گام جدی برای تنگ کردن عرصه بر جاعلان مدارک-راهبرد معاصر

گام جدی برای تنگ کردن عرصه بر جاعلان مدارک

در سال‌های اخیر پیشنهادهای مختلفی برای تنگ شدن عرصه برای فعالیت جاعلان مدارک تحصیلی اجرا شده است که می‌توان به تغییر کاغذ دیپلم، درج هولوگرام و رمز و بالابردن ضریب ایمنی گواهینامه‌های مهارتی اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 07
کد خبر: ۲۴۱۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ در گزارش دستگاه‌های نظارتی تنوع جعل مدارک وجود دارد و از مدرک پنجم ابتدایی که هم‌اکنون در حال منسوخ شدن است تا مدرک دکترا جعل می‌شوند. بیشترین میزان جعل در سطوح بالای تحصیلی است اما در آموزش‌وپرورش عمدتا مدرک دیپلم جعل می‌شود که در شاخه نظری کمتر این اتفاق می‌افتد.

 

وی افزود: تنوع در جعل مدارک وجود دارد و جاعلان تلاش می‌کنند با جعل مدارک تحصیلی درآمد داشته باشند. در طول سال‌های اخیر با تدابیر اتخاذ شده از جمله اینکه مبارزه با جعل مدارک تحصیلی به موضوع ملی تبدیل و ستادی در وزارت کشور تشکیل شده است که تمام دستگاه‌ها برای هماهنگی و هم‌افزایی در آنجا نماینده دارند میزان کشفیات افزایش یافته و جعل جدید به شدت کاهش یافته است.

 

گودرز شاهمرادی درباره اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از صدور دیپلم جعلی در حوزه آموزش از راه دور اظهار کرد: صدور هرگونه مدرک جعلی توسط افراد سودجو در حوزه های مختلف امکان دارد اما ورود سودجویان به حوزه آموزش نیز همواره با حساسیت‌هایی روبرو بوده است.

 

وی افزود: در سنوات گذشته ستادی برای مبارزه با جعل مدرک در آموزش و پرورش تشکیل شده که به صورت مستمر وضعیت را رصد می‌کند.

 

مدیر آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بسته شدن گلوگاه‌های جعل مدرک در آموزش و پرورش گفت: تلاش شده است تا اگر نفوذ از طریق سامانه رخ می‌دهد جلویش گرفته شود و یا نظارت روی نیروی انسانی با کمک دستگاه‌های امنیتی تقویت شود.

 

شاهمرادی با اشاره به تبلیغات شهری دریافت دیپلم گفت: تبلیغات بسیاری وجود دارد، اخیرا یک آگهی را دیدم که کف خیابان چسبانده بودند و عبارت "دیپلم" را برجسته کرده بودند؛ اما دقت که می‌کردی یک گوشه تبلیغ نوشته شده بود "گواهی فنی و حرفه‌ای" که مشخص هم نبود مرکز مجاز است یا مجاز نیست.

 

وی تاکید کرد: تنها نهاد و ارگانی که اجازه صدور مدرک دیپلم دارد فقط آموزش و پرورش است و دستگاه‌های دیگر اجازه چنین کاری ندارند.

 

مدیر آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برونسپاری آموزش‌های مهارتی در دوره کاردانش گفت: دوره کاردانش شامل دروس نظری و عملی است. تفاهمنامه‌ای با وزارت کار، جهاد کشاورزی و وزارت ارشاد منعقد شده تا هنرجویان بتوانند در آموزشگاه‌های مجاز و تحت نظارت، دروس مهارتی را بگذرانند و دروس نظری شان را نیز در هنرستان، مدرسه بزرگسالان یا مرکز آموزش از راه دور طی کنند.

 

وی ادامه داد: برخی مراکز غیرمجاز برای جذب داوطلب از تبلیغاتی با عبارت دیپلم استفاده می‌کنند و ممکن است گواهی‌های مهارتی هم صادر کنند که فاقد اعتبار و هویت باشد. برای جلوگیری از بروز چنین تخلفاتی، سامانه‌هایی توسط دستگاه‌های مربوط طراحی شده و تمام فرایندهای نظارتی هنرجو را رصد می‌کنند. مدرسه مکلف به استعلام است تا اگر گواهی جعلی بود فرد به مراکز مجاز ارجاع شود و دوره مهارتی را در آموزشگاه‌های مورد قبول بگذرانند.

 

مدیر آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه تدابیر دیگری چون هولوگرام دار کردن دیپلم نیز اندیشیده شده است گفت: خوشبختانه نظارت‌ها قوی است، امتحانات نیز به طور دقیق رصد و فرایند تحصیل تا صدور مدرک توسط مراجع مربوطه کنترل می‌شود. آموزش و پرورش تمام تلاش خود را برای رفع این مشکل بکار بسته است.

ارسال نظر