موبایل‌قاپی با پابند الکترونیکی بارش تگرگ در جاده چالوس تعیین تکلیف متقاضیان منتظر ردیف استخدامی فراخوان‌های سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ فوت ۷ دانشجوی علوم پزشکی بر اثر خودکشی محور هراز از ساعت ۲۰ امشب به مدت سه شب مسدود خواهد شد کارت آزمون کارشناسی ارشد پزشکی سال ۱۴۰۴ منتشر شد رئیس دانشگاه ملی مهارت: ۷۰ درصد نیروی کار ایران مهارت رسمی ندارند آغاز ثبت‌نام مدارس/ ممنوعیت محرومیت دانش‌آموزان ضعیف پیش‌بینی وضعیت هوا طی پنج روز آینده/ رگبار و رعد و برق در برخی استان‌ها اسامی تعدادی از فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۲۰ درصد پله برقی‌های تهران خارج از مدار خودرو‌های فاقد معاینه فنی روزانه ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی مناطق؛ آماده باش در ۱۱ استان مقررات تحصیل حافظان قرآن در مقطع ارشد به دانشگاه‌ها ابلاغ شد + جزئیات  تشکیل پرونده قضایی در خصوص ۳۰ منزل لوکس متعلق به متهمان قاچاق سوخت در بندر کلاهی

آلزایمر، ارمغان آلودگی هوا

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد افرادی که در معرض سطوح بالای آلودگی هوای ناشی از ترافیک هستند، با احتمال بیشتر وجود پلاک‌های آمیلوئید در مغز، وضعیتی که با بیماری آلزایمر مرتبط است، روبرو هستند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۶ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 February 28
کد خبر: ۲۳۰۳۳۶

به گزارش راهبرد معاصر، نتایج نشان می‌دهد اگر افراد مسن سال قبل از مرگ شأن در مکان‌هایی با غلظت بالایی از آلودگی ذرات ناشی از ترافیک زندگی می‌کردند، احتمال داشتن پلاک‌های آمیلوئید در مغزشان دو برابر بیشتر بود.

 

محققان افزودند، افرادی که در سه سال قبل از مرگ در معرض بیشتر آلودگی قرار داشتند، ۸۷ درصد بیشتر احتمال داشت که سطوح بالاتری از پلاک‌ها را داشته باشند.

 

«آنکه هولز»، محقق ارشد و استادیار اپیدمیولوژی در دانشگاه اموری در آتلانتا، گفت: «این نتایج نشان می‌دهد که ذرات ریز ناشی از آلودگی هوای ناشی از وسایل نقلیه بر میزان پلاک آمیلوئید در مغز تأثیر می‌گذارد.»

 

برای این مطالعه، محققان بافت مغز ۲۲۴ نفر را که در هنگام مرگ مغز خود را برای مشارکت در تحقیقات زوال عقل اهدا کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این افراد به طور متوسط در سن ۷۶ سالگی فوت کرده بودند.

 

تیم تحقیق سطح پلاک‌های آمیلوئید و تاو در مغز افراد را که دو علامت اصلی آلزایمر هستند، اندازه‌گیری کردند.

 

آنها سپس میزان آلودگی هوا را بر اساس آدرس خانه بیمارانی که همگی در آتلانتا یا نزدیک آن زندگی می‌کردند، بررسی کردند.

 

علاوه بر این، این ارتباط مستقل از وجود نوع ژن اصلی مرتبط با خطر بالاتر بیماری آلزایمر موسوم به APOE e۴ بود.

 

محققان گزارش دادند، افرادی که این نوع ژن را نداشتند، قوی‌ترین رابطه را بین آلودگی هوا و علائم آلزایمر نشان دادند.

 

هولز گفت: «این نشان می‌دهد که عوامل محیطی مانند آلودگی هوا می‌تواند عاملی در ایجاد آلزایمر در بیمارانی باشد که در آن‌ها این بیماری توسط ژنتیک قابل توضیح نیست.»

 

تحقیقات بیشتری برای بررسی مکانیسم‌های پشت این ارتباط مورد نیاز است./ مهر

ارسال نظر