نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بروز سرطان-راهبرد معاصر
نورالینک برای آزمایش انسانی تراشه‌های مغزی خود در کانادا مجوز دریافت کرد بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی به تحصیل ماجرای خودکشی دانشجوی دختر دانشگاه رازی چه بود؟  انتقال زباله‌های ساری به تهران صحت دارد؟ اعلام جرم سازمان بازرسی تهران علیه تعاونی‌های بدقول مسکن مهر معاون قوه قضاییه: سرقت به عنوان اولین جرم کشور شناسایی شده است هشدار آرایشگران درباره افزایش موارد قارچ پوستی ناشی از کوتاهی مو با ابزار‌های غیربهداشتی پنجشنبه‌ها برای بانوان کارمند این استان تعطیل اعلام شد+ جزئیات آخرین خبر از انتصابات در وزارت آموزش و پرورش هشدار نارنجی هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق در ۲۴ استان / احتمال آبگرفتگی معابر بیمه تکمیلی بازنشستگان برقرار شد بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود «ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد + عکس جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود

نقش تغذیه سالم در پیشگیری از بروز سرطان

مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، تغذیه صحیح همراه با دستیابی به وزن مناسب را یکی از عوامل موثر در پیشگیری از بروز سرطان برشمرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۱ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 04
کد خبر: ۲۲۶۶۵۰

به گزارش راهبرد معاصر، مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو با اشاره به شعار هفته ملی مبارزه با سرطان ۱۴۰۲ گفت: با اصلاح یا اجتناب از عوامل خطر سرطان زا و اجرای توصیه‌های پیشگیری می‌توان از بروز ۳۰ تا ۵۰ درصد مرگ‌های ناشی از سرطان جلوگیری کرد. همچنین با تشخیص زودهنگام و مدیریت بیماری می‌توان بار بیماری سرطان را کاهش داد.

 

وی، پیشگیری را مقرون به صرفه‌ترین راهکار بلندمدت برای کنترل سرطان برشمرد و با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان، خاطرنشان کرد: تغذیه صحیح همراه با رسیدن به وزن مناسب یکی از عوامل مؤثر در پیشگیری از بروز سرطان است.

 

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: انتخاب نان و غلات کامل سبوس‌دار ضمن کمک به کاهش دریافت انرژی با داشتن فیبر غذایی به دفع مواد مضر خورده شده از بدن کمک می‌کند.

 

کاویانی برای رسیدن به وزن سلامت، پرهیز از خوردن قندهای ساده و انواع چربی‌ها به ویژه چربی‌های اشباع و جامد حیوانی را توصیه کرد و گفت که در کاهش وزن بسیار کمک‌کننده است.

 

به گفته وی، استفاده از انواع سبزی و میوه تازه در برنامه غذایی روزانه به دریافت ویتامین‌ها، مواد معدنی، آب و فیبر غذایی کمک می‌کنند.

 

این کارشناس تغذیه یادآور شد: برخی ویتامین‌ها نظیر ویتامین C دارای نقش آنتی‌اکسیدانی نیز هستند و با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد، در پیشگیری از سرطان مؤثر هستند.

 

به گفته وی، فیبر غذایی موجود در سبزی‌ها و میوه‌ها نیز موجب عملکرد بهتر دستگاه گوارش به ویژه روده‌ها می‌شود.

 

کاویانی به افراد توصیه کرد تا حد امکان از گوشت‌های سفید و کم چرب استفاده کنند. روزانه به اندازه یک سوم لیوان حبوبات پخته در برنامه غذایی خود داشته باشند تا ضمن مصرف پروتئین گیاهی از مزایای فیبر غذایی آن نیز بهره‌مند شوند.

 

وی، استفاده از شیر و لبنیات کم چرب را در کاهش وزن مؤثر دانست و افزود: پروتئین با کیفیت بالای موجود در لبنیات و شیر کم چرب و ویتامین‌های B12, B6 و مواد معدنی نظیر کلسیم و فسفر برای عملکرد بدن بسیار مفید است.

 

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه در ادامه سخنان خود گفت: مواد غذایی فرآوری شده کارخانه‌ای (انواع سوسیس و کالباس) و لبنیات پرچرب دارای اسیدهای چرب ترانس هستند که از عوامل ایجادکننده سرطان محسوب می‌شوند و باید از مصرف آنها خودداری کرد.

 

وی، آنتی اکسیدان‌ها را موادی برشمرد که به مقابله با رادیکال‌های آزاد می‌پردازند و گفت: برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین C و پیش ساز ویتامین A (بتاکاروتن) و دسته‌ای از مواد معدنی مانند سلنیوم در فعالیت‌های آنتی‌اکسیدانی شرکت دارند.

 

به گفته کاویانی، سبزی‌ها و میوه‌ها به واسطه داشتن انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و رنگدانه‌های گیاهی سلامتی‌بخش، برای پیشگیری از سرطان بسیار مفید و مؤثر هستند و هرقدر پررنگ‌تر باشند خواص سلامتی بخش بیشتری دارند.

 

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، فعالیت بدنی منظم را از دیگر مواردی برشمرد که به همراه تغذیه درست در پیشگیری از سرطان مؤثر است و هموطنان را به آن توصیه کرد./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده