به گزارش راهبرد معاصر؛ رئیس جمهوری عصر یکشنبه و در جلسه هیأت دولت مسئله اشتغال را از موضوعات اساسی و مهم کشور دانست و بر تلاش همه مسئولان در این راستا تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این جلسه با اشاره به آخرین آمار رسمی اشتغال در کشور اظهار داشت: خوشبختانه وضعیت اشتغال نسبت به بهار و تابستان سال گذشته بهبود پیدا کرده است؛ به طوری که جمعیت شاغل ما اکنون نزدیک به ۲۵ میلیون نفر بوده و از طرف دیگر آمار بیکاران به زیر سه میلیون رسیده است.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه اشتغال در هر سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات رشد داشته است، از همه دستگاهها و بخش های مسوول در کشور به خاطر کاهش نرخ بیکاری در همه گروه های سنی تشکر و قدردانی کرد.
هیات دولت در جلسه امروز یکشنبه به پیشنهاد وزارت ورزش و جوانان، اساسنامه کمیته ملی المپیک را با اصلاحاتی به تصویب رساند.
به گزارش «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت» در جلسه عصر دیروز (یکشنبه) هیئت وزیران به ریاست دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری، با تهاتر مطالبات شرکت های «فولمن» و «خدمات بازرگانی آینده نگر مهر» از شرکتهای دولتی «برق منطقه ای آذربایجان» و «مدیریت شبکه برق ایران» با بدهی همان شرکتها به سازمان امور مالیاتی کشور موافقت شد.
طبق قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، دولت موظف است با درخواست اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی، مطالبات خود از آنان را با بدهی شرکت های دولتی به آنها تهاتر کند. بر این اساس، شرکت دولتی که جایگزین بدهکار میشود، می بایست مبلغ بدهی تسویه شده را به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز کند.
** اصلاح اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری
هیات وزیران در ادامه جلسه امروز، با توجه به گذشت حدود ۱۵ سال ازتصویب اساسنامه فدراسیون های ورزشی آماتوری و ضرورت انجام تغییرات و اصلاحات مورد نیاز متناسب با شرایط امروز کشور و جهان، اساسنامه جدید این فدراسیون را تصویب کرد.
توسعه و گسترش رشتههای تحت پوشش در سراسر کشور و بین همه گروه ها و اقشار مختلف، ارتقای کمی و کیفی ورزش قهرمانی در سطح ملی و بینالمللی و تقویت همبستگی، غرور و هویت ملی، تحکیم، تقویت و ترویج ارزش های فرهنگی – اخلاقی، اصول المپیزم و رعایت بازی جوانمردانه، از جمله اهداف تعیین شده در این اساسنامه است.
** ابطال مصوبه افزایش وظایف حاکمیتی شرکت مدیریت منابع آب ایران
دولت همچنین، برای تأمین نظر هیات تطبیق مصوبات، تصویبنامه موضوع تعیین شرکت مادرتخصصی مدیریت منابع آب ایران به عنوان شرکت دولتی با وظایف سیاستگذاری و حاکمیتی را ابطال کرد.
لازم به ذکر است، طبق اساسنامه شرکت، مواردی که باید به تأیید وزارتخانه برسد، مشخص شده و در صورت تداخل وظایف تصدیگری وزارتخانه با شرکت مدیریت منابع آب ایران، موضوع با اصلاح وظایف پست های وزارتخانه و پیشنهاد اصلاح اساسنامه شرکت، قابل حل و فصل است.
نگاهی به سیر تصویب اساسنامه جدید کمیته المپیک
اساسنامه کمیته ملی المپیک در نشست هیأت وزیران که به ریاست حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رئیس جمهوری برگزار شد، با انجام اصلاحاتی به تصویب رسید.
این اساسنامه پس از تصویب در هیأت اجرایی و مجمع عمومی کمیته ملی المپیک، سال گذشته در اسفندماه ۹۷ به کمیته بینالمللی المپیک ارسال شد و سپس در ۱۳ اردیبهشت ماه امسال به تأیید آی. او. سی رسید.
رئیس کمیته ملی المپیک نیز بلافاصله برای بررسی و تصویب، به دولت ارسال کرد و امروز (یکشنبه) پس از حدود پنج ماه تصویب شد.
«سیدرضا صالحی امیری» پس از راهیابی به کمیته ملی المپیک در ۲۵ دی سال ۹۶، اصلاح پیشنویس اساسنامه این نهاد ورزشی را در صدر اولویت قرار داد و معتقد بود اصلاح آن یک ضرورت است که از دوره قبل آغاز شده و در دوره جدید فعالیت این نهاد ورزشی، تیمی مجرب و خبره بررسی مجدد ابعاد این اساسنامه را آغاز کردند تا با توجه به تحولات و نیازهای روز بتوان آن را برای تصویب به دولت ارسال کند.
صالحی امیری عنوان کرده است؛ اساسنامه فعلی سه نقص عمده دارد که در اساسنامه جدید به دنبال رفع آن هستیم. نخستین نقص، شفاف نبودن اختیارات رییس بود. در حالی که رئیس به عنوان ریاست هیأت اجرایی باید اختیارات روشنی داشته باشد و این اختیارات در اساسنامه فعلی فقط در حد شفاهی بیان شده است.
ایراد دوم مربوط به نحوه انتخاب خزانهدار و دبیرکل کمیته بوده که رییس کمیته المپیک در این باره می گوید: با مطالعه و بررسی ساختار کمیته بینالمللی المپیک، شورای المپیک آسیا و اروپا، فدراسیونهای بینالمللی و کمیتههای ملی المپیک در بیش از ۴۰ کشور جهان، مشخص شد؛ شیوه انتخاب خزانهدار و دبیرکل به ۲ شکل صورت می گیرد. نخست معرفی از سوی رییس به هیأت اجرایی و تصویب توسط این هیأت که این شیوه در کمیته بینالمللی المپیک، کشورهای اروپایی و اکثر کشورهای عضو مرسوم بوده و دیگری شیوه انتصابی که تنها در کشورهای عربی رایج است.
به گفته صالحی امیری البته ما بر اصل معرفی از سوی رئیس اصرار داریم اما مرجع تصویب میتواند هیأت اجرایی یا مجمع باشد.
وی این را نیز گفت: ما تابع قوانین و ساختار کمیته بینالمللی المپیک هستیم و تمام سطوح مدیریتی این نهاد، منصوب رئیس هستند و به لحاظ سلسله مراتب دبیر اجرایی یکی از این مدیران ۱۹گانه نهاد بینالمللی المپیک محسوب میشود.
همچینی سومین خلاء اساسنامه فعلی، مشخص نشدن اختیارات سرپرست کاروان بود.
اکنون با تصویب این اساسنامه، شنبه هفته آینده در نشست هیأت اجرایی کمیته المپیک دبیر اجرایی معرفی می شود.
کمیته ملی المپیک در طول فعالیت یک سال و هفت ماه اخیر خود توانسته گام های خوبی در عرصه های داخلی و بین المللی در حوزه ورزشی بردارد که کسب ۱۳ کرسی های بین المللی برای نخستین بار، جایگاه هفتمی المپیک جوانان ۲۰۱۸ در آرژانتین برای نخستین بار، احیا جایگاه آکادمی ملی المپیک با کسب نخستین کرسی مهم بین المللی در «آنوک»، کسب میزبانی نشست های آسیایی و راه اندازی نخستین موزه ملی ورزش از جمله آنهاست.