هر روز پیتزا و همبرگر بخورید به این بیماری مغزی- شناختی مبتلا می شوید!-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

هر روز پیتزا و همبرگر بخورید به این بیماری مغزی- شناختی مبتلا می شوید!

محققان استرالیایی ارتباطی بین آلزایمر و مصرف روزانه غذاهای مبتنی بر گوشت و مواد فرآوری‌شده مانند همبرگر و پیتزا پیدا کرده‌اند. در این پژوهش عادات غذایی 438 نفر تجزیه‌وتحلیل شد؛ محققان دریافتند افرادی که مبتلا به آلزایمر هستند، به‌طور منظم غذاهای فرآوری‌شده مانند سوسیس، ژامبون، پیتزا و همبرگر مصرف می‌کنند. همچنین این افراد تمایل کمتری به خوردن میوه و سبزیجات دارند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۹ - ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 11
کد خبر: ۲۲۷۸۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ براساس مقاله منتشرشده در Journal of Alzheimer's Disease، محققان در این پژوهش عادات غذایی 108 بیمار مبتلا به آلزایمر را با 330 فرد سالم مقایسه کردند. این پژوهش که توسط محققان دانشگاه باند و دانشگاه گریفیث در استرالیا انجام شد، ارتباطی بین آلزایمر و مصرف روزانه غذاهای فرآوری‌شده مانند همبرگر و پیتزا یافته است.

 

متخصص آمار زیستی دانشگاه باند می‌گوید:

«رشد آلزایمر در مغز از میانسالی شروع می‌شود و اثرات آن را می‌توان به سبک زندگی کنترل‌نشده از سنین پایین‌تر نسبت داد.»

 

ارتباط آلزایمر و مصرف روزانه پیتزا و همبرگر
عوامل بسیار زیادی مانند فعالیت‌های ورزشی، الگوی خواب و عوامل ژنتیکی روی آلزایمر تأثیر می‌گذارند؛ به‌این‌ترتیب نمی‌توان نتایج این پژوهش را کامل و جامع درنظر گرفت، چون صرفاً نمی‌توان رژیم غذایی را مسئول افزایش خطر آلزایمر دانست. همچنین مشخص نیست که چگونه این عادات غذایی می‌تواند به آلزایمر منتهی شود.

 

بااین‌حال، می‌دانیم که رژیم غذایی روی سلامت انسان تأثیر بسیار زیادی می‌گذارد. این پژوهش درواقع نشان می‌دهد که آنچه می‌خوریم می‌تواند در تعیین میزان مستعدبودن ما در بیماری‌هایی مانند آلزایمر نقش داشته باشد.

 

علاوه‌براین، به‌نظر می‌رسد غذاهای فوق‌فرآوری‌شده نیز تا حدودی بر زوال شناختی در برخی افراد اثر می‌گذارد. این نوع غذاها مواد مغذی و فیبر کمتری دارند و باید مصرف آن‌ها را کاهش داد.

 

در استرالیا، از هر 10 نفر که سن بیشتر 65 سال دارد، یک نفر به آلزایمر مبتلاست؛ آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است و چنین آمارهای بالایی در سایر کشورهای توسعه‌یافته مانند ایالات‌متحده نیز وجود دارد. اگر محققان بتوانند عواملی را که باعث این بیماری می‌شود شناسایی کنند، شاید بتوان این آمار را کاهش داد./ دیجیاتو

ارسال نظر
آخرین اخبار