به گزارش «راهبرد معاصر»؛ جعل واقعیت این روزها به مشخصه اصلی کمپین های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبدیل شده است و همه درباره اینکه رسانههای آمریکایی چگونه به ایفای نقش میپردازند، صحبت میکنند.
دونالد ترامپ، نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده همچنان به عمد و مکرر مشغول ایراد اظهارات تحریف شده است و حتی نیاز نمی بیند منابع رسانه ای مورد اعتماد بین المللی که ادعاهایش را رد می کند، بررسی کند. این در حالی است که تیراژ روزنامه های هفتگی از سال 1940 بیش از نصف کاهش یافته و مخاطبان برنامه های خبری شبانه کسری از آن چیزی است که پیش تر بود.
چندی پیش مایکل کوهن، وکیل شخصی سابق ترامپ به دادگاهی در نیویورک گفت، درموارد لازم برای راه انداختن کار رئیس سابقش دروغ میگفت
در عوض، تعداد زیادی رسانههای خبری وجود دارند که بیشتر نه برای صرفاً انتقال اطلاعات، بلکه برای راحتی دسترسی به اطلاعات طراحی شدهاند. محافظهکاران به شبکههایی مانند فاکس نیوز و نیوزمکس هجوم میآورند، در حالی که لیبرالها به «ام.اس.ان.بی.سی» متصل میشوند. نظرسنجی اخیر مرکز پژوهش های پیو نشان داد، بیشتر آمریکاییها بیش از هر ویژگی شخصی دیگر از خبرنگاران میخواهند سیاستهایشان (دغدغه هایشان درباره زندگی به عنوان یک شهروند) را به اشتراک بگذارند.
چندی پیش مایکل کوهن، وکیل شخصی سابق ترامپ به دادگاهی در نیویورک گفت، درموارد لازم برای راه انداختن کار رئیس سابقش دروغ میگفت. وی که در دادگاه جنایی رئیس جمهور سابق آمریکا شهادت میداد، عنوان کرد: به عنوان بخشی از کار حقوقی شخصی ترامپ، خبرنگارانی را که پوشش خبری آنها مورد علاقه وی نبود، ارعاب میکردم.
کوهن در دادگاه به سؤالاتی درباره نقشش در پرداخت پول به ستاره فیلم های آمریکایی پاسخ میداد. ترامپ متهم است در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به بازیگر خانم حقالسکوت پرداخت کرد تا وی رابطه اش را فاش نکند. با وجود این، ترامپ موضوع جعل اسناد و مدارک تجاری برای پنهان کردن بازپرداخت مبلغی که کوهن به خانم بازیگر داد، رد میکند.
راحت تر شدن دسترسی بینندگان به اطلاعات یعنی شبکه های خبری حزبی از جایگاه خوبی برخوردار هستند و فاکس نیوز «ملکه رتبه بندی ها»ست. با ظهور مجدد ترامپ و ماجراهای دادگاهش، «ام.اس.ان.بی.سی» شاهد افزایش بینندگان خود بود و به رتبه دوم نظرسنجی ها رسید. در عین حال، سی.ان.ان رسانه سنتیتر خبری شاهد کاهش رتبه خود به پایینترین سطح تاریخی بوده است.
این پسرفت تنش هایی را در اتاق های خبری با تفکر سنتی ایجاد کرد. نیویورک تایمز به تازگی در گزارشی توضیح داد چگونه راشل مدو، مجری شماره یک «ام.اس.ان.بی.سی» هنگام پخش بخشی از سخنرانی پیروزی ترامپ در «سهشنبه فوق العاده»، از رؤسای خود روی آنتن انتقاد کرد. به گزارش تایمز، روزنامه نگاران مشهور ان.بی.سی به دلیل حزبی که در شبکه آنها ظاهر می شود، احساس نفرت دارند و تصمیم به استعفا گرفته اند.
گزارشهای موثق و مبتنی بر واقعیت دیگر خواهانی ندارند و بیشتر دنبال کنندگان اخبار به کانالهای خبری یا وبسایتهای مورد علاقه خود متصل میشوند، نه برای اینکه اطلاعات درستی کسب کنند، بلکه برای گرفتن تأیید آنچه خودشان دوست دارند.
روزنامه نگاران مشهور ان.بی.سی به دلیل حزبی که در شبکه آنها ظاهر می شود، احساس نفرت دارند و تصمیم به استعفا گرفته اند
فرانکلین روزولت، رئیسجمهور سابق ایالات متحده درباره این وضعیت گفت: ریاست جمهوری کالایی نیست که بتوان آن را فروخت، اما امانت مقدس است. بنابراین، مسئولیت نه تنها بر دوش کسانی است که به دنبال ریاست جمهوری هستند، بلکه برعهده رسانه ها نیز هست که باید اطمینان حاصل کنند رأی دهندگان هنگام حضور پای صندوق های رأی اطلاعات دقیق دارند تا مقدس ترین وظیفه خود را به عنوان شهروند انجام دهند. امروز پیوندهای اعتماد شکسته شده و دموکراسی ما در خطر است.