فشارخون بالا اصلی ترین عامل بیماری های قلبی-راهبرد معاصر
راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور

فشارخون بالا اصلی ترین عامل بیماری های قلبی

یک متخصص قلب و عروق، از فشارخون بالا به عنوان اصلی ترین عامل بیماری های قلبی یاد کرد و به افراد بالای ۴۰ سال توصیه کرد فشارخون خود را به طور مرتب اندازه گیری کنند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۹ - ۰۱ دی ۱۴۰۲ - 2023 December 22
کد خبر: ۲۱۹۶۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمود محمدزاده شبستری، با اشاره به اجرای پویش ملی سلامت به منظور غربالگری دیابت و فشارخون بالا، گفت: فشارخون بالا، مصرف سیگار، دیابت، افزایش وزن، بی تحرکی و استرس از عوامل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

وی با بیان اینکه ابتلاء به فشارخون بالا ممکن است ارثی باشد، افزود: ۹۵ درصد علت ابتلاء به فشارخون بالا، بی دلیل و بی علامت است. شرایط سنی و فیزیولوژی بدن در اثر بالا رفتن سن و همچنین کم تحرکی هم می‌تواند زمینه ساز ابتلاء به فشارخون بالا در تعداد زیادی از افراد باشد که در جوامع مختلف، متفاوت است.

این متخصص قلب و عروق ادامه داد: در مناطقی که رژیم غذایی غالب، دریایی و گیاهخواری است، درصد بروز فشارخون بالا در افراد بیشتر از ۵۰ سال، کمتر و در مناطقی که غذای غالب، فست فود و پرچرب و پرنمک است، ابتلاء به این بیماری، زودتر و بیشتر رخ می‌دهد.

شبستری با تاکید بر اهمیت سبک زندگی سالم در پیشگیری از ابتلاء به فشارخون بالا، یادآور شد: فردی که بیشتر غذاهای کم چرب، کم نمک، میوه و سبزیجات مصرف می‌کند در مقابل فردی که بیشتر متمایل به مصرف فست فود و غذاهای آماده است، کمتر در معرض ابتلاء به پرفشاری خون است.

وی تصریح کرد: حدود ۵ درصد از عوامل زمینه ساز فشارخون بالا مانند تنگی شرایین کلیه، استفاده از هورمون در بانوان و یا برخی داروهای تسکینی در آقایان قابل برطرف شدن هستند اما پرفشاری خون هیچ گاه قابل درمان نیست، بلکه قابلیت کنترل دارد.

شبستری با اشاره به عدم اطلاع و آگاهی بسیاری از افراد از بیماری پرفشاری خون خود، خاطرنشان کرد: تعدادی از افراد مبتلا به فشارخون بالا هستند که دارو مصرف می‌کردند اما از مصرف دارو، خسته می‌شوند و مصرف دارو را قطع می‌کنند. افرادی هم داریم که مبتلا به پرفشاری خون هستند و دارو مصرف و بیماری خود را کنترل می‌کنند بنابراین عوارض فشارخون بالا برای این دسته از افراد در مقایسه با افراد بی اطلاع و یا افرادی که مصرف دارو را قطع می‌کنند، خیلی کمتر است و عمر طولانی‌تر و با کیفیت تری دارند.

وی تاکید کرد: بهترین کار این است که افراد بالاتر از ۴۰ سال فشارخون خود را به طور مرتب اندازه گیری و افراد بیشتر از ۵۰ سال هم حتماً نسبت به کنترل فشارخون بالا به صورت دوره‌ای و هر یک یا دو ماه یکبار اقدام کنند. اگر افرادی سابقه ارثی ابتلاء به فشارخون دارند، باید زودتر نسبت به کنترل بیماری خود اقدام کنند.

این متخصص قلب و عروق افزود: افراد با علائمی مانند خستگی‌های بی دلیل و سردردهای مبهم که به پرفشاری خون نزدیک است، زودتر برای کنترل فشارخون بالا مراجعه کنند و حساسیت داشته باشند چون خیلی از سردردهای مبهم به ویژه در پس سر می‌تواند به دلیل فشارخون بالا باشد.

به گفته وی، خونریزی و سکته مغزی، سکته قلبی، از کار افتادن کلیه، اختلالات در عروق، گشاد شدن سرخرگ‌های اساسی مانند آئورت، اختلال در دریچه‌های قلب و مسدود شدن رگ‌ها از عوارض جدی پرفشاری خون است.

شبستری توصیه کرد: همیشه بیماری نباید دلیل مراجعه ما به پزشک باشد بلکه برای بررسی سلامت خودمان هم باید به پزشک مراجعه کنیم و برای پیشگیری از پرفشاری خون حتماً به عوامل خطر مانند تحرک کافی، وزن مناسب و کنترل وزن، رژیم غذایی سالم و به ویژه استفاده از سبزیجات و میوه و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و پرنمک توجه ویژه داشته باشیم./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار