واکنش ظریف به پیشنهاد رشوه آمریکا به ناخدای نفتکش ایران-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

واکنش ظریف به پیشنهاد رشوه آمریکا به ناخدای نفتکش ایران

وزیر امور خارجه ایران امروز چهارشنبه به گزارشی درباره پیشنهاد چند میلیون دلاری آمریکا به ناخدای نفتکش ایران در ازای همکاری با واشنگتن برای توقیف این نفتکش واکنش نشان داد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۸ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 04
کد خبر: ۲۱۴۲۳

به گزارش راهبرد معاصر ، «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران امروز چهارشنبه به گزارشی درباره پیشنهاد چند میلیون دلاری آمریکا به ناخدای نفتکش ایران در ازای همکاری با واشنگتن برای توقیف این نفتکش واکنش نشان داد.

 

روزنامه فایننشال‌تایمز روز چهارشنبه گزارش داد «برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران با ارسال ایمیلی به ناخدای هندی‌تبار نفتکش «آدریان‌دریا» از او خواسته کشتی را به سمت آب‌های کشوری منحرف کند که آن را به نیابت از آمریکا توقیف کند.

 

 

برایان هوک در یک ایمیل غیرمعمول برای این ناخدا نوشته می‌تواند پول آمریکا را بگیرد و بقیه عمرش را در رفاه زندگی کند، اما اگر این کار را انجام ندهد، زندگی برای او دشوار خواهد شد.

ظریف در توئیتر نوشت: «آمریکا پس از ناکامی در دزدی دریایی مستقیماً به رشوه‌دهی متوسل شده است: یا نفت ایران را به ما بده و چندین میلیون دلار دریافت کن و یا خودت تحریم شو. شباهت زیادی به دعوتی دارد که چند هفته پیش من از کاخ سفید دریافت کردم. دارد به الگو تبدیل می‌شود.»

 

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، «برایان هوک»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در ایمیلی به تاریخ ۲۶ اوت برای «آکلیش کومار»، ناخدای هندی‌تبار نفتکش «آدریان‌دریا» نوشت: «من برایان هوک هستم... برای مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا کار می‌کنم و نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران هستم. خبر خوشی برای شما دارم.»

 

روزنامه فایننشال‌تایمز نوشته خبر خوش دولت ترامپ این بود که ناخدای نفتکش ایرانی می‌تواند در ازای همکاری با دولت آمریکا برای توقیف کشتی می‌تواند میلیون‌ها دلار پول نقد از آمریکا بگیرد. هوک از کومار خواسته کشتی را به سمت آب‌های کشوری هدایت کند که امکان توقیف آن به نیابت از آمریکا وجود داشته باشد.

 

نماینده ویژه دولت آمریکا برای اینکه کومار مطمئن شود که این ایمیل جعلی نیست شماره وزارت خارجه آمریکا را داخل ایمیل نوشته بود.

فایننشال‌تایمز نوشته این تنها اقدام برایان هوک نبوده است. او در ماه‌های گذشته برای ارعاب دریانوردان از همکاری با ایران جهت دور زدن تحریم ها برای آنها پیام‌های یا متن‌هایی ایمیل کرده است.

 

برایان هوک در مصاحبه با فایننشال‌تایمز گفت: «ایران می‌داند که موفقیت کمپین فشار ما به اجرای موشکافانه تحریم‌ها وابسته است.»

طبق گزارش روزنامه انگلیسی، پیشنهاد برایان هوک به کومار ذیل برنامه‌ای موسوم به «جایزه‌ در حمایت از اجرای عدالت» صادر شده که برنامه‌ای برای مبارزه با «تروریسم» است.

 

مقام‌های آمریکایی می‌گویند دولت این کشور اخیراً استفاده از این برنامه را برای ضربه زدن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آغاز و اعلام کرده در ازای اطلاعاتی که به اخلال در فعالیت‌های ایران منجر شود ۱۵ میلیون دلار جایزه اعطا خواهد کرد.

 

برایان هوک در ایمیلی دیگر خطاب به ناخدای آدریان‌دریا نوشته است: «شما با این پول می‌توانید هر جور می‌خواهید زندگی کنید و زندگی مرفهی در دوران پیری داشته باشید. اگر این مسیر آسان را انتخاب نکنید زندگی برایتان خیلی دشوار خواهد شد.»

 

بعد از آنکه ناخدای کشتی از همکاری با دولت آمریکا خودداری کرد هوک با ارسال ایمیلی به او گفت که خزانه‌داری آمریکا او را تحریم کرده است.

نفتکش «آدریان‌دریا» حدود دو ماه پیش هنگام عبور از منطقه جبل طارق توسط تفنگداران دریایی انگلیس توقیف شد. مقام‌های دولت محلی جبل طارق ادعا کرده این نفتکش در حال ارسال نفت به سوریه بوده و به دلیل نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است.

 

دولت محلی جبل‌طارق چند هفته بعد با نادیده گرفتن درخواست دولت آمریکا که خواستار توقیف این نفتکش بود آن را آزاد کرد.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده