در دومین روز از سفر رئیس جمهور به پاکستان چه‌گذشت؟-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

در دومین روز از سفر رئیس جمهور به پاکستان چه‌گذشت؟

رئیس جمهور در دومین روز سفر به پاکستان از دو شهر لاهور و کراچی پایتخت‌های فرهنگی و اقتصادی این کشور بازدید کرد و دیدار های دو جانبه ای نیز با سران این کشور داشت، دیدار هایی که در ارتقای امنیت مرزی دو کشور و گسترش مناسبات اقتصادی تاثیر بسزایی دارد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۰ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 23
کد خبر: ۲۳۷۶۵۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ "آیت الله سید ابراهیم رئیسی" روز گذشته برای انجام سفری دو روزه عازم اسلام آباد پایتخت پاکستان شد و علاوه بر نشست‌هایی که با رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، وزیر امور خارجه، فرمانده ارتش، رئیس مجلس سنا و رئیس مجلس ملی این کشور برگزار کرد، دیدارهایی نیز با نخبگان علمی، فرهنگی، مذهبی و اقتصادی این کشور داشت.

همچنین برخی وزرا و اعضای کابینه که به عنوان اعضای هیأت عالی رتبه ایران در این سفر رئیس جمهور را همراهی می کردند، ۸ سند همکاری با همتایان پاکستانی خود امضا کردند. آیت الله رئیسی سپس در نخستین ساعات روز دوم سفر خود، بامداد امروز از اسلام آباد عازم لاهور مرکز ایالت پنجاب پاکستان شد که به عنوان پایتخت فرهنگی این کشور شناخته می شود برخی از این شهر با عنوان قلب پاکستان یاد می کنند.

وی ابتدا در مجموعه تاریخی - فرهنگی -مسجد قلعه شاهی لاهور حاضر شد که مقبره اقبال لاهوری شاعر بلندآوازه و پاسی گوی پاکستانی در آن قرار دارد و به این شاعد انقلابی ادای احترام کرد. اقبال لاهوری در ایران بیشتر با اشعارش به زبان فارسی شناخته می‌شود. فلسفه، سبک شعر و زندگی اقبال لاهوری بیشتر بر مبنای عشق به دین، قرآن و محبت پیغمبر اسلام (ص) قرار گرفته است. وی رهبر حزب مسلم لیگ هند و از پیشگامان استقلال پاکستان از هند در کنار محمد علی جناح بود.

 

سپس خانم «مریم نواز شریف» سروزیر ایالت پنجاب به دیدار رئیس جمهور رفت؛ رئیس جمهور در این دیدار روابط رو به رشد دو کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی را یادآوری کرد؛ این در حالی است که به گفته رئیس جمهور، همواره برخی کشورها به دنبال خدشه وارد کردن به روابط دوستانه تهران - اسلام‌آباد بوده اند؛ اما اراده سران دو کشور برای گسترش روابط، این تلاش ها را بی اثر کرده است.

آیت الله رئیسی در این دیدار شهر لاهور را نماد فرهنگی پاکستان عنوان کرد و از اقبال لاهوری به عنوان شاعری شناخته شده در میان ایرانیان نام برد. به خصوص که رهبر معظم انقلاب به عنوان شخصیتی فرهنگ‌دوست از اقبال لاهوری با نام ستاره آسمان شرق یاد کرده است. دلدادگی کم نظیر و مثال زدنی مردم پاکستان به امام رضا (ع) نیز از مواردی بود که رئیس جمهور به سر وزیر ایالت پنجاب یادآور شد.

مریم نوازشریف سروزیر ایالت پنجاب هم در این دیدار از سفر رئیس جمهور کشورمان به این ایالت ابراز خشنودی کرد. آیت الله رئیسی همچنین با توجه به توافقش در این دیدار با سروزیر ایالت پنجاب مبنی بر آموزش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه های این ایالت، به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مأموریت داد تا موضوع را با مسئولان مربوطه پیگیری کند.

 

آیت‌الله رئیسی با استقبال بلیغ الرحمان استاندار ایالت پنجاب وارد کاخ استانداری شد.

استاندار ایالت پنجاب از حضور رئیس جمهور در این ایالت ابراز خرسندی کرد؛ طرفین پیرامون آخرین تحولات مرتبط با روابط دوجانبه تبادل نظر کردند.

 

رئیس جمهور در ادامه سفر به پنجاب، در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور حاضر شد و مورد استقبال فرهیختگان، دانشجویان و استادان یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های جنوب آسیا که در سال ۱۸۶۴ تأسیس شده، قرار گرفت.

وی با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

آیت الله رئیسی گریزی هم موضوع حمایت مردم و دولت پاکستان از مردم مظلوم غزه زد و از اقدام عجیب غربی ها از اخراج دانشجویانی که از مردم غزه حمایت می کنند، انتقاد کرد؛ به گفته رئیس جمهور، این اقدام کشورهای غربی در اخراج دانشجویان حامی غزه در حالی است که این کشورها و آمریکایی ها همواره دم از آزادی اندیشه می زنند ولی امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها خودشان هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آنها نیز پوچ است. غرب و آمریکا از کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه حمایت می کنند.

 

آخرین برنامه امروز رئیس جمهور، سفر به کراچی مرکز ایالت سند پاکستان بود. بندری که بزرگترین شهر پاکستان است و از آن با عنوان پایتخت اقتصادی یا مرکز مالی -تجاری این کشور هم یاد می شود.

آیت‌الله رئیسی و هیات همراه در بدو ورود به فرودگاه بین المللی جناح شهر کراچی مورد استقبال سروزیر ایالت سِند، استاندار و همچنین حسن نوریان سرکنسول ایران در کراچی قرار گرفتند.

وی به همراه اعضای هیات ایرانی برای ادای احترام به مقبره «محمد علی جناح» بنیانگذار فقید پاکستان (معروف به قائد اعظم) از آرامگاه رهبر استقلال پاکستان بازدید کرد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر