به گزارش راهبرد معاصر، سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور صبح امروز در اختتامیه کنگره بینالمللی علامه محمدحسین طباطبایی در دانشگاه الزهراء، با بیان این که باید در طول سال در مراکز تحقیقی به نقش فلسفه پرداخت و در حوزههای مختلف به فلسفه در تعالی و پیشرفت جوامع و گسترش خداباوری توجه کرد، گفت: نقش فلسفه در لایه تمدنی بشر شامل لایههای زیربنایی شامل مباحث پیرامون هستی و اخلاق، لایه میانی علوم اجتماعی و لایه روبنایی هنر و معماری و از این دست است.
وی افزود: امروز توجه به فلسفههای مضاف مورد تأکید و توجه است و رهبر انقلاب هم در دیدارهایشان بر این مسئله توجه کردند و اساتید و حوزه و دانشگاه هم در آثارشان به این مسئله توجه داشتند.
رئیسی با بیان این که علامه طباطبایی احیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر است و امروز در این نشست سخن از یک فیلسوف، حکیم و ریاضیدا ن و مفسر عالیقدر قران کریم، عارف و در یک کلمه یک عالم واصل است، گفت: ایشان در جایگاهی از قله قرار دارد که نمیگوید بروید، بلکه میگوید بیایید و به اصطلاح قیادت دارد و به جوامع بشری متذکر میشود به آنجا که من عمل کردم و رسیدم حرکت کنید تا به مقام انسان قرآن برسید.
رئیسجمهور با اشاره به شخصیت علامه که میتواند برای پویندگان این مسیر راهگشا باشد، اظهار داشت: این شخصیت هم در نگاه به هستی و هم نگاه به انسان و هم به همه آنچه که مورد بحث است یک نگاه توحیدی داشت و زیربنای اندیشه علامه و سیره عملی و شخصی او، همین جمله معروفی است که امام فرمودند عالم محضر خداست.
وی افزود: علامه طباطبایی در مواجه فلسفه اسلامی با فلسفه غربی، با الحاد مبارزه میکند و به فلسفه الهی توجه دارد؛ آنچه علامه از تعریف انسان دارد، انسان حی متأله است که حیات تألهی و خدایی دارد و انسان موجوی دارای حیات فرض شده که از تأله بهرهمند است.
به گفته وی فلسفه در خداباوری نقش مهمی را ایفا می کند. علاثه امیاگر حکمت اسلامی در دوران معاصر است و امروز سخن از فیلسوف، حکیم، مفسر قآنکربم، است و در قله ای قرلر دلرد که به جوامع بشری می گوید که بیایید.
رئیس جمهور ادامه داد: امروز افرادی هستند که انسان ها را به انسان دوستی و نیکی دعوت می کنند. علامه شخصیتی است که نگاه اش به هستی و انسان یک نگاهی کاملا توحیدی است. در مواجهه فلسفه الهی با فلسفه غربی علامه به زیبایی صحبت کرده است و ایشان توجه به فلسفه الهی داشته و تعریف والایی از انسان دارد.
رئیسی بیان کرد: انسان شناسی در المیزان و توجه به علوم انسانی همچنین توحید علوم انسانی در نگاه علامه طباطبایی بسیار زیبا است و انسان های زیادی در مکتب علامه تربیت یافتند.
اوافزود: سهم ما در علوم انسانی جهانی باید اثرگذار باشد و سهم ما در این زمینه باید افزایش پیدا کند. ایران اسلامی مهد فلسفه و علوم عقلی است. فارابی، سهروردی، امام خمینی ره و ملاصدرا از جمله استادان این حوزه هستند.
او ادامه داد: دانشگاه باید در تمام حوزه ها در کنار کار، تولید و دیگر مسائل قرار بگیرد و ما دانشگاه وحوزه های علمیه کمک حال دولت هستند. جوامع علمی و اندیشه ورزی باید گره های ذهنی را باز کنند و به سئوالات مردم دنیا در جهت رفع شبهها پاسخ بدهند. من به عنوان یک طلبه خدمتکار به دنبال ایجاد امید نسبت به آینده هستم./ باشگاه خبرنگاران