دیدار مقامات ارشد چین و کره شمالی-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

دیدار مقامات ارشد چین و کره شمالی

در بحبوحه پرتاب موشکی پیونگ یانگ، مقامات ارشد چین و کره شمالی مذاکراتی را در سطح عالی برگزار کردند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 18
کد خبر: ۲۱۹۰۰۸

به گزارش راهبرد معاصر. در بحبوحه پرتاب یک فروند موشک بالستیک قاره پیما توسط کره شمالی، مقامات ارشد چین و کره شمالی امروز مذاکراتی را در سطح عالی، در شهر پکن پایتخت چین، برگزار کردند.

 

براساس این گزارش، این مذاکره بین «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین و «پاک میونگ هو» معاون وزیر امور خارجه کره شمالی برگزار شد.

 

وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای اعلام کرد چین همواره ارتباط خود با کره شمالی را از دیدگاه استراتژیک و بلند مدت می بیند.

 

در این دیدار وانگ اظهار کرد پکن به دنبال تقویت روابط و هماهنگی های دو جانبه و نیز تعمیق تبادلات و همکاری ها است.

 

دو طرف به بیان دیدگاه های خود درباره موضوعات مشترک مورد نگرانی پرداختند در حالی که وزارت خارجه چین توضیح بیشتری درباره این نگرانی های مشترک نداد.

 

معاون وزیر امور خارجه کره شمالی هفته گذشته در جریان یک سفر رسمی نادر در آستانه هفتادو پنجمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور، وارد پکن شده بود.

 

آقای پاک در این باره اظهار کرد کره شمالی روابط چند جانبه خود با چین را با هدف حفظ منافع مشترک و حفظ صلح و ثبات در منطقه تقویت خواهد کرد.

 

کره شمالی به طور رسمی تنها متحد چین است. هر دو کشور در سال 1961 معاهده ای را برای اتخاذ تمام اقدامات لازم از جمله کمک نظامی به منظور کمک به یکدیگر در هنگام وقوع یک حمله و یا هنگام تلاش کشور سومی برای حمله، امضا کردند.

 

وانگ ون بین سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز اظهار کرد موضوع شبه جزیره کره بسیار پیچیده است. وی خواستار انجام گفتگو از سوی تمام طرف های نگران برای حل موضوعات مورد نگرانی شد.

 

این دیپلمات چینی افزود: تلاش ها برای حل این مشکلات از طریق فشار و بازدارندگی نظامی، امکان پذیر نیست. آنها تنها پاسخ متقابل می دهند و علاوه بر این باعث افزایش تنش ها و درگیری ها می شود.

 

این دیدار در حالی برگزار شد که کره شمالی امروز یک فروند موشک بالستیک قاره پیما با سوخت جامد را پرتاب کرده که می‌تواند به هر نقطه‌ای در خاک آمریکا برسد.

 

معاون وزیر دفاع ژاپن در این باره گفت: این موشک قابلیت طی مسیر بیش از 15 هزار کیلومتری را دارد و این بدان معناست که می تواند به هر جایی در خاک ژاپن و سرزمین اصلی آمریکا برسد.

 

وزارت دفاع ژاپن افزود: موشک کره شمالی تا ارتقاع 6 هزارکیلومتری پرواز کرد و در نهایت در غرب هوکایدو در خارج از منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن به دریا افتاد.

 

کره شمالی در حالی این موشک را پرتاب کرد که شب گذشته نیز یک فروند موشک بالستیک کوتاه برد را پرتاب کرد که حدود 570 کیلومتر را پرواز و در نهایت داخل اقیانوس سقوط کرد.

 

پیونگ یانگ پس از پرتاب این موشک کوتاه برد، ایالات متحده را برای سازماندهی آنچه که او نمایش جنگ هسته ای می خواند، محکوم کرد. واشنگتن روز گذشته از ورود یک فروند زیردریایی هسته ای به سواحل کره جنوبی خبر داده بود.

 

ماه گذشته نیز ناوهواپیمابر یو اس اس کارل وینسون در راستای بخشی از تلاش‌ها برای افزایش قدرت بازدارندگی در مقابل برنامه های موشکی و هسته ای کره شمالی وارد بندر بوسان شد.

 

در همین حال کاخ سفید روز شنبه بار دیگر کره شمالی را تهدید کرد که هر گونه حمله هسته‌ای به آمریکا منجر به "پایان رژیم کیم جونگ اون" رئیس این کشور خواهد شد.

 

دو روز پیش نیز خبرگزاری یونهاپ گزارش داد ایالات متحده و کره جنوبی قصد دارند تا اواسط سال آینده دستورالعمل‌های مشترکی را درمورد استراتژی دفاع هسته‌ای و ایجاد یک سیستم یکپارچه، با هدف مقابله با تهدیدات هسته‌ای کره شمالی، تدوین کنند.

 

چندی قبل نیز آمریکا، کره جنوبی و ژاپن برای راه‌اندازی یک گروه مشورتی در سطح عالی برای مقابله با تهدیدات سایبری کره شمالی به توافق رسیدند.

 

پیونگ‌یانگ در تاریخ 21 نوامبر نخستین ماهواره جاسوسی و شناسایی خود را از پایگاه فضایی «سوهایی» با موفقیت به مدار زمین پرتاب و سپس ادعا کرد با استفاده از ماهواره جاسوسی جدید خود توانسته است به تصاویری از کاخ سفید و برخی از سایت‌های نظامی حساس آمریکا دست پیدا کند.

 

کره شمالی در بیانیه‌ای هرگونه ایجاد اختلال در فعالیت‌های ماهواره‌ای این کشور را به‌معنای اعلام جنگ خواند و گفت که ماهواره‌های بیشتری را به فضا می‌فرستد و در صورت هرگونه حمله به تأسیسات استراتژیک خود، استفاده از قدرت بازدارندگی جنگی کشور، حتمی خواهد بود.

 

کره شمالی از سال 2006 تاکنون، به‌دلیل برنامه اتمی و موشک‌های بالستیک خود، تحت تحریم‌های متعدد سازمان ملل قرار دارد، این تحریم‌ها شامل ممنوعیت توسعه و گسترش موشک‌های بالستیک است. این تکنولوژی برای پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ‌یانگ به مدار زمین به‌کار گرفته شد و برای آزمایش ده‌ها موشک بالستیک طی 20 ماه گذشته استفاده شده است. آمریکا بارها هشدار داده است که پیونگ‌یانگ آماده انجام هفتمین آزمایش اتمی خود است./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار