ظریف در دو روز گذشته در نیویورک چه کرده است؟-راهبرد معاصر
هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود شیخ نعیم قاسم: اگر استواری رزمندگان مقاومت نبود، اسرائیل به بیروت می‌رسید
بررسی کارنامه وزیر امور خارجه؛

ظریف در دو روز گذشته در نیویورک چه کرده است؟

دو روز از سفر دیپلماتیک وزیر امور خارجه کشورمان به نیویورک می گذرد، ظریف در طول 48 ساعت گذشته، رایزنی های فشرده ای را با مقامات بین المللی از سر گذرانده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 23
کد خبر: ۲۳۰۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از حرف و حدیث های متعدد پیرامون احتمال عدم صدور روادید برای محمد جواد ظریف؛ وزیر خارجه کشورمان جمعه شب به منظور شرکت در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر کرد.

 

در ادامه به بررسی اقدامات دیپلماتیک ظریف در طول حضورش در نیویورک اشاره خواهیم کرد:

 

ظریف در گفت‌وگو با سی‌بی‌اس: در پیوست روادیدم اعلام شده واجد شرایط دریافت ویزا نبوده‌ام

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان در جریان سفر خود به نیویورک در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس در پاسخ به سوالی درباره حمله اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو گفت که آمریکا پس از حمله به پالایشگاه عربستان با اعزام نیرو و تجهیزات دفاعی به منطقه در حال ژست گرفتن است.

 

وی تصریح کرد: از نظر من آمریکا در حال ژست گرفتن است. من فکر می‌کنم که این کشور در رسیدگی به این مسئله تماما مسیر اشتباه را پیش می‌رود.

 

شنبه گذشته حوثی‌های یمن حمله گسترده‌ای را علیه تاسیسات نفتی آرامکو واقع در شرقی‌ترین نقطه عربستان انجام دادند که در نتیجه آن تولید نیمی از نفت این کشور متوقف شده است. حوثی‌ها پس از انجام این عملیات پهپادی به‌طور رسمی و صریح مسئولیت حمله را بر عهده گرفتند. با این حال، مقامات آمریکایی و سعودی تلاش می‌کنند با طرح ادعاهایی بی‌اساس ایران را برای این حمله مقصر جلوه دهند.

 

ظریف در بخش‌هایی از این گفت‌وگو با تاکید بر اینکه ایران هیچ نقشی در حمله به آرامکو نداشته است، خاطر نشان کرد که ایران احتمالا نتیجه تحقیقات سازمان ملل را در این زمینه نخواهد پذیرفت.

 

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که کارشناسان برای بررسی درباره این حمله راهی عربستان شده‌اند.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: سازمان ملل ما را در جریان قرار نداده است. سازمان ملل با ما مشورت نکرده است. ما نمی‌دانیم که بر چه اساسی قرار است این کار انجام شود اما ما اطمینان داریم که اگر سازمان ملل تحقیقاتی عادلانه و درست انجام دهد، به این نتیجه خواهد رسید که حمله توسط ایران صورت نگرفته است.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا اطمینان دارد ایران قادر است مانع از وقوع جنگ شود، اظهار اشت: من اطمینان دارم که ما آغاز گر جنگ نخواهیم بود اما همچنین اطمینان داریم، کسی که جنگ را آغاز می‌کند پایان دهنده آن نخواهد بود. این، بدان معنی است که یک جنگ محدود نخواهد بود.

 

ظریف در ادامه مصاحبه خود درباره سفرش به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل گفت که آمریکا به صراحت به او گفته است که از حضور او در مجمع عمومی استقبال نمی‌کند، هرچند که روادید دریافت کرده است.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از نظر او صدور روادید از سوی آمریکا نشانه‌ای از تمایل واشنگتن برای مذاکره است؟ تصریح کرد: نه ضرورتا. آمریکا به عنوان میزبان مقر سازمان ملل ملزم است برای کشورهای عضو روادید صادر کند. بنابراین، آنها طی یک نامه‌ پیوست به روادید من به روشنی مشخص کردند که من واجد شرایط دریافت روادید نیستم اما این کار را بر اساس چشم‌پوشی انجام می‌دهند. پس آنها می‌خواستند من متوجه شوم که قرار نبوده اینجا باشم.

 

واکنش ظریف به پیوستن امارات به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس

محمدجواد ظریف که به نیویورک سفر کرده است، در گفت‌وگو با شبکه المیادین، در رابطه با تحریم‌های آمریکا علیه بانک مرکزی ایران گفت: دولت آمریکا به تحریم ایران عادت کرده است، زیرا این دولت زمانی که چیزی برای تحریم پیدا نکند، همان مؤسسه‌ای را که قبلاً تحریم کرده بود، با نام جدیدی تحریم می‌کند.

 

وی همچنین خطاب به اماراتی‌ها که اخیراً به ائتلاف آمریکا در خلیج فارس پیوسته‌اند، گفت: حمایت‌های خارجی بی‌فایده است و هیچ چیزی بهتر از تفاهم همسایگان نیست.

 

ظریف در ادامه خاطرنشان کرد: این ملت‌ها هستند که همیشه پیروز می‌شوند و همانطوری که ایران قبلاً این مسأله را ثابت کرده بود، امروز سوریه، عراق و یمن آن را اثبات کرده‌اند.

 

وزیر امور خارجه دانمارک به دیدار ظریف آمد

وزیر امور خارجه دانمارک با حضور در نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد، با رئیس دستگاه دیپلماسی ایران دیدار کرد.

 

یپه کوفود بعدازظهر یکشنبه به وقت محلی به دیدار محمد جواد ظریف آمد تا درباره موضوعات دو جانبه، مسایل منطقه ای و بین المللی گفت وگو کند.

 

بر خلاف تحریم و محدودیت هایی که دولت دونالد ترامپ علیه رئیس دستگاه سیاست خارجی اعمال کرده است، ظریف از روز جمعه تا کنون دیدارهای فشرده و سنگینی با همتایان خارجی، صاحب نظران سیاسی و رسانه ها داشته است.

 

رئیس صلیب سرخ جهانی با وزیر خارجه ایران دیدار کرد

وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ دیدار و رایزنی کرد.

 

محمدجواد ظریف در  ادامه رایزنی‌های خود با برخی از مقامات شرکت کننده در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز یکشنبه با« پیتر مائورر» در محل نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک دیدار و رایزنی کرد .

 

ظریف: ۳۱ شهریور روز صلح باشد نه روز جنگ

وزیر امور خارجه در حساب کاربری خود در توییتر به مناسبت سالروز دفاع مقدس نوشت: منطقه ما از زمان تجاوز صدام به ایران تاکنون همواره در آشوب بوده است ما می خواهیم ۳۱ شهریور روز صلح باشد نه روز جنگ.

 

محمد جواد ظریف در این توییت افزود: «۳۱ شهریور ۱۳۵۹ برای ایرانیان روز تلخی است زیرا یادآور تجاوز صدام با پشتیبانی قدرت‌های جهانی به ایران است.»

 

ظریف تاکید کرد: «منطقه ما از آن زمان تاکنون همواره در آشوب بوده است. ما می‌خواهیم ۳۱ شهریور روز صلح باشد و نه جنگ.»

 

وی تصریح کرد: «رئیس‌جمهوری روحانی، امروز «ائتلاف: ابتکار صلح هرمز» را کلید زد. جزئیات در مجمع عمومی ملل متحد.»

 حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح امروز  یکشنبه در مراسم رژه نیروهای مسلح گفت: امسال در سازمان ملل متحد با شعار ائتلاف امید، ابتکار صلح هرمز که خلاصه آن حب وامید است به جهان ارائه خواهیم کرد.

 

پیام ظریف به مراسم روز جهانی صلح

در مراسم روز جهانی صلح که امروز «شنبه» در موزه دفاع از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شده بود پیام وزیر امور خارجه به این مراسم قرائت شد.

 

در پیام محمدجواد ظریف آمده است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

حضار و دوستان گرامی،

 

با ادای احترام به  شهدا و ایثارگران به مناسبت هفته دفاع مقدس، از اینکه به دلیل مشارکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک نمی‌توانم در میان شما باشم متاسفم.

 

از جناب آقای ایوبی دبیرکل محترم کمیسیون ملی یونسکو- ایران، جناب آقای جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس  و همه دست اندرکاران بخاطر برگزاری این مراسم ارزشمند تشکر می کنم.

 

گرامیداشت و ارج نهادن به مفهوم صلح اقدامی ارزشمند و مهم در تحقق این مفهوم در عرصه جهانی می باشد. صلح و امنیت یکی از مهمترین آمال و آروزهای انسانها در طول تاریخ، صرف نظر از زمان، مکان و نوع جامعه بوده است. نیاز به صلح و آرامش برخواسته از فطرت پاک انسانی است. خداوند انسان را صلح جو آفریده است. تردیدی نیست صلح واژه مقدسی است که بشریت همواره در طلب آن بوده و یک آرمان مشترک جهانی محسوب می شود. واقعیت این است که هدف صلح تنها فقدان جنگ نیست، بلکه احساس عدالت، برابری و امنیت است. در این مفهوم صلح یک فضیلت محسوب می شود. دوری انسانها از آموزه‌ها و تعالیم الهی از جمله ‌برادری، برابری، همزیستی مسالمت آمیز، صداقت، حق خواهی، عدالت و بردباری حلقه مفقوده تحقق صلح و آرامش می باشد. ادیان الهی و مذاهب توحیدی صلح و عدالت را به عنوان بخش مهمی از شاخص های زندگی بشری مطرح نموده و پیامبران الهی بشریت را بدان فراخوانده اند. انسان به غریزه و عقل فطری چنین است که خوبی‌ها، هنجارها و ارزش‌ها را می‌پسندد و دوست می‌دارد. خداوند متعال می فرماید:  «(وَاللهُ یَدْعُوا إِلَی دَارِ السَّلاَمِ وَیَهْدِی مَنْ یَشَاءُ إِلَی صِرَاطٍ مُّسْتَقِیم) ; و خداوند به سرای صلح و آرامش دعوت می کند؛ و هر کس را بخواهد (و شایسته ببیند)، به راه راست هدایت می نماید».

 

بسیاری از جنگ‌هایی که در طول تاریخ بشر رخ داده است ناشی از زیاده خواهی و افکار توسعه طلبانه بوده است هرچند بعضا با ادعای تامین صلح و امنیت یا دفاع از منافع یکی از طرفهای منازعه همراه بوده است. در واقع برخی طرف‌ها تامین صلح برای خود را در ایجاد نا امنی برای طرف یا طرف‌های دیگر دیده یا می بینند. بر اساس همین تفکر در گذسته شاهد شکل گیری بلوک های سیاسی و نظامی مختلف در عرصه بین المللی بوده و امروز در یکجانبه گرایی تبلور یافته است.

 

در امتداد تحول اجتماعی و سیاسی در عرصه زندگی بشری به ویژه شکل گیری دولت-ملت‌ها، تشکیل سازوکارهای جمعی برای حفظ صلح و امنیت و جلوگیری از بروز جنگ و حل و فصل منازعات از طریق صلح آمیز دغدغه اصلی جامعه بین المللی بوده است. تجارب تلخ و هزینه‌های سنگین جنگ جهانی اول باعث شد تا رهبران کشورها برای نیل به صلح اقدام به تشکیل جامعه ملل نمایند.

 

متعاقب ناکارآمدی این ترتیبات و بروز جنگ جهانی دوم، سازمان ملل متحد تشکیل شد که حفظ صلح و امنیت بین المللی از مهمترین اهداف آن می باشد و در منشور ملل متحد مقرراتی برای این منظور تدوین شده است. مسولیت اصلی این امر بر عهده شورای امنیت واگذار شده است. علاوه بر شورای امنیت، ارکان دیگر سازمان ملل و سازمان‌های تخصصی و وابسته به این سازمان نیز به این مقوله توجه جدی داشته اند. یونسکو نیز سهم بسزایی در تقویت و توسعه فرهنگ صلح دارد. علی‌رغم تلاشها و فعالیتهای زیاد سازمان ملل متحد و برخی دستاوردها در این زمینه، متاسفانه شاهد جنگهای خانمانسوز و منازعات حل نشده زیادی بوده ایم. دلایل این امر مختلف می باشد.

 

استفاده ابزاری برخی کشورها از سازوکارهای سازمان ملل بویژه شورای امنیت سازمان ملل، عدم پایبندی برخی قدرت‌ها و اعضای سازمان ملل نسبت به مفاد منشور ملل متحد و عدم اقدام اساسی در اصلاحات ساختار سازمان ملل متحد از جمله دلایل این وضعیت است. از طرف دیگر واقعیت تلخ این است که فرهنگ صلح و حاکمیت قانون در عرصه جامعه بین المللی نهادینه نشده است. کماکان برخی کشورها فکر می کنند چون قدرت دارند حق اعمال نظرات و دیدگاههای سیاسی خود را دارند. رویکرد مداخله جویانه، انحصار طلبانه و یکجانبه گرایانه آنها در عرصه روابط بین الملل ریشه عمده جنگهای قبلی و منازعات و چالشهای جاری می باشد.

 

جمهوری اسلامی ایران طی حدود ۴ دهه مورد هدف این نوع رویکرد خصمانه و یکجانبه گرایانه بوده است. عملکرد منفی شورای امنیت در خلال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و در قبال جنایات رژیم صدام علیه مردم ایران از جمله استفاده از سلاح شیمیایی یک مصداق بارز عملکرد نامطلوب شورای امنیت در قبال مقوله صلح و امنیت بین المللی بوده است. نمونه دیگر سوء استفاده از شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران، تحمیل مقررات تحریمی توسط شورای امنیت علیه به بهانه اتهامات بی اساس هسته ای بود.

 

 این وضعیت ناشی از برخورد سیاسی برخی از اعضای دایم شورای امنیت در خصوص موضوعات در دستورکار بود. خروج آمریکا از برجام، علیرغم تعهدات آن کشور از جمله بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مصداق دیگر برخورد سیاسی با شورای امنیت می باشد. عدم پایبندی آمریکا به تعهدات بین المللی و توافقات دوجانبه با کشورهای دیگر و اتخاذ رویکرد یکجانبه گرایانه از جمله عوامل اصلی تهدید کننده صلح و امنیت بین المللی می باشد. عدم حل مساله فلسطین بعد از بیش از ۷ دهه اشغال، کشتار و محروم ساختن یک ملت از کلیه حقوق اساسی و آواره نمودن آنها و وضعیت اسفناک جاری در یمن از حمله مصداقهای  بارز بی عدالتی فاحش در عرصه بین المللی است.

 

جمهوری اسلامی ایران بر اساس آموزه های دینی و ملی همواره تلاش نموده است تا در راستای تقویت صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی گام بردارد. تایید پایبندی ایران به تعهدات ناشی از برجام موید این امر است. نقش کلیدی و اساسی ایران در مقابله با تروریسم بویژه در مقابله با داعش در سوریه و عراق نمونه دیگری از اقدامات انجام شده ما برای مقابله با تهدیدات علیه صلح و امنیت می باشد. جمهوری اسلامی ایران همواره در راستای تحقق اهداف منشور ملل متحد تلاش نموده است و در این راستا تعامل و همکاری فعال و سازنده ای با کشورهای عضو  و بخشهای مختلف سازمان ملل داشته است. رئیس جمهور ایران با درک مخاطرات افراط گرایی و خشونت بر صلح و امنیت بین المللی ایده جهان علیه خشونت و افراط گرایی را مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2013 مطرح نمود که با استقبال اعضای سازمان مواجه شد.

 

به اعتقاد ما موثرترین راهکار برای اعاده و حفظ صلح و آرامش بازگشت انسانها به فطرت پاک و تنظیم روابط میان خویش بر اساس معیارها و ارزش های اصیل انسانی و دینی می باشد. ترویج اندیشه و دیدگاههای اصیل نخبگان، فرهیختگان و عالمان نقش موثری در تقویت فرهنگ صلح و دوستی میان ملتها  و کشورها دارد.

 

مفهوم صلح همواره در ادبیات ایران زمین جایگاه برجسته ای داشته است. مولانا شاعر شهیر ایرانی توجه خاصی به مفهوم صلح داشته است. ایشان در دفتر اول مثنوی معنوی می سرآیند:

جنگِ خلقان همچو جنگِ کودکان

جمله بی‌معنی و بی‌مغز و مُهان

به امید جهانی سرشار از صلح  آرامش و تحقق عدالت و همدلی میان همه ملتها و کشورها.

 

ظریف: تحریم بانک مرکزی برای جلوگیری از تامین غذا و داروی مردم است

وزیر امورخارجه کشورمان تاکید کرد که تحریم بانک مرکزی ایران نشان دهنده ناامیدی آمریکا و ترس "تیم ب" از بازگشت واشنگتن به مذاکرات است.

 

محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: قرار دادن نام بانک مرکزی در فهرست تحریم‌ها نشان دهنده این است:

 

- ناامیدی و شکست از "فشار حداکثری" (آمریکا علیه ایران)

 

- جلوگیری از تامین مالی غذا و دارو توسط بانک مرکزی ایران برای مردم کشور

 

- ترس "تیم ب" از بازگشت آمریکا به مذاکرات

 

- تلاش‌های "تیم ب" برای کشاندن رئیس جمهور ترامپ به جنگ

 

ظریف در توییت دیگری با اشاره به سخنان اخیر وزیر خارجه سابق آمریکا نوشت: "اکنون، حتی وزیر امور خارجه سابق رئیس‌جمهور ترامپ هم آنچه را که ما از مدت‌ها پیش مورد اشاره قرار دادیم، تائید می‌کند: تیم بی، دونالد ترامپ را هدفی آسانی تلقی می‌کند که می‌توان به او دروغ گفت و به سوی جنگ سوق داد. آنها ارتش ایالات متحده را مزدوران خود می‌بینند. علی‌رغم اخراج یکی از اعضای "تیم ب"، سایرین همچنان به کار خود ادامه می‌دهند."

 

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان روز جمعه نیز پس از ورود به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در جمع خبرنگاران گفت: آمریکایی‌ها نمی‌توانند همزمان تروریسم اقتصادی یا به قول دونالد ترامپ، جنگ اقتصادی علیه ایران را ادامه بدهند و فشار حداکثری را دنبال کنند و در عین حال بخواهند پشت میز مذاکره قرار بگیرند.

 

ظریف: در حمله حوثی‌ها به آرامکو حتی یک نفر کشته نشد

وزیر امورخارجه کشورمان بار دیگر با تاکید بر اینکه ایران هیچ نقشی در حمله به تاسیسات نفتی عربستان نداشته است، گفت: در حمله حوثی‌ها به پالایشگاه سعودی حتی یک نفر هم کشته نشده است.

 

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان که برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، در گفت‌وگو با شبکه سی‌جی‌تی‌ان بار دیگر ادعای مقامات آمریکایی و سعودی مبنی بر دست داشتن ایران در حمله هفته گذشته به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان را رد کرد.

 

ظریف در بخش‌هایی از این مصاحبه که متن کامل آن تاکنون منتشر نشده است، با تاکید بر اینکه آمریکا اتهاماتی بی‌اساس مطرح می‌کند، اظهار داشت: جالب است که آمریکایی‌ها حمله به یک پالایشگاه را در حالی غیر قابل قبول می‌خوانند که خود به حمله به غیرنظامیان، حمله به زنان، حمله علیه کودکان و سالمندان کمک می‌کنند. ما بسیار شفاف گفته‌ایم که هیچ ارتباطی با این حمله (به آرامکو) نداریم و حوثی‌ها نیز از خود دفاع کرده‌اند.

 

وی ادامه داد: دست کم شما می‌توانید به آنها این حق را بدهید که به جای تلافی کردن علیه یک مدرسه، علیه یک بیمارستان آن‌طور که سعودی‌ها در یمن انجام می‌دهند، آنها تنها به یک پالایشگاه حمله کرده‌اند.

 

وزیر امورخارجه  کشورمان خاطر نشان کرد: در نتیجه جنگ بمباران‌های سعودی (علیه یمن) صد هزار یمنی کشته شده‌اند. 203 میلیون نفر از مردم یمن از وبا رنج می‌برند. 60 تا 70 درصد یمنی‌ها دچار سوءتغذیه هستند. اکنون آنها یک پالایشگاه را هدف قرار دادند و حتی یک نفر هم کشته نشد. آیا این، فاجعه بزرگ‌تر است؟

 

ظریف تصریح کرد: اینکه افراد زیادی را در طول چهار سال و نیم به کشتن دهید، فاجعه بزرگ‌تری نیست؟ جنگی که به انتخاب آغاز شد. جنگی که می‌توانست یک هفته پس از شروع آن خاتمه یابد اما سعودی‌ها بر این باور بودند که با کمک آمریکا می‌توانند طی چهار هفته در این جنگ پیروز شوند. اکنون چهار سال‌ونیم گذشته، صد هزار تلفات داشته و اکنون آنها همچنان (سعودها) در باتلاقی گیر افتاده‌اند که خودشان ایجاد کردند.

 

به گزارش ایسنا، شنبه گذشته حوثی‌های یمن حمله گسترده‌ای را علیه تاسیسات نفتی آرامکو واقع در شرقی‌ترین نقطه عربستان انجام دادند که در نتیجه آن تولید نیمی از نفت این کشور متوقف شده است. حوثی‌ها پس از انجام این عملیات پهپادی به‌طور رسمی و صریح مسئولیت حمله را بر عهده گرفتند.

 

مقامات آمریکایی و سعودی در هفته گذشته به‌طور مرتب این ادعای بی‌اساس را مطرح کرده‌اند که ایران پشت حمله به تاسیسات آرامکو قرار داشته است.

 

 وزیر امورخارجه کشورمان پیشتر این ادعاهای آمریکایی‌ها علیه کشورمان را ناشی از شکست واشنگتن در فشار حداکثری بر ایران دانسته و گفته بود که طرح  اتهامات بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی و مقصر دانستن ایران  به فاجعه یمن خاتمه نمی‌دهد.

 

ظریف همچنین در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: با توجه به اینکه رژیم سعودی، ایران را بابت حمله به تأسیسات نفتی خودش مقصر می‌داند - که اتهامی بی‌اساس است - جالب است که آنها امروز با نقض آتش‌بس مورد حمایت سازمان ملل، برای تلافی به «حدیده» یمن حمله کردند. واضح است که حتی خود سعودی‌ها هم دروغ دخالت ایران را باور ندارند.

 

توییت ظریف درباره طرح ترامپ برای مذاکره‌ مجدد بر سر مسئله هسته‌ای ایران

وزیر خارجه کشورمان در توییتی، به طرح رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره‌ی مجدد بر سر مسئله هسته‌ای ایران، تاخت.

 

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روز شنبه در توییتی نوشت: «به مارگارت برنان گفتم: فرض کنید شما به من‌ یک خانه فروختید اما یک‌سال بعد کسی که جانشین شما در شرکت شده، می‌آید به من می‌گوید که تو به اندازه کافی پول نپرداخته‌ای. سپس سعی می‌کند به توافقی بهتر برای خویش و توافقی بدتر برای من دست یابد. به قول خود ترامپ، در کدام "تاریخ" کسی با چنین مسئله‌ای موافقت کرده است؟»

 

رایزنی ظریف با یوسف بن علوی در نیویورک

محمدجواد ظریف با همتای عمانی خود در نیویورک دیدار و رایزنی کرد.

 

وزیر خارجه کشورمان امروز شنبه(۳۰ شهریور) در جریان سفر به نیویورک به‌منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان دیدار و رایزنی کرد.

 

گفت‌وگو در مورد مسائل دوجانبه  و آخرین تحولات منطقه‌ای از مهمترین محورهای رایزنی‌های وزیران امور خارجه ایران و عمان بود.

 

وزیران امور خارجه ایران و فرانسه دیدار و گفت‌ وگو کردند

وزیر خارجه فرانسه با حضور در محل اقامت وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با همتای خود دیدار و گفت و گو کرد.

 

«ژان ایو لو دریان» عصر یکشنبه به وقت محلی با محمد جواد ظریف دیدار کرد و درباره موضوع های دو جانبه، برجام، مسائل منطقه ای و بین المللی تبادل نظر کرد.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر جمعه برای شرکت در اجلاس هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک آمد.

 

وی علاوه بر این دیدار با وزیران خارجه عمان و دانمارک و همچنین رئیس صلیب سرخ جهانی دیدار و گفت و گو کرد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین با تعدادی از صاحب نظران سیاسی ملاقات و در مصاحبه با چند رسانه بین المللی، به سوالات آنها پاسخ داد.

 

تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا، تنش های منطقه ای و احتمال دیدار با مقامات آمریکایی محور سوالاتی بود که ظریف به آنها پاسخ داده است.

 

وزیر امور خارجه همچنین با وزیران خارجه دیگر کشورها دیدار خواهد داشت و در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری ایران را همراهی خواهد کرد.

 

قرار است رئیس جمهوری در شامگاه چهارشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار