به گزارش «راهبرد معاصر»؛ فرایند طولانی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بعد از یک سال به روزهای پایانی خود نزدیک شد و دونالد ترامپ بار دیگر در آستانه ورود به کاخ سفید قرار دارد. هرچند تحولات داخلی آمریکا هیچ تأثیری بر تحولات اقتصادی و کنش های سیاسی ایران ندارد، اما از ماه ها پیش برخی عناصر غربگرای داخلی در تلاش برای ساخت دوگانه مجعول ترامپ-هریس بودند و سعی می کنند شرایط آتی کشور را بر مبنای نتیجه انتخابات آمریکا ارزیابی کنند.
در این راستا برخی ها با پیروزی ترامپ همراستا با معاندان خارجی شروع به فضاسازی کردند و مدعی هستند دامنه جنگ و درگیری فزونی خواهد یافت، تحریم ها بیشتر خواهد شد، ارز و دلار روند صعودی خواهد گرفت و در نتیجه تورم و بی ثباتی در اقتصاد ایران سر به فلک خواهد کشید .
کنشگران اقتصادی به طور طبیعی با توجه به خصومت هایی که در دوران ریاست جمهوری سابق ترامپ شاهد بودند، نگران تحولات آمریکا هستند
حجتالله فرزانی، کارشناس مسائل اقتصادی درباره اینکه نوسانات قیمتی ارز، طلا و ارز دیجیتال به دنبال پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تکرار سناریوی افزایش هیجانات موقتی است، به «راهبرد معاصر» گفت: در اقتصاد ایران هنگامه تنش های مختلف بارها شاهد فضاسازی هایی بوده ایم که نباید به نوسانات ناشی از تنش ها و موضوعات اینچنینی چندان اعتنا کرد، زیرا ناشی از هیجانات موقتی رفتار کنشگرانی است که نگران کاهش ارزش پول ملی هستند.
وی افزود: سرمایه داران، فعالان بازارهای مختلف و کنشگران اقتصادی به طور طبیعی با توجه به خصومت هایی که در دوران ریاست جمهوری سابق ترامپ شاهد بودند، نگران تحولات آمریکا هستند. نه تنها فعالان اقتصادی، بلکه تحلیلگران سیاسی و مردم عادی در نقاط مختلف جهان نسبت به روند سیاسی آمریکا ابراز نگرانی می کنند.
کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: این سؤال مطرح است بعد از به قدرت رسیدن ترامپ، وی چه رویکردی نسبت به درگیری های منطقه اوراسیا و جنگ اوکراین خواهد داشت و چه واکنشی نسبت به تنش های غرب آسیا نشان می دهد. بی شک این ابهامات به شوک بازارهای مالی منجر شده است؛ بنابراین واکنش های اقتصادی نسبت به انتخاب ترامپ زودگذر و هیجانی است.
فرزانی گفت: انتخاب ترامپ در به سقف رساندن نرخ بیت کوین اثرگذار بوده است و ارزش طلا نیز به صورت تاریخی در جهان رکورد زده، بنابراین افزایش قیمت ها واکنشی جهانی است. بی تردید قیمت های افزایش یافته اصلاح می شود، زیرا شعار ترامپ، «آمریکای بزرگ» ناظر بر تقویت اقتصاد داخلی است و حتی انتخاب وی بازارهای آمریکا را نیز تحت تأثیر قرار داد.
وی درباره اینکه انتخاب ترامپ نمی تواند به اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران منجر شود، برخی مواضع وی را در مناظره های انتخاباتی یادآور شد و تصریح کرد: ترامپ در شعارهای انتخاباتی نگاه متفاوتی نسبت به گذشته نسبت به ایران داشت و مدعی است می خواهد با کشورمان به توافق دست یابد. بنابراین اینکه در تحولات آتی سیاست خارجی چه رخ دهد گذشت زمان آثارش را نشان خواهد داد و هیجانات فعلی ناشی از انتخاب ترامپ از بین می رود.
ترامپ در شعارهای انتخاباتی نگاه متفاوتی نسبت به گذشته نسبت به ایران داشت و مدعی است می خواهد با کشورمان به توافق دست یابد
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه دیگر تحریمی برای اعمال علیه اقتصاد ایران باقی نمانده است، گفت: حتی اگر هیچ توافقی میان ایران و آمریکا به دست نیاید، ترامپ قادر به افزایش تحریم ها علیه کشورمان نیست، زیرا تحریم های گذشته و حتی در دولت جو بایدن به اندازه ای بوده است که جایی برای اعمال تحریم های جدید نیست.
فرزانی معتقد است: حتی اگر ایران و آمریکا به توافق دست نیابند، ترامپ امکان دارد به تحریم های نظامی روی بیاورد، اما جدی و اثرگذار نیست. : حتی اگر رئیس جمهور جدید آمریکا قصد اعمال تحریم های بیشتر یا افزایش تحریم های گذشته را داشته باشد، نمی تواند تأثیر خاصی بر اقتصاد کشورمان بگذارد. ایران سال های گذشته راه های دور زدن تحریم ها را به خوبی فرا گرفته است، بنابراین قطعاً در برابر هر کنش ضد ایرانی آمریکا واکنشی خواهیم داشت و اقدامات ترامپ علیه ایران همچنون گذشته ناکام خواهد ماند.