کمبود نقدینگی تولید خودرو را کاهش داد-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

کمبود نقدینگی تولید خودرو را کاهش داد

کارشناس مرکز پژوهش های مجلس گفت: کمبود نقدینگی و عدم توان پرداخت مطالبات قطعه‌سازان و تامین قطعات داخلی از جمله عوامل موثر در کاهش تولید خودروست .
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۲۳ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 13
کد خبر: ۲۴۹۶۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، هادی عامری گفت: بررسی آمار تولید خودروسازان داخلی در سه ماه ابتدایی امسال نشان از افت تولید خودرو می دهد که این افت تولید، علت های متفاوتی دارد. از سال های دهه 70  تا 1390 آمار تولید خودرو همواره صعودی بوده به طوری که از عدد کمتر از 200 هزار دستگاه به یک میلیون و 600 هزار دستگاه در سال 1390 رسید.

 

وی در ادامه افزود: در دهه 90 و شروع تحریم های اقتصادی ایران, همچنین نوساناتی که در بخش های مختلف صنعت خودروسازی داشته ایم, میزان تولید نیز دچار نوسان شد.

 

کارشناس مرکز پژوهش های مجلس می گوید:  موضوعاتی در صنعت خودرو باعث بروز نوساناتی شد که بیشتر مربوط به بحث تامین نقدینگی مورد نیاز تولید, بحث مربوط به زیان دهی خودروسازان همچنین عدم توازن در طول زنجیره تامین بوده است. این موارد باعث شد که طی دهه گذشته و سال اخیر میزان تولید از  800هزار دستگاه تا یک میلیون و 500 هزار دستگاه متغیر باشد.

 

عامری گفت: در گذشته به دلیل تحریم مشکل در تامین قطعات مورد نیاز وابسته به خارج وجود داشت که باعث عدم توازن در کل تامین خودروسازان و قطعه سازان شد. موارد دیگری نیز مانند قیمت گذاری های دستوری اتفاق افتاد که باعث  زیان ده شدن خودروسازان شد.

 

به گفته این کارشناس مرکز پژوهش های مجلس, در سه سال گذشته با رفع عدم توازن در تامین قطعات مورد نیاز خودروسازان تا حدی تولید منظم شده اما هنوز با اعدادی که برای رشد تولید در نظر گرفته شده فاصله داریم. با رفع موانع پیش رو می توان تولید را افزایش داد و به اعداد در نظر گرفته شده که سالی یک میلیون و 700 هزار دستگاه خودرو است، رسید./ تسنیم

ارسال نظر