پورابراهیمی: نباید هزینه‌های جاری و عمرانی را به قیمت تولید تورم تامین کرد-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

پورابراهیمی: نباید هزینه‌های جاری و عمرانی را به قیمت تولید تورم تامین کرد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: هیچ کس نمی‌پذیرد هزینه جاری و عمرانی کشور به قیمت تولید تورم در نظام اقتصادی و برداشتن از جیب مردم تامین شود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 30
کد خبر: ۲۲۶۰۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا پورابراهیمی درباره ناترازی بودجه ۱۴۰۳ گفت: اظهارنظر دولت و مجلس در مورد بودجه شاید در یک جایی محل اختلاف باشد اما از این جهت که دولت بیان می‌کند مصارف دیده شده باید گفت فراتر از منابعی است که امکان تحقق دارد.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: از طرفی مجلس هم در ارتباط با این موضوع بیان می‌کند که اگر مصارفی را متفاوت یا بیش از سقف بودجه که در گذشته در لایحه آمده مدنظر قرار گرفته است منابع جدید برای آن تعریف کرده‌ایم.

پورابراهیمی عنوان کرد: اصل ناترازی را چه مجلس و چه دولت هیچ‌کدام قبول نمی‌کنند و هیچ‌ کارشناسی نیست که بگوید ما ناترازی را قبول داریم. دلیل آن هم این است که آثار ناترازی بودجه یعنی فاصله بین کاهش منابع با افزایش مصارف به طور طبیعی منجر به وضعیت نامناسبی می‌شود و دولت برای اینکه بتواند این فاصله را پر کند از روش‌هایی که باعث ایجاد افزایش پایه‌پولی، حجم نقدینگی و تورم خواهد شد، استفاده می‌کند.

وی افزود: هیچ‌کس نمی‌پذیرد که ما هزینه جاری یا کار عمرانی کشور را به قیمت تولید تورم در نظام اقتصادی و برداشتن از جیب مردم به شکل غیرمستقیم جلو ببریم.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حرف من این است که اگر اصل ناترازی مورد قبول است آیا این ناترازی تعریفی دارد و مشخص است؟ اگر مجلس چیزی به بودجه اضافه کرده و یا تغییراتی در آن ایجاد کرده که مبنای آن منابع درآمد پایدار نیست به طور طبیعی این کار، اثرات منفی بر معیشت و زندگی مردم دارد و آثار آن مشخص است.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نگاه علمی و تخصصی هم بر همین است و کارشناسان خارج از دولت هم همین نظر را قبول دارند و عملا امکان اینکه ما بتوانیم آنچه که تعهدات دولت است را فراهم کنیم، امکانپذیر نخواهد بود.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه ما در سال گذشته نزدیک بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مولدسازی دیده بودیم که کمترین میزان در تاریخ مولدسازی در بودجه ۱۴۰۳ بود. اگر ما در مجلس این عدد را افزایش دادیم و گفتیم ۱۰۰ همت، نباید به ۲۰ همت تبدیل شود بلکه باید به ۱۵۰ همت تبدیل شود و منابع و روش اجرای آن را هم در نظر گرفتیم اگر دولت بگوید این بیش‌برآورد است، حتما محل اختلاف خواهد بود.

نماینده مردم کرمان در مجلس اضافه کرد: به عبارتی ما باید تعریف دقیق علمی و کارشناسی از ناترازی بودجه ناشی از افزایش مصارف نسبت به منابع ایجاد شده داشته باشیم و آن را مبنا قرار دهیم.

پورابراهیمی بیان کرد: بنابراین اگر در جایی مبنای افزایش میزان هزینه‌ها و مصارفی که از سوی مجلس در بودجه دیده شده پایه درآمدی نداشته باشد طبیعتا در نگاه مجلس و دولت حتما اشکال ایجاد می‌کند و ما هم کاملا با آن مخالف هستیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که همیشه صحبت بر این بود که بودجه جاری کشور به منابع پایدار گره بخورد که یکی از این منابع مالیات است، منابع نفتی یا فروش اوراق یا فروش املاک منابعی هستند که نمی‌توان از آنها به عنوان منابع پایدار یاد کرد، گفت: من فرمایش شما را کاملا قبول دارد. من می‌گویم ما بخشی از منابع‌مان را برای اینکه حوزه‌های تصمیم‌گیری‌ را با رویکردهای تخصصی همراه کنیم یکی از آن سرفصل‌های آن مولدسازی است این هم یکی از حوزه‌های ما است یعنی مولدسازی می‌تواند مستمر هم اتفاق بیفتد.

وی در واکنش به این مطلب که اینکه دولت و مجلس معتقد بودند که مولدسازی نباید خرج هزینه‌های جاری و تسویه بدهی ها اختصاص یابد بلکه باید صرف سرمایه گذاری شود، گفت: این حرف کاملا درست است. من معتقدم که ما باید مولدسازی را به اجرای طرح‌های عمرانی متصل کنیم یعنی منابع مولدسازی باید در طرح‌های عمرانی هزینه شود و هزینه‌های جاری باید از محل مالیات‌ها و امثال آن پرداخت شود و مازاد آن از طریق روش‌های درآمدهای نفتی و بهبود عملکرد شرکت‌های دولتی فراهم شود.

پورابراهیمی عنوان کرد: با هرگونه منابع و مصارفی که منابع آن منابع پایدار نباشد و برای دولت ایجاد مشکل کند اگرچه در ردیف و عدد بودجه قرار بگیرد می‌تواند آثار و پیامدهای منفی بر حوزه عملکرد اقتصادی کشور داشته باشد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار