مصرف بیش از حد نمک در میان ایرانی‌ها-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

مصرف بیش از حد نمک در میان ایرانی‌ها

در حالی که نمک مهمترین عامل ابتلا به پر فشاری خون و موثر در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و مغزی است، اما به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت احمد اسماعیل‌زاده ایرانی‌ها دو برابر استاندارد جهانی نمک می‌خورند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۷ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 17
کد خبر: ۲۲۳۸۱۴

به گزارش راهبرد معاصر. هنوز غذا را نچشیده، نمکدان را روی آن خالی کرده و با ولع زیاد شروع به غذا خوردن می‌کند.طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم معادل یک قاشق چایخوری و در افراد بالای ۵۰ سال، بیماران قلبی و عروقی و کودکان روزانه کمتر از سه گرم نمک است.

 

چندسال است که کارشناسان سلامت و تغذیه نسبت به مصرف زیاد نمک هشدار داده اند اما اتفاق خیلی مثبتی در این باره رخ نداده است.

 

متوسط مصرف روزانه نمک در ایران حدود ۱۰ گرم؛ یعنی دو برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

 

البته زیاده روی ایرانیان به مصرف نمک محدود نمی شود، مدیرکل اسبق فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو عزیزی معتقد است میزان قند مصرفی ایرانیان نیز بالاتر از متوسط جهانی است و هر ایرانی سالیانه ۳۵ کیلوگرم قند و شکر مصرف می‌کند.

 

درحالی برخی معتقد به حذف نمک از سبدغذایی هستند که استاد دانشکده پزشکی دانشگاه کریتون در اوماها دکتر آنیرود پالیچرلا (Anirudh Palicherla) می‌گوید «محدود کردن سدیم در رژیم غذایی به کمتر از حد توصیه ‌شده معمول، در مدیریت نارسایی قلبی اثر معکوس دارد.»

 

به گفته اسماعیل زاده نمک طعام و نمک پنهان در مواد غذایی نقش عمده‌ای را در تامین نمک روزمره مردم دارند؛ باید استفاده از نمک طعام در غذا و سر سفره کاهش یابد. همچنین جای نمک، از جایگزین‌‌های متعددی برای طعم دار کردن غذاها مانند سرکه، آبغوره و آبلیمو می توان استفاده کرد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار