آیت الله رئیسی: حرکت دانشگاه‌ها پیشران تحول کشور است-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

آیت الله رئیسی: حرکت دانشگاه‌ها پیشران تحول کشور است

رئیس جمهور گفت: ماموریت دولت در تحول مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی، ماموریت سنگینی است و دولت موظف است این ماموریت را برای ایجاد تحول دنبال کند. البته باید توجه داشت که حرکت دانشگاه‌ها پیشران تحول کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 23
کد خبر: ۲۲۴۸۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز (سه‌شنبه ۳ بهمن ماه) در همایش دانشگاه تراز انقلاب اسلامی که در دانشگاه جامع امام حسین(ع) برگزار شد، ضمن تبریک ولادت امیرالمومنین علی(ع)، گفت: توصیه و تاکید بنده این است که رؤسای دانشگاه ها از دستاوردهای دانشگاه جامع امام حسین(ع) بازدید داشته باشند که دیدن این بخش ها برای دانشگاه ها و کشور بسیار مفید خواهد بود.

 

وی افزود: رهبری معظم انقلاب اسلامی در آغاز سال نو در حرم مطهر رضوی علیه السلام ضرورت تحول را تاکید کردند که باید در کشور تحول رخ دهد.

 

رئیس جمهور اظهار کرد: ماموریت دولت در این تحول ماموریت سنگینی است و دولت موظف است این ماموریت را برای ایجاد تحول دنبال کند. پیشرفت کشور و پیشران این تحول در گرو حرکت دانشگاه‌هاست.

 

رئیسی تأکید کرد: پیشران این تحول را باید در حوزه علم و دانش دنبال کرد، باید این تحول کاملاً علم پایه و فناوری پایه باشد مبتنی بر دانش باشد و این هم وظیفه مهمی برای دانشگاه‌ها است.

 

وی ادامه داد: در واقع پیشران این حرکت تحولی باید دانشگاه‌ها و مراکز علمی در کشور باشند و این ماموریت همه دانشگاه‌ها در کشور است که احساس سنگینی وظیفه کنند که این ماموریت خطیر بر عهده دولت و پایه و اساس آن هم باید علم و دانش باشد و دانشگاه‌ها باید پیشران این تحول و حرکت هستند و این امر بازنگاهی در کار دانشگاه ها را می طلبد.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه امروز در دانشگاه امام حسین(ع) می خواهیم از آن به عنوان یک دانشگاه موفق یاد کنیم، اظهار کرد: اشاره کردند ماموریت محوری است. ماموریت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اساس آنچه در اساسنامه سپاه آمده، موفقیت این کار بزرگ بر عهده سپاه یعنی پاسداری از انقلاب اسلامی در گرو یک کار علمی و کاملاً مبتنی بر دانش است.

 

رئیسی گفت: ماموریت این دانشگاه آن است که پشتوانه علمی باشد برای حرکت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و در واقع حرکت پاسداری از انقلاب اسلامی، این یک اقتضاآت و یک الزاماتی دارد باید ملتزم بود به آنچه که از آن اقتضائات وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: تلاش‌هایی که عزیزان من در این دانشگاه کردند تلاش اساسی این بوده است که از مقاله محوری به سمت مسأله محوری بروند. مقاله علمی، نظریه پردازی و تولید علم بسیار مهم است اما اگر این تولید علم همراه با یک مهارت باشد این مهارت آموزی در دانشگاه بسیار پر اهمیت است.

 

رئیس جمهور عنوان کرد: دانشجوی عزیز ما در عرصه کار و تلاش فرمول خیلی خوب بلد است و در امتحان هم می‌تواند نمره به خوبی کسب کند اما در عرصه اجرا آن توفیق بایسته را ممکن است نداشته باشد بنابراین در اینجا هم علم افزایی و هم مهارت افزایی اهمیت دارد.

 

رئیسی ادامه داد: به عنوان مثال ما به عنوان یک قاضی می‌بینیم یک چهره حقوقدان ما بسیار مسلط بر مبانی حقوق است، وقتی پرونده‌ای در اختیار او قرار می‌گیرد تا آن را رسیدگی کند باید از قانون مدنی، قانون تجارت، قانون مجازات اسلامی و از مجموعه ای از قوانین بهره ببرد، در واقع کار او در رسیدگی به پرونده کار مهندسی اجرای حقوق است و اینجا دیگر سخن از کلاس و دانشگاه و تدریس نیست. سخن از اجرای آنچه که آموخته در یک پرونده است و چنین امری در مسائل دیگر هم وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه مسئله علوم انسانی و علوم پایه از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: ما برای علوم مهندسی و پزشکی اهمیت بسیاری قائل هستیم اما نباید علوم انسانی و علوم پایه تحت الشعاع علوم مهندسی و پزشکی قرار بگیرد زیرا آنها جایگاه خودشان را دارند و علوم انسانی نیز جایگاه خودش را دارد.

 

رئیس جمهور تصریح کرد: ما در علوم انسانی حرف های بسیاری داریم، سهم ما در علوم انسانی در جهان به چه میزان است، به همان میزانی که باید هست، ما بسیار در این رابطه کار کردیم و مبانی بسیار عالی در اختیار داریم و با این مبانی بناهایی می‌شود ساخت و ارائه کرد و تولید علم را در این راه پیش برد که در این رابطه حرف داریم.

 

رئیسی اضافه کرد: برای شکل دادن تمدن نوین اسلامی، مدنیت دین و ارزش های اسلامی کارهای بسیاری خوبی صورت گرفته است که میشود چنین امر مهمی را رقم زد.

 

وی افزود: روسای محترم دانشگاه‌ها، فرهیختگان و صاحب نظران، دانشگاه باید در این تحول نقش تربیت نیروی انسانی دانشمند و با مهارت را دنبال کند، ما نیازمند نیروی انسانی کارآمد هستیم که هم از دانش و هم از مهارت برخوردار باشد و از همه مهمتر تزکیه شده باشد یعنی نیروی انسانی که دل در گرو دین، ارزش ها و انقلاب اسلامی را داشته باشد و به مردم و مسائل آن ها فکر کند.

 

رئیس جمهور دومین نکته را تولید علم و دانش دانست و گفت: بسیار مهم است که ما بتوانیم از دانشگاه هم تربیت نیروی انسانی تراز و هم تولید علم و دانش و هم استفاده از فناوری‌های نوین برای پیشرفت کشور را داشته باشیم و این در گرو تحول در دانشگاه‌ها است و نیز تحول کشور در گرو تحول در نگاه و بعد تحول در فرایندهاست.

 

رئیسی خاطرنشان کرد: منظومه فکری تحول در دانشگاه‌های که توسط مقام معظم رهبری بیان شد اگر در دانشگاه‌ها اجرا شود، شاهد تحولات چشمگیری در حوزه تحول خواهیم بود. همه روسای دانشگاه‌ها باید بدانند که کارشان فناورانه و علم‌پایه باشد تا برای دستگاه‌ها و کشور پیشرفت ایجاد کند. در حوزه‌هایی که از دانش بهره بردیم بسیار موفق بودیم. «ما می‌توانیم» در این صورت می‌تواند جلوه کند. در حوزه‌های مختلف اقتصادی خرد و کلان با مشکلاتی روبرو هستیم. تبدیل تهدید به فرصت با اندیشه و حرکت جهادی امکان‌پذیر است.

 

وی ادامه داد: در صنایع هسته‌ای و نظامی با تهدیدات بین‌المللی روبرو بودیم اما در همین صنایع بیشترین دستاوردها و پیشرفتها را شاهدیم. در این صنایع تحریم بودیم یا در صنعت خودروسازی؟ در کدام پیشرفت داشتیم؟ چرا؟ انگیزه داشتن و دنبال کردن باعث این پیشرفت شد.

 

رئیس جمهور گفت: مسئله پیگیری در ساماندهی امور در کشور نقش بسیار مهمی در پیشرفت کارها و پروژه‌ها دارد. تجربه در تمام مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نشان داده کار با حرکت مجدانه و پیگیری مستمر به سرانجام می‌رسد. روسا به معاونان، معاونان به مدیران زیردستان، دستور می‌دهند اما بروکراسی و دموکراسی معلوم نیست کار را به کجا ببرند.

 

رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروز دموکراسی گرفتار بروکراسی است، گفت: از تجربه همه کشورها و پیشینیان حتما استفاده می‌کنیم اما نسخه دیگران را حاضر نیستیم عمل کنیم. علما و دانشمندان ما باید نسخه‌های دیگران را متناسب با شرایط کشور مورد بررسی قرار دهند و بگویند با زیست‌بوم ما تطابق دارد؟ شناخت نیاز کشور و اولویت‌ها، مسئله‌شناسی و حل مسئله نیاز است.

 

وی ادامه داد: وزیر و معاونان وزارت علوم همت دارند بنابراین باید تدبیری کنند که دانشجویان بیشتر همت کنند تا مجریان از آنان حمایت کنند. حداکثر یک ماه باید نرم‌افزار و سخت‌افزار این کار در همه حوزه‌های اجرایی فراهم شود. دانشگاه باید دانشش را به میدان اجرا بیاورد. یک روز هم مجاز نیستیم از دست بدهیم. کارها نباید یک سال و دو سال طول بکشد. صبر ما در این زمینه کم است. از امام، رهبری و شهید سلیمانی آموختیم که علم باید نافع و گره‌گشا از زندگی مردم باشد.

 

رئیس جمهور در پایان تاکید کرد: تحول مدنظر رهبری ان‌شاءالله در میدانِ عمل باید اتفاق بیفتد. دانشگاه اتاق فکر دولت است. کمک، مساعدت و اندیشه کنید تا مسائل مردم حل شود. مقام معظم رهبری فرمودند «هیچ مشکلی در این کشور نیست که حل نشود.» حل مسائل کشور نیاز به آن طرف آبی‌ها ندارد بلکه در دست جوانان مجاهد و فرهیخته و اساتید دانشگاه‌هاست./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار