آزادسازی 11000 میلیارد اراضی اشغالی از تصرف زمین خواران/اختصاص شعبه ویژه برای زنان/رئیسی لیست اموالش را به دفتر رهبری ارسال کرد/آخرین وضعیت بازداشت اتباع استرالیایی-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند
سخنگوی دستگاه قضا:

آزادسازی 11000 میلیارد اراضی اشغالی از تصرف زمین خواران/اختصاص شعبه ویژه برای زنان/رئیسی لیست اموالش را به دفتر رهبری ارسال کرد/آخرین وضعیت بازداشت اتباع استرالیایی

رئیس جدید قوه قضائیه از بازگشت اموال و املاک زمین های تصرف شده آستان قدس خبرداد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۹ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 17
کد خبر: ۲۲۵۶۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ از زمان روی کار آمدن رئیس جدید قوه قضائیه موج مبارزه با فساد شروع شده است. سخنگوی دستگاه  قضا در جدیدترین کنفرانس خبریش غلامحسین اسماعیلی گفت: در سال ۹۸ موفق شدیم مساحتی بالغ بر ۱۷۸هزار هکتار از اراضی تصرف شده از سوی زمین خواران را به سازمان های متولی زمین و مسکن اعاده کنیم که رقم آن یازده هزار میلیارد برآورده می‌شود.

 

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: در تهران بالغ بر هزار هکتار از اراضی تصرف شده توسط زمین خواران را اعاده کردیم. ارزش تقریبی آن بیش از چهل و هشت هزار میلیارد بوده است.

 

اسماعیلی ادامه داد: در پرونده امیر منصور آریا تا الآن، ۶۰۰میلیارد جزای نقدی واصل کردیم و ۱۷۰۰میلیارد رد مال انجام شده است. ۱۸۰۰میلیارد از اموال داخل کشور بابک زنجانی تحویل وزارت نفت شده است. در پرونده قربان علی فرخزاد ، بازگشت ماشین سازی تبریز به دولت و سازمان خصوصی از دیگر اقدامات قوه قضایی است. ۶۸۸میلیارد ارزش این واگذاری بود که ابطال و به بیت المال بازگشت.

 

وی افزود: در یکی از پرونده های مرتبط با بانک سینا و ایران زمین، ۶۰۰میلیارد تومان از اموال متهم پرونده که هنوز دادگاهی نشده به بیت المال بازگشت. در پرونده دیگری هم سه هزار میلیاردی تومان از اموال یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی را بازگرداندیم.

 

وی افزود: در پرونده مربوط به استان قدس رضوی و بیمارستان رضوی در مشهد؛ ۵۰پلاک از اراضی و آپارتمان هایی که فردی که از مدیران بیمارستان رضوی بود و تصرف کرده بود بازگشت .میزان ارزش این اموال ۸۰۰میلیارد تومان برآورد شده است.

 

لایحه حفظ امنیت بانوان در برابر خشونت را به دولت ارسال کردیم

وی ادامه داد: از اقداماتی که فرآیندش به پایان رسید نهایی شدن لایحه حفظ کرامت و امنیت بانوان در برابر خشونت است که ابتدا توسط دولت پیشنهاد شده بود و بعد به نتیجه رسیدند لایحه قضایی است و قوه قضائیه باید اظهارنظر کند به این قوه ارسال شد و در دوره جدید برای نهایی شدن اهتمام جدی انجام شد و متن پیشنهادی، با تشکیل کارگروه مشترک بین این قوه، دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی شد و براساس زمان تعیین شده به وعده خود عمل کردیم و این متن به دولت ارسال شد.

 

قوه قضائیه شعب ویژه‌ای را برای زنان اختصاص خواهد داد

 

اسماعیلی در ادامه با قرائت بخشی از مواد این لایحه شامل اهداف آن که شامل حمایت و حفظ کرامت بانوان است، گفت: در چهارچوب این لایحه کمیته مشترکی بین سازمان‌های اجرایی تشکیل می‌شود و همچنین صندوقی پیش‌بینی شده تا آسیب‌ها به بانوان را جبران کرده و از آنها حمایت کند. در این قانون برای دستگاه‌ها تکالیف و وظایفی پیش‌بینی شده که انجام آنها باعث افزایش‌ شأن و منزلت زن می‌شود. همچنین در بخش جرائم ٥ گروه جرم در رابطه با زنان تعریف شده است و برای آنها مجازات متناسب پیش‌بینی شده است و قوه قضائیه شعب ویژه‌ای را برای این موضوع اختصاص خواهد داد.

 

گزارش وصول مطالبات فرارهای مالیاتی در ٥ ماهه نخست سال

 

سخنگوی دستگاه قضا گفت: این لایحه بعد از بررسی دولت و مجلس محترم بصورت قانون، قوه قضائیه آن را اجرا خواهد کرد که هدیه مناسبی به بانوان کشور است.

 

اسماعیلی گفت: من در جلسه گذشته وعده دادم علاوه بر اعلام آرای دادگاه‌ها گزارشی از اقدامات مثبت قوه قضائیه در اجرای احکام این افراد و بازگشت اموال را ارائه کنم تا خروجی آرا مشخص شود. البته انقدر فعالیت گسترده بوده که قادر به ارائه همه نیستم.

 

وی افزود: اولین رقم بدون صدور حکم و پیگیری در حوزه فرار مالیاتی تنها در ٥ ماهه نخست با شناسایی این افراد ٤٢ هزار ٩٧٤ میلیارد ٣٣٠ میلیون و ٣٧٨ هزار ٦٥١ ریال مالیات را وصول و به خزانه دولت واریز کردیم. این رقم در سال گذشته هزار میلیارد تومان بود که وصول شد و امسال در ٥ ماه نسبت به کل سال قبل شناسایی فرار مالیاتی داشتیم و رقمی هم در مسیر وصول است.

 

در پرونده بابک زنجانی تا الان ١٨٠٠ میلیارد تومان تحویل وزارت نفت شده

 

اسماعیلی ادامه داد: در حوزه بازگشت اراضی دو آمار را عرض می‌کنم که البته ١٠ استان هنوز گزارشش وصول نشده است. ما در سال ٩٨ مساحت ١٧٨ هزار هکتار از اراضی تصرف شده را به سازمان‌های متولی اعاده کنیم که رقم آنها بالغ بر ١١ هزار میلیارد برآورد می‌شود. در استان تهران نیز بالغ بر ١٠٠٠ هکتار از اراضی تصرف شده را به سازمان‌های متولی اعاده کردیم که ارزش تقریبی آن ٤٨ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در پرونده‌های دیگر در پرونده امیرمنصور آریا ما تا الان ١٦٠٠ میلیارد جزای نقدی واصل کردیم و ١٧٠٠ میلیارد تومان رد مال به بانک ها انجام دادیم. در پرونده بابک زنجانی تا الان ١٨٠٠ میلیارد تومان تحویل وزارت نفت شده و در پرونده غلامعلی فرخزاد یک اقدام بازگشت ماشین‌سازی تبریز به دولت است. در برخی پرونده‌های بانکی مانند بانک ایران زمین و سینا ٦٠٠ میلیارد تومان را از یکی از متهمان بازگرداندیم. در پرونده بدهی بانکی دیگری قبل ارجاع پرونده به بانک ٣٠٠٠ میلیارد را برگرداندیم.

 

وی افزود: در پرونده دیگری مربوط به آستان قدس و بیمارستان رضوی بیش از ٥٠ پلاک را به نام آستان برگشت دادیم و ارزش این اموال بیش از ٨٠٠ میلیارد تومان است که نمونه‌های تلاش دستگاه قضا برای بازگشت اموال به یغما رفته به بیت المال مسلمین است و برای مردم امید و آرامش ایجاد می‌کند.

 

روند خصوصی‌سازی برای مردم ما به غصه بدل شده است

 

اسماعیلی در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده‌های خصوص‌سازی گفت: به بخشی اشاره کرده‌ام اما اصل پرونده در دادسرا در حال رسیدگی است و تحقیقات در حال انجام است و البته واقعا روند خصوصی‌سازی برای مردم ما به غصه بدل شده است. این روند باید به روند تولید کمک کرده و تصدی‌گری دولت را کاهش دهد موجب هیچ رونقی نشده و برخی کارخانه‌ها با عدم اعطای حقوق در برخی دیگر در این مسیر به غصه مردم افزودند. در سفر اخیر به زنجان دیدیم جمعی از کارگران مراجعه کردند و ریاست قوه قضائیه با صبوری حرف این افراد را گوش دادند و پیگیری کردند و یکماه حقوق آنها پرداخت شد و کارخانه به چرخه تولید برگشت. اگر گوش شنوا و دلسوزی باشد غصه مردم رفع می‌شود. ما در پرونده خصوصی‌سازی واگذاری‌ها را بررسی خواهیم کرد.

 

رئیس قوه قضائیه لیست اموال خود را به دفتر رهبر انقلاب اعلام کرده است

 

وی در خصوص اعلام اموال رئیس قوه قضائیه گفت: ایشان براساس قانون باید لیست اموال خود را به دفتر رهبر انقلاب اعلام کنند که این اقدام انجام شده است.

 

اسماعیلی همچنین در رابطه با اقدام دولت کانادا در تصرف اموال کشورمان و اقدامات مقابله‌ای گفت: این اقدام خلاف حقوق بین‌الملل است و ما می‌توانیم ادعا کنیم این کار تروریسم دولتی اقتصادی است. به محض اطلاع ما پیگیری‌ها را آغاز کردیم و در وهله اول تلاشمان این است که تصمیم عملیاتی نشود و اگر موفق نشدیم قطعا در تعامل مشترک قوه قضاییه و وزارت امور خارجه مقابله به مثل را در دستور کار قرار خواهیم داد.

 

دو تبعه استرالیایی در این رابطه با عکاسی از اماکن نظامی ما متهم شدند

 

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص طرح انتزاع سازمان زندان‌ها از قوه قضائیه گفت: این مساله بارها با انگیزه‌های مختلف انجام شده و قبلا با بررسی پذیرفته‌اند که این اقدام خلاف قانون است و نص قانون اجرای مجازات را برعهده قوه قضائیه گذاشته است و ما هم همین نظر را داریم.

 

وی در رابطه با بازداشت سه تبعه استرالیایی گفت: دو پرونده در این رابطه وجود دارد که منجر به صدور کیفرخواست شده است. دو نفر در این رابطه به عکاسی از اماکن نظامی ما متهم شدند و پرونده دیگر موضوع جاسوسی است که البته برای کشور متبوع خود نیز متهم شده که رای نهایی بر عهده دادگاه است.

 

درباره با پرونده قصور در حادثه تروریستی اهواز منتظر تصمیم دادگاه نظامی هستیم

 

اسماعیلی در خصوص پرونده تروریستی اهواز نیز گفت: پرونده دو بعد دارد که یکی مربوط به قصور نیروهای نظامی است و این مساله در ستادکل نیروهای مسلح بررسی شده و در دادسرا رسیدگی شده است که منتظر تصمیم دادگاه نظامی هستیم. بخش دیگر مربوط به عوامل تروریستی است که با پیگیری سربازان گمنام دستگیر شده‌اند و بصورت فوق‌العاده به پرونده آنها رسیدگی خواهد شد.

 

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه برخی موارد امر به معروف به تبلیغ علیه نظام تعبیر می‌شود، گفت: این دو مورد هیچ ربطی به هم ندارند و اولین بار است چنین چیزی می‌شنوم.

 

در کنار ادعاهای دروغ، حرف والدین سحر خدایاری را هم بشنویم

 

وی در خصوص امکان وجود روند غلط در خصوص فردی مانند سحر خدایاری گفت: ما به مناسبت پرونده‌های اخیر سیاست قوه قضائیه را توسط رئیس قوه اعلام کردیم و طبیعی است علاوه بر رکن مادی جرم شخصیت فرد مجرم و سوابق او را در زمره عوامل مخففه یا مشدده می‌دانیم. یکی از دستورات در این حوزه دستورالعملی است تحت عنوان تشکیل پرونده شخصیت برای مرتکبان که دو بخش دارد و می‌تواند کمک خوبی برای تشکیل پرونده شخصیت باشد و مورد توجه قرار خواهد گرفت. در این پرونده هم مجددا ضمن عرض تسلیت از رسانه‌ها می‌خواهم شرایط خانواده را هم ببینیم و بیش از این آنها را آزار ندهیم. آنها خودشان صحبت‌هایشان را مطرح می‌کنند. در کنار ادعاهای دروغ، حرف والدین را هم بشنویم.

 

اسماعیلی در رابطه با اظهارنظر معاون زنان و خانواده رئیس جمهور در رابطه با سحر خدایاری گفت: من نمی‌دانم منظور ایشان چه بوده است. ما در رابطه با این موضوع در مقام عمل آنچه اقتضا داشت انجام دادیم و چه در این موضوع و سایر موضوعات معتقدیم باید وظیفه قانونی خود را انجام دهیم و اطلاع‌رسانی هم انجام شده است. من تماسی با خانواده داغدار داشتم.

 

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با دستور رئیس این قوه برای تجدیدنظر در حکم کارگران و امکان تسری آن به سایر متهمان گفت: دستور رئیس قوه ابلاغ یک سیاست کلی است و در همه موارد مورد توجه قرار خواهد گرفت.

 

اینکه برخی وکلا رقم درشت می‌گیرند تنها به پرونده‌های امنیتی مربوط نیست

 

وی همچنین در خصوص اینکه محدود بودن وکلا در پرونده‌های امنیتی باعث رانت شده است، گفت: در ارتباط با تبصره ماده ٤٨ اطلاع دارید قوه قضائیه به اصلاح آن نظر داده است. ما قانون را اجرا می‌کنیم و قانون‌گذار نیستیم. امروز قانون اینگونه است و به محض تغییر به آن صورت اجرا خواهیم کرد. اینکه برخی وکلا رقم درشت می‌گیرند تنها به پرونده‌های امنیتی مربوط نیست و از افراد می‌خواهیم بیشتر از نرخ مصوب پرداخت نکنند و رقم در قرارداد نوشته شود و شفافیت علاج کار این موضوع است.

 

همه جناح‌ها مفقود شدن برادران صدرالساداتی را سرزنش کردند

 

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص خبر مفقود شدن برادران صدرالساداتی و حاشیه‌های آن گفت: این اقدام واقعا خاصی بود که هیچکسی در هیچ رده‌ای که بخواهد مخفی شود و دستگاه‌ها مورد اتهام قرار دهد تاکنون نداشتیم این کار ناشایست بود و مورد تقبیح همه قرار گرفت و همه جناح‌ها این عمل را سرزنش کردند. معتقدیم اگر کسی دغدغه‌ای دارد به مراجع قضایی منعکس کند. این حوزه مربوط به دادگاه روحانیت است و حکمی صادر نشده است.

 

ممکن است در ارسال پیامک حجاب اشتباه شود

 

اسماعیلی در خصوص ایجاد اشتباه در ارسال پیامک حجاب گفت: من اولا جلسات قبل تاکید کردم که حجاب از موازین مسلم ما است و رعایت آن در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما جایگاه ویژه‌ای دارد. توصیه مکرر ما این است که این مساله رعایت شود و در مورد اقدام ناجا هم اگر شهروندان از اقدامات پلیس در حوزه‌های مختلف حمایت کنند مشکلات حل می‌شود و آنها هم باید دقت لازم را داشته باشند. جایی هم ممکن است اشتباه شود که باید بپذیرند و اعلام کنند.

 

وی در خصوص پرونده قدیمی کلاهبرداری یک خانواده از ٨ بانک گفت: این پرونده که مشهور به ١٤٢ میلیاردی است در پایان سال ٩٧ حکم بدوی برایش صادر شده که احکام طویل المدت است و پرونده در مرحله تجدیدنظر قرار دارد. با قطعی شدن حکم جزئیات اعلام خواهد شد و تاکید رئیس قوه رسیدگی به پرونده‌های مسن اقتصادی است.

 

پاسخ دولت می‌تواند در سرنوشت پرونده سیف و عراقچی تاثیرگذار باشد

 

اسماعیلی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت پرونده سیف و عراقچی گفت: با توجه به توضیحاتی که متهمان پرونده داشتند دادگاه از دولت مستنداتی خواسته‌اند و دولت ابراز آمادگی کرده و پاسخ دولت در این حوزه مورد توجه قضات خواهد بود و می‌تواند در سرنوشت پرونده تاثیرگذار باشد.

 

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص پرونده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه گفت: این واگذاری یکی از واگذاری‌هایی است که به ما ارجاع شده و همکاران در حال بررسی هستند.

 

اجازه نمی‌دهیم به ارزش‌ها و مقدسات و ساحت قدسی امام حسین (ع) جسارت شود

 

اسماعیلی در خصوص اهانت یکی از روزنامه‌ها به عزاداران حسینی گفت: ما و مردم به هیچ عنوان اجازه نمی‌دهیم به ارزش‌ها و مقدسات و ساحت قدسی امام حسین (ع) جسارت شود. خواست ما این است که خود افراد اشتباهشان را بپذیرند که برخی این را مطرح می‌کنند که قصدی نداشتند و گام بعدی پیگیری نهادهای مربوطه است تا خودشان پیگیری کنند تا نیازی به ورود قوه قضائیه نباشد.

 

وی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده سکه ثامن گفت: پرونده منجر به صدور کیفرخواست شده و به دادگاه ارجاع شده است. در این موضوع جمع زیادی متضرر شدند و پرونده از اهمیت برخوردار است.

 

در پرونده هفت تپه تنها ٢ تا ٣ نفر کارگر هستند و بقیه هیچ ربطی به کارگران ندارند

 

اسماعیلی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر آخرین وضعیت کارگران بازداشتی و زمان تجدیدنظر به حکم آنها براساس دستور رئیس قوه قضائیه گفت: حکم این پرونده قطعی نیست و قرار است برحسب دستور قوه قضائیه در آن تجدیدنظر شود. لازم است در این حوزه به این مساله تاکید کنم که در این پرونده تنها ٢ تا ٣ نفر کارگر هستند و بقیه هیچ ربطی به کارگران ندارند و در کنار اینها قرار گرفتند و ابعاد پرونده را گسترش دادند. حتی یکی از کارگران گفته من به این افراد گفتم شما چه کاره هستید که آمده‌اید. در بین این ٨ نفر ٢ تا ٣ نفر عناصر کارگری هستند و برخی به ناحق سر سفره کارگران نشستند یا نان آنها را خوردند یا نان کارگران را آجر کردند.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا دستگاه قضا برای با خبرگزاری خبرآنلاین در رابطه با پرونده سحر خدایاری ورود خواهد کرد یا خیر، گفت: انتظار ما این است که نخست اقدام انجام شده اصلاح شود و دادگاه مطبوعات به آن ورود کند؛ اگر اقدامات و برخورد را مناسب ندانیم قطعا ورود خواهیم کرد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار