حاج قاسم چگونه دست مردم را در بحران‌ها می‌گرفت؟-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

حاج قاسم چگونه دست مردم را در بحران‌ها می‌گرفت؟

سردار شهید قاسم سلیمانی مردمی بودن را با فدای جان و مال خویش، هم به ملت ایران و هم به مردم آزاده جهان آموخت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۳ - ۱۶ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 06
کد خبر: ۲۲۲۱۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ مردمی بودن را شاید بارها و بارها شنیده و به روش‌های گوناگون دیده باشید اما آنچه که این کلمه را منحصر به فرد می‌کند معنا یافتن این کلمه در کنار نام حاج قاسم است، او این کلمه را طوری جلوه داد که شاید متفاوت از معناهای دیگرش بود، حاج قاسم مردمی بودن را با فدای جان و مال خویش هم به ملت ایران و هم به مردم آزاده جهان آموخت.

سیل خوزستان؛ نجات مردم خوزستان نوعی دفاع از حرم است

فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ بود که شهرهای استان خوزستان یکی پس از دیگری در میان هجوم سیلی ویرانگر به زیر آب می‌رفتند، سیل خوزستان آخرین تصویر زیبا از مردم‌داری سردار دلها را در ذهن مردم ایران ثبت کرد؛‌ فرماندهی که هرگز در مأموریت‌های نظامی‌ محصور نشد و هر زمان در کشور، مردم را در رنج و گرفتاری می‌دید، در میدان عمل حاضر می‌شد.

در سیل خوزستان مردم از مسئولان دولتی وقت نا امید شده بودند و برای یافتن راهکاری برای جلوگیری از نابودی خانه و زمین‌های کشاورزی خود، حاج قاسم را همچون نقطه امیدی در تاریکی می‌دیدند. حضور ساده و دلسوزانه حاج قاسم در بین مردم خوزستان، سختی‌ها را به حلاوت تبدیل کرده بود.

به خصوص آنجا که حاج قاسم با لباس‌های بسیار ساده و در حالی که روی یکی از سیل بندها در میان مردم محلی نشسته بود به مرد عرب دشداشه پوش که از مسئولان گلایه می‌کرد به زبان عربی و با زبانی شیرین می‌گوید: «باران نبارد ناراحت می‌شوی، باران ببارد هم ناراحت می‌شوی»، صحنه‌ای ماندگار از فداکاری‌ها و مردمی بودن سردار حاج قاسم سلیمانی را در ذهن مردم خوزستان حک کرده است.

این چنین بود که نام حاج قاسم سلیمانی همپای میدان‌های نبرد با دشمن متجاوز در دوران دفاع مقدس و پس از آن در مبارزه با جماعت سفاک تکفیری، در میدان مسئولیت‌های اجتماعی هم درخشید و چشم‌ها را خیره کرد. تاریخ ۳۰ ساله پس از پایان دفاع مقدس پر از جلوه‌های زیبای حضور و مدیریت تاثیرگذار حاج قاسم در دل بحران‌ها است،‌ حضوری که همیشه مایه دلگرمی و قوت قلب مردم بود.

حاج قاسم آرزویش بود خدمتی برای مردم خوزستان انجام دهد، وقتی به منطقه رفت و دید بعد از سیل چقدر به کمک نیاز دارند، باز هم فراتر از وظایفش وارد عمل شد. سردار در درجه اول، به موکب‌های اربعین که در مسیر نجف تا کربلا به زائران خدمت‌رسانی می‌کردند، فراخوان داد تا به خوزستان بیایند و این بار به مردم سیل‌زده خوزستان خدمت کنند.

علاوه بر آن حاج قاسم به مدافعان حرم برای کمک به مردم سیل‌زده خوزستان فراخوان داده و خطاب به آنها گفته بود: مدافعان حرم برای کمک به مردم سیل‌زده به خوزستان بیایند.

حاج قاسم در روزهایی که در خوزستان سیل‌زده حضور داشت در مصاحبه‌ای تاریخی گفته بود: «در حال حاضر بسیاری اصرار می‌کنند که برای دفاع از حریم اهل‌بیت به سوریه اعزام شوند اما خوزستان در این حادثه نوعی دفاع از حرم است زیرا دفاع از حرم چه چیزی بالاتر از این است که کرامت یک انسان را حفظ کنید تا از خانه‌اش آواره نشود یا اینکه در اردوگاه‌ها کرامتش حفظ شود.»

حضور حاج قاسم در دل مردم تنها در سیل خوزستان نبود، ایشان در چند بحران داخلی، نقش محوری ایفا کرد با اینکه مأموریت ذاتی‌اش نبود. حاج قاسم ازآنجاکه دلش برای مردم می‌تپید و دوست داشت به آن‌ها خدمت کند، هم در زلزله بم یکی از چهره‌های تاثیرگذار بود. هم در ماجرای برخورد هواپیمای نیروهای سپاه به کوه، حضورش گره‌گشا شد.

حاج قاسم خود را زودتر از تمام مسئولان به بم رساند

ابراهیم شهریاری، همرزم و یار قدیمی شهید حاج قاسم سلیمانی می‌گفت: بعد از زلزله سال ۸۲ بم که در ساعت ۵ صبح رخ داد،حاجی چند ساعت بعد از زلزله در بم حاضر بود، زلزله که در ساعت ۵ صبح اتفاق افتاده بود، حاجی قبل از ساعت ۱۰ صبح در فرودگاه بم بود؛ وقتی که هنوز نه وزیر و استاندار و نه هیچ مسئول دیگری به آنجا نرفته بود. جالب است بدانید در آن مقطع، حاج قاسم در مأموریت خارج از کشور بود و در بازگشت به کشور، به محض اینکه در فرودگاه تهران از ماجرای زلزله بم باخبر شد، خودش را به این منطقه بحران‌زده رساند. هیچ‌کس دیگر غیر از حاج قاسم این کار را نمی‌کرد. اصلاً فرودگاه بم تخریب شده بود، برق نداشت، برج مراقبت عملاً از کار افتاده بود و هیچ پرنده‌ای اجازه و امکان فرود در آن نداشت. اما حاج قاسم این کار را انجام داد و در فرودگاه بحران‌زده بم نشست. و همان حضور حاجی در آن شرایط، ورق را برگرداند و باعث شد فرودگاه بم راه بیفتد و عملیات امدادرسانی به زلزله‌زدگان سرعت بگیرد. حاج قاسم در همان فرودگاه مستقر شد و عملیات کمک‌رسانی را از همان‌جا هدایت می‌کرد.

وقتی حاج قاسم به بم رسید، همه‌چیز به هم ریخته بود و شدت تخریب‌ها به حدی بود که هیچ‌کس نمی‌توانست اوضاع را مدیریت کند. اما حاج قاسم آمد و با همان مدیریت جهادی‌اش و ارتباطاتی که در کرمان داشت، اوضاع را به دست گرفت. همزمان از سراسر کشور، تمام نیروهایش و تمام بچه‌های لشکرش در دفاع مقدس و دیگر رزمنده‌های آن دوران هم خبردار شدند و خودشان را به بم رساندند و شروع به خدمت‌رسانی کردند. در واقع می‌توان گفت نجات‌دهنده ۵۰ درصد مردم مجروح زیر آوار مانده بم، حاج قاسم و نیروهایش بودند.

علی نداف‌زاده، یکی دیگر از همرزمان حاج قاسم که اهل شهر بم نیز بوده و در این حادثه عزیزانش را از دست داده بود به حضور به موقع حاج قاسم در زلزله بم اشاره کرده و می گفت: «سردار سلیمانی جز اولین مسئولان لشکری بود که برای کمک به مردم وارد شهر بم شد. نقش حاج قاسم در زلزله بم را می‌توان به هماهنگی با مسئولان هواپیمایی کشوری جهت آوردن هواپیما و راه اندازی فرودگاه بم در آن شرایط سخت، رسیدگی به مجروحان زیر آوار در شهر، همراه بودن با مردم جهت خارج کردن مجروحان و فوت شدگان از زیر آوار، کمک به انتقال مجروحان به فرودگاه و اعزام به مراکز درمانی کل کشور و هماهنگی جهت توزیع مواد غذایی و نیازمندی های مردم در شرایط سخت زلزله اشاره کرد.»

گفت‌وگوی بی‌واسطه حاج قاسم با مردم

حضور حاج قاسم تنها در میدان های عمل نبود اون حتی در شرایط عادی هم در بین مردم حاضر می‌شد و با آن‌ها به گفت‌وگو می‌پرداخت، مرداد سال 97 بود که تصویری از سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران در فرودگاه منتشر شده بود که وی در حال گفت‌وگوی بی‌واسطه با مردم بود. این تصویر در آن روزها در شبکه های اجتماعی سر و صدای زیادی بر پا کرده بود.

حضور حاج قاسم در بین بازیگران نوجوان

صبح جمعه ۱۳ مهرماه سال ۱۳۹۷ بود، فیلم سینمایی«۲۳نفر» با حضور حاج قاسم و در حومه تهران کلید می‌خورد. در این روز، حاج قاسم در کنار بازیگران نوجوان و عوامل فیلم که به شدت از حضور او غافلگیر و خوشحال شده بودند، ضبط اولین صحنه‌های فیلم را به نظاره نشست.

حاج قاسم انسان متکبری نبود که ادای انسان‌های متواضع را درآورد

«سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله لبنان نیز در خصوص شخصیت حاج قاسم گفته بود: زمانی که برای اولین بار به مدت نیم ساعت یا یک ساعت با حاج قاسم دیدار می‌کردید، گویی که در کنار یک دوست و برادر نشسته‌اید و از ده‌ها سال پیش تاکنون او را می‌شناسید. او طبیعتاً اهل ظاهرسازی نبود. او انسان متکبری نبود که ادای انسان‌های متواضع را درآورد. او ذاتاً یک انسان محبوب، متواضع و اخلاق‌مدار بود که برای کمک به دیگران اهتمام می‌ورزید و آماده بود به خاطر دیگران فداکاری کند. این احساسات، افکار، مفاهیم و عواطف در نزد «حاج قاسم» کاملاً واقعی و حقیقی بودند.

حاج قاسم شخصیتی بود که از بحران‌ها، فرصت می‌ساخت

با نگاه‌ به برخی از رشادت‌های حاج قاسم در حل مشکلات مردم می‌توان گفت، او شخصیتی بود که از بحران‌ها، فرصت می‌ساخت، به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، سردار سلیمانی توأمان هم به وظیفه‌ای که در قبال ملت ایران بر عهده داشت عمل می‌کرد و هم به وظیفه‌ای که در قبال امت اسلامی داشت.‌/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر