عربستان به دنبال شکار ستاره ایرانی / طارمی از اینتر جدا می‌شود؟ زمان واریز کامل کسورات اردیبهشت بازنشستگان کشوری اعلام شد آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد بازگشت دوومیدانی‌کاران به ایران در غیاب حاشیه‌سازان بازداشت اعضای باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه در بوشهر آتش‌سوزی انبار لوازم یدکی خودرو در جاده قدیم کرج آینده مبهم گندوز در پرسپولیس/ احتمال جدایی بیشتر است اینفوگرافیک/ حداقل حقوق برای حذف یارانه چقدر است؟ طوفان سهمگین در سیستان و بلوچستان ۱۵۴۴ نفر را راهی بیمارستان کرد «سیدورف» با استقبال رسمی مدیران استقلال وارد تهران شد + عکس «جان‌پیرو گاسپرینی» سرمربی جدید رم شد گروگانگیری خونین در لنگرود / مردی که می‌خواست همسرش را در خانه آتش بزند در تیراندازی متقابل با ماموران کشته شد تصاویر/ روزنامه‌های ورزشی امروز دوشنبه ۱۲ خرداد تصاویر / صفحه اول روزنامه‌های دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ وقوع زمین لرزه ۴.۱ در سمنان

مصرف بیش از حد نمک در میان ایرانی‌ها

در حالی که نمک مهمترین عامل ابتلا به پر فشاری خون و موثر در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مغزی است، اما به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت احمد اسماعیل‌زاده ایرانی‌ها دو برابر استاندارد جهانی نمک می‌خورند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۷ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 17
کد خبر: ۲۲۳۸۱۴

به گزارش راهبرد معاصر. هنوز غذا را نچشیده، نمکدان را روی آن خالی کرده و با ولع زیاد شروع به غذا خوردن می‌کند.طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری و در افراد بالای ۵۰ سال، بیماران قلبی و عروقی و کودکان روزانه کمتر از سه گرم نمک است.

 

چندسال است که کارشناسان سلامت و تغذیه نسبت به مصرف زیاد نمک هشدار داده اند اما اتفاق خیلی مثبتی در این باره رخ نداده است.

 

متوسط مصرف روزانه نمک در ایران حدود ۱۰ گرم؛ یعنی دو برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

 

البته زیاده روی ایرانیان به مصرف نمک محدود نمی شود، مدیرکل اسبق فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو عزیزی معتقد است میزان قند مصرفی ایرانیان نیز بالاتر از متوسط جهانی است و هر ایرانی سالیانه ۳۵ کیلوگرم قند و شکر مصرف می‌کند.

 

درحالی برخی معتقد به حذف نمک از سبدغذایی هستند که استاد دانشکده پزشکی دانشگاه کریتون در اوماها دکتر آنیرود پالیچرلا (Anirudh Palicherla) می‌گوید «محدود کردن سدیم در رژیم غذایی به کمتر از حد توصیه ‌شده معمول، در مدیریت نارسایی قلبی اثر معکوس دارد.»

 

به گفته اسماعیل زاده نمک طعام و نمک پنهان در مواد غذایی نقش عمده‌ای را در تامین نمک روزمره مردم دارند؛ باید استفاده از نمک طعام در غذا و سر سفره کاهش یابد. همچنین جای نمک، از جایگزین‌‌های متعددی برای طعم دار کردن غذاها مانند سرکه، آبغوره و آبلیمو می توان استفاده کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار