رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: تعرض به نفتکش‌های ایران را با هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا پاسخ می‌دهیم هشدار سپاه در پاسخ به حمله به نفتکش‌های ایران؛ خدمه نفتکش‌ها در اسکله‌های کویت و بحرین شناور خود را سریعا ترک کنند  حمله به دومین شناور در اطراف جزیره خارگ شنیده شدن صدای چند انفجار در جزیره خارگ و حوالی ساحل جاسک سخنگوی قرارگاه خاتم: آمریکا تهدید کرده که سه نفتکش ایرانی را هدف قرار خواهد داد؛ در صورت تعرض به کشتی‌های ایرانی، پایگاه‌های آمریکا را در منطقه به شدت هدف قرار خواهیم داد سپاه پاسداران از انهدام پهپاد پیشرفته MQ ۱ خبر داد شکار جدید سپاه زهپاد Dive‑LD؛ زیردریایی خودکار ۶۰۰۰ متری آمریکا در تنگه هرمز به دام افتاد موشک بالستیک قاسم بصیر را بشناسید عبدالرئوف اسحاقی کیست؟ / اولین تصاویر عبدالرئوف اسحاقی ترور فرمانده بسیج در سیستان و بلوچستان + جزئیات شهادت و حمله جزییات خنثی‌سازی مهمات در بوشهر سخنگوی قرارگاه خاتم: اگر محاصره دریایی و مزاحمت برای کشتی‌های ایرانی ادامه یابد شناور‌های نظامی آمریکا را شدیدتر از قبل می‌زنیم جدیدترین خبر درباره ساعت کاری ادارات  انهدام یک تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان + جزئیات مشخصات دقیق بمب استفاده شده در حمله آمریکا به عروسی سیریک

دیدار مخبر با گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد

دیدار مخبر با گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد معاون اول رئیس‌جمهور، ساز و کار ناعادلانه حق وتو را موجب تضعیف جایگاه سازمان ملل دانست و گفت: اگر چنین حق ناعادلانه‌ای وجود نداشت، امروز به‌واسطه وتو قطعنامه‌های شورای امنیت از سوی آمریکا، بسیاری از زنان و کودکان فلسطین به خاک و خون کشیده نمی‌شدند
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۴ - ۳۰ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 20
کد خبر: ۲۲۴۲۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد مخبر و «آنتونی گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در حاشیه اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد با یکدیگر دیدار و درباره مسائل مهم منطقه‌ای از جمله وقایع اخیر غزه گفت‌وگو و تبادل نظر کردند.

معاون اول رئیس‌جمهور در این دیدار با بیان اینکه آنچه امروز در غزه علیه مردم مظلوم این منطقه می‌گذرد، موجب رنجش همه انسان‌های آزاده و وجدان‌های بیدار شده است، افزود: بمباران وحشیانه و بی‌امان مناطق مسکونی و غیرنظامی، به خاک و خون کشیدن هزاران زن و کودک بیگناه و پس از آن ممانعت از هرگونه امدادرسانی به این منطقه جنایتی است که تاکنون سابقه نداشته است.

مخبر در ادامه، ضمن تقدیر از مواضع دبیرکل سازمان ملل در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، به نگرانی جدی کشورهای منطقه از گسترش دامنه جنگ در صورت عدم توقف جنایتگری صهیونیست‌ها اشاره کرد و افزود: این وقایع تلخ و تأسف‌بار موجب جریحه‌دار شدن احساسات ملت‌های جهان شده و امروز انتظار از مجامع بین‌المللی نقش‌آفرینی مؤثر و مشارکت فعال‌تر برای توقف جنایات در غزه است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه رژیم غاصب صهیونیستی به گواه همه دبیران کل سازمان ملل به هیچ‌یک از قوانین و معاهدات بین‌المللی خصوصا توقف شهرک‌سازی‌ها پایبند نبوده، افزود: از همین منظر جمهوری اسلامی راهکار دو دولتی را راهکار حل مسأله فلسطین نمی‌داند، بلکه معتقد است بدون آنکه دیگران بخواهند برای این ملت تصمیم بگیرند، مراجعه به آرای عمومی همه مردم فلسطین برای تعیین حق سرنوشت‌شان، تنها راه‌حل دموکراتیک این مسأله است.

مخبر همچنین، ساز و کار ناعادلانه حق وتو را موجب تضعیف جایگاه سازمان ملل خواند و گفت: اگر چنین حق ناعادلانه‌ای وجود نداشت، امروز به‌واسطه وتو قطعنامه‌های شورای امنیت از سوی آمریکا، بسیاری از زنان و کودکان فلسطین به خاک و خون کشیده نمی‌شدند، بازنگری در این زمینه و اصلاح این رویه ضرورت اساسی دارد.

دبیرکل سازمان ملل نیز در این دیدار اوضاع کنونی در غزه را بسیار غم‌بار و دراماتیک توصیف کرد و با بیان اینکه وضعیت بحرانی این منطقه به لحاظ حجم تخریب و میزان کشتار غیرنظامیان نسبت به همه بحران‌های گذشته در دوران مسئولیتش در سازمان ملل بی‌سابقه بوده است، افزود: ما با همه آنچه در توان داریم در تلاش هستیم تا کمک‌های بشردوستانه را به دست مردم غزه برسانیم، اما متأسفانه بمباران بی‌وقفه مانع اصلی در روند کمک‌رسانی به این منطقه است.

«گوترش» همچنین با اشاره به تبعات گسترش دامنه بحران به دیگر نقاط منطقه از جمله تهدید امنیت آبراهه‌های بین‌المللی، گفت: ما متعهد به استفاده از همه ظرفیت‌های موجود برای توقف جنایات در غزه هستیم.

دبیرکل سازمان ملل در ادامه ضمن محکومیت اقدام اسرائیل در توسعه شهرک‌سازی در کرانه باختری، گفت: بسیاری بر این باورند که اسرائیل به دنبال تسلط بر نوار غزه است، در حالیکه به عقیده ما آن‌ها به دنبال سلطه کامل بر کرانه باختری و تخلیه غیرقانونی ساکنان این منطقه از خانه و کاشانه‌شان هستند که تحقق چنین طرحی موجب بحران بی‌پایان و افزایش جنگ و درگیری دائمی در سرزمین‌های فلسطینی خواهد شد.

«گوترش» با اشاره به اینکه به زعم وی حملات حماس نیز غیرقابل قبول بوده و وی آن را نیز محکوم کرده، اما معتقد است تنبیه یا مجازات جمعی قابل قبول نیست و در این زمینه، سازمان ملل با از دست دادن ۵۲ نفر از کارکنان خود نیز سهیم است.

دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه احترام زیادی برای ایران و تاریخ این سرزمین قائل است، اظهار کرد: ایران باید یکی از ستون‌های اساسی خاورمیانه جدید باشد و نقش فعالی برای تحقق صلح در منطقه ایفا کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار