اسلامی: یکی از مکان‌های ادعایی آژانس، معدن متروکه بود-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

اسلامی: یکی از مکان‌های ادعایی آژانس، معدن متروکه بود

رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد که یکی از مکان‌های ادعایی آژانس در خصوص فعالیت هسته‌ای ایران یک معدن متروکه در آباده بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۲۰ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 11
کد خبر: ۲۱۷۹۶۸

به گزارش راهبرد معاصر، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امروز دوشنبه با حضور در دانشگاه شاهد پاسخگوی سوالات دانشجویان شد.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران امروز دوشنبه با حضور در دانشگاه شاهد پاسخگوی سوالات دانشجویان شد.

وی در این نشست در خصوص مکان‌های ادعایی مطرح شده توسط آژانس گفت: دولت حاضر آمریکا تصمیم گرفت که به برجام بازگردد، به همین خاطر مذاکراتی شروع شد. از سال گذشته تا حال با شیب متفاوتی پیگیری شده است. تمام آنچه را که مطرح کرده و می‌کنند، آوردند و چند مکان را که همان‌هایی بود که به عنوان "پی‌ام‌دی" بسته شده بود، گفتند بازرسی کنیم. این ساخته و پرداخته منافقین و سیستم جاسوسی رژیم صهیونیستی بود که ما فعالیت هسته‌ای در این مکان‌ها می‌کردیم و اعلام نکردیم!

اسلامی افزود: این در سطح شورای عالی امنیت ملی مطرح شد و گفته شد حالا که برای بازدید این چهار مکان اصرار دارند، بازدید کنند. یکی از آن‌ها مریوان بود که یک معدن متروکه است. یکی دیگر جایی است که آهن قراضه فروخته می‌شود. مکان‌های اعلامی آن‌ها از این جنس است. این‌ها بازدید کردند و کشور گزارش تهیه کرد. آن‌ها اراده کردند که این مکان‌ها زنده بماند و آن را اعمال فشار بر ایران قرار دهند. از این چهار مکان مطرح شده، دو مکان تا اسفند پارسال بسته شده و آژانس گفته که سوالی ندارد. جالب است همین مورد دومی را که بستند، یک معدن متروکه در آباده است. هفتاد سال پیش روسیه در آنجا کار می‌کرده و قبل از جمهوری اسلامی معادن ما دست خارجی‌ها قرار داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره اقدامات سازمان انرژی اتمی و همکاری با آژانس گفت: اقدامات ما در سازمان انرژی اتمی بر اساس قانون اقدام راهبردی انجام می‌شود. هیچ کسی نمی‌تواند به ما بگوید چه کاری انجام دهیم یا ندهیم. ما عضو ان‌پی‌تی هستیم و این در مجلس کشور ما قانون است. پادمان هم قانون است و ما آن را پذیرفتیم و متعهد به قوانین و مقررات هستیم. فعالیت‌های هسته‌ای ما در چارچوب مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی است. آژانس فعالیت ما را که طبق پادمان و ان پی تی است مرتب نظارت دارد و ما به صورت قانونی و حرفه‌ای این ارتباط را داریم.

اسلامی نسبت به اتهامات علیه ایران در خصوص مکان‌های ادعایی آژانس اضافه کرد: خود آمریکایی‌ها که در عراق حضور داشتند و از انواع تسلیحات استفاده کردند، ضایعاتی به جای گذاشتند. این‌ها می‌شود اتهام برای ایران که اینجا ذرات مشاهده شده و شما سایت داشتید. ما گفتیم آنجایی که می‌گویید گاوداری است. در گاوداری کسی کار هسته‌ای نمی‌کند و چندین سال پیش این مکان‌ها مزرعه متروکه‌ای بوده و اکنون گاوداری است.

وی در خصوص پرتودهی محصولات کشاورزی گفت: ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ما ضایعات است. ۱۲۰ میلیون محصول تولید می‌شود. وقتی ۳۰ درصد ضایعات دارد یعنی حجم زیادی دور ریز که تولید کشور و نعمت خداوند است، دور ریخته می‌شود. نکته مهمتر این است که وقتی پرتودهی نمی‌شود باقی مانده آفات و سموم هم جدا نمی‌شود و اینکه جدا نشود، خود به خود به سمت جان مردم می‌رود.

اسلامی ادامه داد: بایستی با پرتودهی، خیلی جنگنده عمل می‌کردیم. سامانه‌های پرتودهی که مولد پرتوهاست شناسایی کردیم. یک شبکه دانش بنیانی ایجاد کرده و با آن تولید دستگاه را در دستورکار قرار دادیم.

رئیس سازمان انرژی همچنین گفت: امروز تا پایان این دولت می‌توان گفت در قطب‌هایی که تولیدی هستند، حداقل یک دستگاه پرتودهی راه‌اندازی خواهیم کرد. خیلی تلاش کردیم سازمان‌های متولی این امر را مجاب به همکاری کنیم تا ما این فن‌آوری را ایجاد کنیم. در این دوره مدیریت وزارت جهاد کشارزی تنظیمات ما خوب شکل گرفته و ما وارد این مرحله شدیم که بتوانیم دستگاه‌های مولد پرتو به خصوص پرتودهی با اشعه گاما را فعال کنیم. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر