ادعای ترامپ: روحانی خواستار دیدار در سازمان ملل بود-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

ادعای ترامپ: روحانی خواستار دیدار در سازمان ملل بود

رئیس‌جمهور آمریکا جمعه مدعی شد رئیس‌جمهور ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار دیدار با او بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۰ - ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 04
کد خبر: ۲۳۹۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا که به دلیل آغاز تحقیقات استیضاح علیه او به شدت تحت فشار قرار گرفته روز جمعه مدعی شد «حسن روحانی»، رئیس‌جمهور ایران خواستار دیدار با او در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بوده است.

 

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا به دنبال دیدار با ایران است گفت: «آنها تلاش کردند جلسه ملاقاتی ترتیب دهند اما او (روحانی) خواستار رفع تحریم‌ها شد و من گفتم احتمالاً دارید شوخی می‌کنید؛ ما علاقه‌ای به این کار نداریم.»

 

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه گفت: «روحانی خواستار دیدار در [حاشیه نشست] سازمان ملل بود. ما صحبت کردیم، من شخصاً با آنها صحبت نکردم، اما طرف‌های ما صحبت کردند. او می‌خواست تحریم‌ها رفع شوند یا بخشی از آنها رفع شوند. من گفتم نه.»

 

ترامپ توضیح بیشتری درباره عبارت خود مبنی بر اینکه «ما صحبت کردیم» نداد، اما رسانه‌ها در زمان جاری بودن نشست مجمع عمومی، از گفت‌وگوهای جداگانه نخست‌وزیر پاکستان، رئیس‌جمهور فرانسه، صدراعظم فرانسه و رهبران برخی کشورهای دیگر با طرف‌های ایرانی و آمریکایی به منظور میانجی‌گری و دعوت دو طرف به حضور در میز مذاکره خبر داده بودند.

 

سه‌شنبه هفته جاری برخی منابع فرانسوی مدعی شدند ترامپ با سند ۴ بندی فرانسه به عنوان مبنایی برای دیدار با رئیس‌جمهور ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی موافقت کرده بود، اما این طرح، بعد از درخواست رئیس‌جمهور ایران برای رفع تحریم‌ها علیه ایران ناکام ماند.

 

«پالیتیکو» به نقل از این منابع مدعی شده دیدار سران ایران و آمریکا علی‌رغم توافق بر سر این سند محقق نشده زیرا روحانی اصرار داشته ترامپ ابتدا رفع تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کند.

 

به گفته مقام‌های فرانسوی ترامپ در دیداری که سه‌شنبه هفته گذشته در هتل «Lotte New York Palace» با ماکرون داشت با این سند موافقت کرده. رئیس‌جمهور فرانسه در مرحله بعد، همین سند را در هتل « Millennium Hilton New York One UN Plaza » به روحانی نشان داده است.

 

مقام فرانسوی ادعا کرده است: «او (روحانی) با موارد اصلی در این سند موافقت کرد و از رئیس‌جمهور تشکر کرد چون گفت در آن به صراحت از تحریم‌ها سخن به میان آمده، اما او گفت ترامپ باید قبل از ورود به جلسه بگوید که تحریم‌ها را رفع می‌کند.»

 

مقام فرانسوی مدعی شده ماکرون و تیم او برای اینکه بتوانند از توافق حاصل شده بر سر این سند و حضور روحانی در نیویورک بهره‌برداری کنند پیشنهاد برقراری یک تماس تلفنی ایمن بین روحانی و ترامپ را مطرح کردند.

 

طبق این ادعا، ایرانی‌ها با اینکه تکنسین‌ها تجهیزات برقراری این تماس را فراهم کنند موافقت کردند، اما با خود تماس تلفنی موافقت نکردند.

 

به نوشته پالیتیکو ماکرون ساعاتی بعدتر به ساختمان ایرانی‌ها برگشت اما رئیس‌جمهور ایران تمایلی برای مشارکت در این گفت‌وگوی تلفنی نداشت.

 

طبق این گزارش، «ماکرون در ادامه با ترامپ گفت‌وگو کرد و اتفاقات پیش‌آمده را برای او گفت. او از ترامپ بابت پذیرا بودنش به مذاکره بر اساس پیشنهادات فرانسه تشکر کرد و گفت که ایرانی‌ها می‌گویند برای اینکه بتوانند با دیدار موافقت کنند به زمان بیشتری نیاز دارند.»

 

مقام‌های آمریکایی درخواست پالیتیکو برای اظهارنظر درباره این گزارش را رد کرده‌اند. این رسانه نتوانسته به مقامات ایران دسترسی پیدا کند.
منبع: فارس

ارسال نظر