فرمانده نیروی دریایی ترکیه: نیازی به حضور آمریکا و ناتو در دریای سیاه نیست-راهبرد معاصر
گزارش هیل از کاهش نفوذ آمریکا در سوریه گزارش رسانه عبری از راهبرد مافیایی کابینه علیه رئیس ستاد ارتش اسرائیل صدراعظم اتریش استعفا کرد هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل برای ترسیم مجدد نقشه عراق دبیرکل حزب‌الله لبنان: صبر ما وابسته به زمان مناسب برای مقابله با نقض‌های دشمن است حماس: عملیات رام‌الله، پاسخی به نسل‌کشی دشمن است جو بایدن ارزشمندترین مدال افتخار غیرنظامی آمریکا را به لیونل مسی اهدا می‌کند اردوغان: هر کاری برای تحقق رؤیای ترکیه بزرگ انجام می‌دهیم رئیس‌جمهور عراق: خاکمان مکانی برای حمله به هسایگان نخواهد شد بازداشت ۴ شهروند روسیه به ظن تدارک اقدام «تروریستی» انگیزه عامل انفجار خودروی سایبر تراک مقابل هتل ترامپ مشخص شد روایت تخت‌روانچی از رایزنی با دیپلمات‌های ارشد هند عراقچی: نحوه تعامل ما با سوریه بستگی به رفتار طرف مقابل دارد وزیر خارجه آمریکا: از سرعت سقوط نظام اسد متعجب شدیم عراقچی: آماده ورود به مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه هسته‌ای هستیم

فرمانده نیروی دریایی ترکیه: نیازی به حضور آمریکا و ناتو در دریای سیاه نیست

فرمانده نیروی دریایی ترکیه روز شنبه اظهار داشت که این کشور می‌تواند امنیت دریای سیاه را تامین کند و نیازی به حضور آمریکا یا ناتو در این منطقه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۳ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 18
کد خبر: ۲۱۴۱۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ فرمانده نیروی دریایی ترکیه روز شنبه اظهار داشت که ترکیه می‌تواند امنیت دریای سیاه را تامین کند و خواهان حضور آمریکا یا ناتو در این منطقه مهم نیست.

به گزارش وبگاه «ترکیش مینت»، فرمانده نیروی دریایی ترکیه با اشاره به درگیری‌های اخیر صورت گرفته بین روسیه با گرجستان و اوکراین گفت: «ناتو در تلاش است اقداماتی را در دریای سیاه انجام دهد، اما ما اعلام می‌کنیم که این اقدامات را خودمان در دریای سیاه انجام خواهیم داد و نمی‌خواهیم ناتو یا آمریکا در دریای سیاه باشند.»

بر اساس این گزارش، ترکیه، متحد ناتو در دریای سیاه با اوکراین و روسیه همسایه است و روابط خوبی با هر دو دارد. بر اساس معاهده ۱۹۳۶ مونترو، ترکیه بر تنگه‌های «بسفر» و «داردانل» کنترل دارد و در صورت تهدید یا در زمان جنگ می‌تواند عبور کشتی‌های جنگی را محدود کند.

فرمانده نیروی دریایی ترکیه افزود: «در جریان جنگ اوکراین و روسیه، بیش از ۴۰۰ مین به دریای سیاه پرتاب شد و ۱۷ مین به ساحل ترکیه رسیدند.»

این مقام ارشد نظامی ترکیه به خطرناک بودن مین‌ها اشاره کرد و گفت: «کشف مین برای حفاری گاز طبیعی در این منطقه مهم است، زیرا انفجار مین‌ها می‌تواند منجر به تلف شدن کشتی‌ها و ذخایر گاز طبیعی در دریا شود.»

فرمانده نیروی دریایی ترکیه افزود: «هدف ما احترام به مونترو است. ما امنیت را برای همه در دریای سیاه فراهم کرده‌ایم. ما به عنوان ترکیه امنیت دریای سیاه را تامین می‌کنیم. آمریکا و ناتو نباید دریای سیاه را به خاورمیانه تبدیل کنند. به همین دلیل است که ما نمی‌خواهیم هیچ کشور یا ناتو وارد دریای سیاه شود.»

ترکیه از اوکراین حمایت نظامی کرده و در عین حال همکاری اقتصادی با روسیه را نیز حفظ کرده است. این کشور خود را به عنوان یک میانجی بالقوه در مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه معرفی و همزمان مخالفت خود را با تحریم‌های غرب علیه مسکو اعلام می‌کند. دریای سیاه برای حمل و نقل غلات، نفت و محصولات نفتی بخش مهمی است. اوکراین و روسیه یکدیگر را به مین گذاری در دریای سیاه متهم می‌کنند. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر