر پایگاه‌های نظامی اشغالگران آمریکایی در عراق و سوریه هدف حملات موشکی- پهپادی بودند. کارشناسان معتقدند، اتخاذ چنین سیاستی از سوی لایه دوم گروه‌های مقاومت با هدف زیر فشار گذاشتن واشنگتن برای ورود به مناقشه فلسطین و مجبور کردن سران رژیم برای پذیرش آتش‌بس و تبادل زندانیان دنبال می‌شود. 

 

همچنین انصارالله یمن با همراهی گروه‌های مقاومت عراقی سطح درگیری با رژیم صهیونیستی را تغییر دادند و در عملیات‌های کم‌سابقه‌ای نقاطی در فلسطین اشغالی، به‌ویژه بندر ایلات را هدف قرار دادند. 

 

در میان گروه‌های مقاومت حزب الله لبنان عملکردی درخشان و تهاجمی‌ نسبت به دشمن صهیونیستی داشته است. این گروه لبنانی از نخستین ساعات آغاز درگیری میان حماس و رژیم صهیونیستی به صورت هدفمند و محدود پایگاه‌های رژیم صهیونیستی را در مزارع اشغالی شبعا و ایستگاه‌های راداری رژیم هدف قرار دادند. 

 

در سوی مقابل، رژیم صهیونیستی با بالگردهای تهاجمی و یگان‌های توپخانه جنوب لبنان را هدف قرار داد. این روند به صورت پینگ پنگی میان مقاومت لبنان و رژیم صهیونیستی ادامه داشت که سبب کشته و زخمی شدن بیش از 120 صهیونیست، هدف قرار گرفتن 100 پایگاه نظامی، زمین‌گیر شدن 11 تانک و از بین رفتن تعداد قابل توجهی دوربین‌های نظارتی رژیم صهیونیستی شده است. 

 

به دنبال حملات ارتش رژیم صهیونیستی 50 رزمنده حزب الله لبنان و دو نیروی وابسته به جنبش حماس شهید شدند. در نتیجه سیاست‌های هوشمندانه مقاومت در شمال سرزمین‌های اشغالی، مقام‌های صهیونیستی مجبور شدند زیر فشار افکار عمومی بیش از 40 شهرک صهیونیست‌نشین را تخلیه و 65 هزار صهیونیست را به اردوگاه‌های موقت منتقل کنند. 

 

این اتفاق تاریخی درحالی رخ می‌دهد که تاکنون هیچ جنگ گسترده‌ای در مرز مشترک با لبنان رخ نداده است و مقاومت به صورت هدفمند در حال ضربه به اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی است. حزب الله لبنان موفق شد یک‌سوم توان ارتش، یک‌چهارم استعدادهای نیروهای هوایی و نیمی از توان نیروی دریایی رژیم صهیونیستی را در جبهه شمالی نگه دارد. 

 

به عبارت دیگر، مقاومت اسلامی لبنان بی‌آنکه هزینه امنیتی- اقتصادی برای لبنان ایجاد کند، صهیونیست‌ها را در وضعیت ابهام و ترس نگه داشته است. کارشناسان معتقدند، این سیاست هوشمندانه علاوه بر تقویت موازنه راهبردی به نفع حزب الله لبنان، عاملی بازدارنده در روند تعیین آینده سیاسی نوار غزه خواهد بود. 

 

مقاومت اسلامی لبنان بی‌آنکه هزینه امنیتی- اقتصادی برای لبنان ایجاد کند، صهیونیست‌ها را در وضعیت ابهام و ترس نگه داشته است

شمشیر حزب الله قدرت چانه‌زنی گروه‌های فلسطینی را به شکل چشمگیری افزایش داده است و سبب خواهد شد کشورهای میانجی مانند قطر، مصر و اردن بتوانند جلوی اجرایی شدن طرح صهیونیست‌ها را برای کوچ اجباری مردم غزه و اشغال کامل منطقه بگیرند.

 

 به عبارت دیگر، موفقیت طرف فلسطینی و کشورهای عربی در مذاکره با آمریکا و رژیم صهیونیستی وابسته به نوع عملکرد هوشمندانه حزب الله در شمال فلسطین اشغالی و سایر گروه‌های مقاومت در جبهه‌های مختلف است.

 

بهره سخن

تداوم سیاست راهبردی ابهام در برابر رژیم صهیونیستی شاید بهترین توصیف برای سخنرانی سوم نوامبر سید حسن نصرالله باشد. در روزهای اخیر دستگاه تبلیغاتی مقاومت با بهره گیری از اصل عملیات روانی سبب ایجاد ترس، تردید و حتی در برخی حوزه‌ها عقب‌نشینی رژیم اشغالگر قدس شد. 

 

به عنوان نمونه، تنها دقایقی پیش از آغاز سخنرانی تاریخی سید مقاومت، تل‌آویو اجازه عبور محدود کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه از گذرگاه رفح به سمت باریکه غزه داد. هم‌زمان نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با استخدامی زبانی تهدید آمیز و در عین دو پهلو سعی کردند حزب الله لبنان را از باز کردن جبهه جدید در مرزهای شمالی منصرف کنند. 

 

مقاومت‌ اسلامی لبنان از روز هفتم اکتبر تاکنون سعی کرده است علاوه بر حمایت عملی از حماس در نوار غزه، شرایط سیاسی- اقتصادی لبنان را نیز در نظر بگیرد و متناسب با تحولات میدانی، سیاست ابهام و قطعیت نداشتن را در برابر دشمن صهیونیستی دنبال کند. در این سیاست اگر رژیم صهیونیستی خطوط قرمز مقاومت را رد کند و قصد داشته باشد تمام زیرساخت‌های حماس را نابود و مردم غزه را به ترک وطن مجبور کند، آن‌گاه باید منتظر واکنش سخت حزب الله لبنان باشد. 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار