بازگشت دلار آزاد به کانال ۵۵ هزار تومان-راهبرد معاصر

بازگشت دلار آزاد به کانال ۵۵ هزار تومان

همزمان با آغاز روند کاهشی قیمت‌ها در بازار ارز، قیمت دلار به کانال ۵۵ هزار تومان و قیمت سکه به کانال ۳۱ میلیون تومان بازگشت؛ فعالان بازار ارز و طلا می گویند: مردم از ترس ریزش بیشتر قیمت ها، فروشنده شده اند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۱ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 04
کد خبر: ۲۲۶۶۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  با آغاز سیر نزولی قیمت ها در بازار طلا و ارز شاهد ریزش قیمت دلار، سکه و طلا هستیم تا جایی که قیمت سکه از کانال 33 میلیون تومان به 31 میلیون تومان و قیمت دلار از 58 هزار تومان به میانه ی کانال 55 هزار تومان کاهش یافته است. قیمت هر گرم طلای 18 عیار که در روزهای اخیر به کانال 3 میلیونی هم رسیده بود هم اکنون در کانال 2.7 میلیونی نوسان دارد.

 

با اقدامات بازارساز و افزایش عرضه ارز در بازار، خریداری برای ارزهای اصلی وجود ندارد؛ نگاهی به آمار معاملات و ارزهای عرضه شده در نیما نشان میدهد که باوجود حجم سنگین عرضه، خریداری در بازار وجود ندارد.

 

در بازار آزاد ارز، به اذعان فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی آنچه موجب افزایش قیمت ها شده بود، خبرهای سیاسی و تنش های منطقه بوده و هیچ دلیل اقتصادی برای افزایش قیمت ها وجود نداشت به همین دلیل هم بسیاری از کارشناسان اقتصادی به مردم هشدار می دادند که فریب دلال‌ها را نخورند چراکه ریزش قیمت ها محتمل است و قطعا بانک مرکزی اجازه ادامه این نوسانات را نخواهد داد.

 

با مجوز بانک مرکزی، از روز چهارشنبه 11 بهمن ماه عرضه اوارق گواهی سپرده خاص با سود 30 درصدی در بانک‌ها آغاز شد؛ مردم استقبال خوبی از این اوراق داشتند و همین امر موجب شد تا برخی بانک‌ها ساعت کاری خود را افزایش دهند. کارشناسان اقتصادی انتشار اوراق گواهی سپرده با سود 30 درصدی را اقدامی تأثیر گذار برای کاهش نوسانات ارزی می دانند.

 

نرخ بهره بدون ریسک، مهمترین ابزار بانک مرکزی برای کنترل تورم و جلوگیری از تقاضای سفته بازی است. افزایش نرخ بهره بدون ریسک در واقع هزینه فرصت سرمایه‌گذاری در سایر بازارها را بالا می‌برد و همین مسئله از تقاضای سوداگری در سایر بازارها می‌کاهد. این اوراق در بازه‌ی یک هفته‌ای منتشر می‌شود. این در کوتاه‌مدت شرایطی را برای سایر بازارها تغییر می‌دهد و فشار بر معاملات درهم به خاطر افزایش تقاضای تسویه کاهش می‌یابد.

 

علاوه بر این، حراج شمش طلا در مرکز مبادله و ضرب سکه‌های جدید و بدون تاریخ از سوی بانک مرکزی موجب شد تا از التهابات بازار طلا و سکه هم کاسته شود؛ اعلام خبر ضرب سکه های بدون تاریخ موجب کاهش چند میلیونی حباب سکه شده است. قطعا با آغاز معاملات این سکه ها در مرکز مبادله، بازهم باید شاهد کاهش بیشتر و تخلیه حباب سکه باشیم.

 

با آغاز روند نزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، فعالان بازار پیش بینی می کنند که در روزهای آینده نیز روند نزولی قیمت ها ادامه خواهد داشت. به گفته فعالان بازار ارز از ظهر دیروز با ادامه روند کاهشی قیمت ها، از تعداد خریداران بازار به شدت کاسته شده و اکثر مردم حاضر در بازار فروشنده هستند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار