رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد

بانک مرکزی: ۲۷ همت وام ودیعه مسکن پرداخت شد

از تیرماه سال ۱۴۰۱ تاکنون حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات ودیعه مسکن با هدف تنظیم بازار اجاره مسکن و حمایت از مستاجرین به ۳۹۳ هزار و ۸۵۰ نفر از متقاضیان توسط شبکه بانکی پرداخت شده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 04
کد خبر: ۲۳۱۱۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، بانک مرکزی در گزارشی اعلام کرد: طی این مدت از مجموع 454 هزار و 601 متقاضی معرفی شده از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی به بانک ‌های عامل برای دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن که نسبت به تشکیل پرونده اقدام نموده‌اند ، تعداد 393.850 هزار فقره تسهیلات به مبلغ 269 هزار میلیارد ریال پرداخت شده و الباقی متقاضیان نیز (تعداد 60 هزار و 751 نفر) در حال سپری کردن فرآیند تشکیل پرونده می‌باشند تا درصورت واجد الشرایط بودن نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کنند.

 

این گزارش حاکی است ، طی سال‌های 1399 و 1400 نیز مجموعاً 454.358 متقاضی به مبلغ 138 هزار میلیارد ریال موفق به دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع مالی اختصاص یافته به ستاد ملی مقابله با کرونا شدند.

 

گفتنی است تسهیلات کمک ودیعه مسکن در قالب قانون جهش تولید مسکن به متقاضیان واجد الشرایط معرفی شده از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی که دارای اجاره­نامه رسمی یا اجاره­نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات (دارای کد رهگیری) می‌باشند پرداخت می‌شود.

 

بر این اساس، متقاضیان دریافت این تسهیلات می‌باید با مراجعه به سامانه وزارت راه و شهرسازی و ارائه اجاره نامه دارای کدرهگیری‌رسمی حداکثر 6 ماه قبل از ثبت‌درخواست، نسبت به ثبت‌ نام اقدام نمایند. پالایش اولیه متقاضیان بابت بررسی مالکیت مسکن متقاضی در وزارت راه و شهرسازی انجام شده و واجدین شرایط اولیه پس از دریافت پیامک تایید نسبت به انتخاب بانک و شعبه اقدام می‌نمایند.


بانک یا موسسه اعتباری غیر بانکی نیز موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی و همسر ایشان اقدام و درصورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

 

لازم به ذکر است متقاضی می بایست متاهل بوده و چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای 35 سال سن و در خصوص مردان بالای 45 سال سن داشته باشند. لذا متقاضیان پس از بررسی در صورت واجد الشرایط بودن از تسهیلات مزبور بهره‌مند خواهند شد.

 

گفتنی است در راستای تنظیم بازار اجاره مسکن و حمایت از مستاجرین، موضوع اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن در جلسه مورخ 31‏‏‏‏‏‏‏/3‏‏‏‏‏‏‏/1401 شورای پول و اعتبار مطرح و با اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، دوره بازپرداخت حداکثر 5 سال، در سقف های فردی 1000، 700 و 400 میلیون ریال به ترتیب در تهران، کلانشهرها و سایر مناطق شهری و از محل منابع بانکی موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن (در سقف کلی 400 هزار میلیارد ریال در سال 1401) موافقت کرد.

 

همچنین به منظور تاثیرگذاری بهتر این تسهیلات حسب تصمیمات متخذه در شورای پول و اعتبار مورخ 28‏‏‏‏‏/9‏‏‏‏‏/1402 مقرر شد: سقف کلی تسهیلات کمک ودیعه مسکن از محل منابع بانکی موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن به مبلغ 800 هزار میلیارد ریال و همچنین سقف فردی تسهیلات ودیعه مسکن در شهر تهران از یک میلیارد ریال به دومیلیارد ریال، در مراکز استان ها از 700 میلیون ریال به یک میلیارد و پانصد میلیون ریال و در سایر شهرها از 400 میلیون ریال به یک میلیارد ریال افزایش یافت . ضمن اینکه تسهیلات ودیعه مسکن در روستاها که پیش از این تعریف نشده بود، به مبلغ 400 میلیون ریال تعیین شد.

 

لازم به ذکر است بخشنامه اعطای تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن به 20 بانک عامل ملت، ملی، مسکن، صادرات، رفاه کارگران، سپه، تجارت، شهر، سامان، پاسارگاد، خاورمیانه، پارسیان، سینا، کارآفرین، آینده، گردشگری، اقتصادنوین، ایران زمین، پست بانک و موسسه اعتباری ملل ابلاغ شد.

 

در همین راستا بانک مرکزی با همکاری وزارت راه و شهرسازی به منظور تسریع در اعطای تسهیلات مزبور و رفع ابهامات بانک های عامل در اعطای تسهیلات یادشده، دستورالعمل اجرایی تسهیلات مذکور را پس از پیگیری‌های مکرر از وزارت راه و شهرسازی و برگزاری جلسات کارشناسی تهیه و به بانک های عامل ابلاغ کرد./ تسنیم

ارسال نظر