اوج عوام‌فریبی در انتخابات آمریکا-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

اوج عوام‌فریبی در انتخابات آمریکا

هم زمان با گرم شدن تنور رقابت‌های انتخاباتی آمریکا شاهد تحرکات عجیبی از سوی دو نامزد اصلی انتخابات بوده ایم، موضوعی که تا حد زیادی وجهه بین المللی این کشور را مخدوش کرده است و از ایجاد شکاف‌های جدی در دموکراسی آمریکایی خبر می‌دهد.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۲۶۲۰۹۰

اوج عوام‌فریبی در انتخابات آمریکا

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ هم زمان با آغاز رای گیری زودهنگام در برخی ایالت ها، تنور انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیش از پیش داغ شده است و نامزدهای اصلی و احزاب متبوعشان هر کاری می کنند شاید بتوانند شانس خود را برای پیروزی در انتخابات افزایش دهند. در این راستا، نظرسنجی های مختلفی انجام شده است و نتیجه آنها از سوی رسانه ها و اندیشکده های گوناگون منتشر و ارائه می شود؛ نظرسنجی هایی که هر کدام سعی دارند تصویر روشن تر از پیروز احتمالی انتخابات آمریکا به افکار عمومی این کشور و جهان ارائه کنند. 
 

هریس تمام سرمایه خود برای پیروزی در انتخابات آمریکا را روی این موضوع قمار کرده است که به افکار عمومی آمریکا بفهماند شبیه دونالد ترامپ نیست


با وجود این، در روزهای اخیر شاهد اقداماتی از سوی دونالد ترامپ و کامالا هریس بوده ایم که در نوع خود حامل پیام های معناداری هستند؛ به عنوان نمونه، هریس در اقدامی عجیب برای جلب رأی مسلمانان ساکن آمریکا شعار داد از حقوق مردم فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی حمایت خواهد کرد. در عین حال، برای جلب آرای یهودیان آمریکایی بر حق رژیم صهیونیستی در زمینه آنچه «دفاع از خود» خوانده است، تأکید کرد. این موضع گیری هریس یعنی در رویکردی دوگانه، هم به دنبال حفاظت از حقوق فلسطینیان است و هم از نسل‌کشی و کشتار آنها به وسیله رژیم صهیونیستی حمایت می کند. 
 
این جنس تبلیغات هریس انتقادات زیادی را از وی برانگیخته است. در چشم اندازی کلی کامالا در روزهای گذشته مدام سعی کرده است راه خود را از جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا جدا نشان دهد و به هیچ عنوان حاضر نشده است مسئولیت حضور چهار ساله اش در دولت را برعهده بگیرد. وی بارها تأکید کرد، بایدن نیست و می خواهد دولتی متفاوت تشکیل دهد. همین موضع گیری کافی بوده تا برخی منابع از عصبانیت شدید بایدن از وی خبر دهند و عنوان کنند، رئیس جمهور آمریکا از هریس خواسته است مواضعش را تغییر دهد.
 
جالبتر اینکه هریس تمام سرمایه خود برای پیروزی در انتخابات آمریکا را روی این موضوع قمار کرده است که به افکار عمومی آمریکا بفهماند شبیه دونالد ترامپ نیست. در واقع قصد دارد مردم را از بازگشت ترامپ به قدرت بترساند و از این رهگذر پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود.
 
در سوی مقابل، دونالد ترامپ وضعیت بهتری ندارد و به تازگی در موضع گیری عجیبی مدعی شد، در ایالت هایی که انتخابات زودرس برگزار شده، تقلب گسترده ای رخ داده است. وی پیش تر در انتخابات سال 2020 آمریکا نیز شبیه به همین ادعا را مطرح و کشورش را با سیلی از هرج و مرج مواجه کرد. در این رابطه حتی کار به جایی رسید حامیان ترامپ برای جلوگیری از تأیید نتیجه نهایی انتخابات سال 2020 به کنگره آمریکا یورش بردند و با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

 
در این درگیری ها پنج آمریکایی کشته شدند و سرافکندگی بزرگی برای دموکراسی آمریکایی به بار آمد. جدای از این موارد، ترامپ در موضع گیری عجیبی همه سیاه پوستان، یهودیان و اسپانیایی تبارهایی که قصد دارند به هریس رأی بدهند، افرادی بی عقل خطاب کرد که باید هر چه سریع تر خود را به دکتر نشان دهند. در عین حال بالکل گذشته خود را انکار کرد و مدعی شد، سال 2020 و پس از شکست از بایدن در انتخابات، قدرت را درنهایت صلح و دوستی تحویل داد. موضع گیری ترامپ در شرایطی مطرح می شود که حادثه ششم ژانویه آمریکا رخ داد و حتی ترامپ حاضر نشد در رویدادی بی‌سابقه در مراسم تحلیف بایدن شرکت کند.

ترامپ در موضع گیری عجیبی همه سیاه پوستان، یهودیان و اسپانیایی تبارهایی که قصد دارند به هریس رأی بدهند، افرادی بی عقل خطاب کرد که باید هر چه سریع تر خود را به دکتر نشان دهند


این قبیل رخدادها در نوع خود حامل دو پیام مهم هستند:

نخست، اینکه سطح رقابت و معادلات سیاسی در آمریکا به شدت سقوط کرده و این موضوع پیش چشم نه فقط مردم آمریکا بلکه کل جهان است؛ موضوعی که از چشم اندازی کلی می‌تواند نمودی از افول هژمونی جهانی آمریکا باشد و گفتمان حکمرانی و قدرت نرم بین المللی آن را تا حد زیادی زیر سؤال می برد. 

دوم، اینکه دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان می دهد منابع مردم آمریکا گمشده اصلی انتخابات ریاست جمهوری این کشور است و مردم به جای اینکه در متن انتخابات قرار داشته باشند، چیزی جز بازیگرانی حاشیه‌نشین نیستند. 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده