به گزارش راهبرد معاصر؛ پژمان عقدک در ارتباط با موارد ابتلا به تب دنگی در استان اصفهان اظهار داشت: در استان اصفهان تاکنون تنها یک مورد مثبت قطعی وجود داشته که امروز تشخیص داده شده است؛ این بیمار پس از شناسایی درمان لازم را دریافت کرده و مشکل خاصی ندارد.
وی افزود: بیش از ۲۰ مورد مشکوک به ابتلا در استان اصفهان وجود داشت که در روزهای اخیر به استانهای پرخطر در شمال و جنوب کشور سفر کرده و علائم بیماری را داشتند، اما پس از انجام تستهای تشخیصی، تنها یک مورد مثبت قطعی مشخص شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: این فرد بیمار راننده بوده و به مرز پاکستان سفر داشته است که در آنجا مورد گزش قرار گرفته و علائم را بروز داده است.
وی با اشاره به علائم این بیماری عنوان کرد: اگر فردی در روزهای گذشته به استانهای جنوبی مثل هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان و همچنین به استانهای شمالی گلستان، گیلان و مازندران سفر داشته و مورد گزش قرار گرفته باشد و سپس علائمی مثل تب، سردرد، درد پشت چشم، بدندرد، استخواندرد شدید، تهوع، استفراغ و خونریزی از دهان و بینی را نشان دهد، باید با شک بر احتمال وجود تب دنگی به مراکز جامع سلامت یا مراکز درمانی مراجعه کند تا آزمایشهای لازم انجام گیرد.
عقدک افزود: پس از مراجعه به این مراکز، خدمات مراقبتی آغاز شده و تستهای تشخیصی موجود در استان انجام میشود؛ در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش، تستهای تاییدی در آزمایشگاه رفرانس تهران انجام میشود.
وی با بیان اینکه مراقبت از گزش برای جلوگیری از ابتلا ضروری است، گفت: پشه آئدس بیشتر در زمان طلوع و غروب آفتاب گزیدگی را انجام میدهد و باید در این زمان مراقبت بیشتری انجام داد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: استفاده از پشهبند، حشرهکش، قلمهای دافع حشرات، لباسهای بلند و جلوگیری از تجمع حشرات در منزل از جمله راهکارهای پیشگیری از این بیماری است؛ آبهای راکد مثل آب زیر گلدانها و ظرف آب زیر کولرهای گازی میتواند عامل تجمع حشرات باشد.
وی در ارتباط با نحوه انتقال بیماری تصریح کرد: انتقال نفر به نفر در این بیماری وجود ندارد و تنها احتمال انتقال از مادر باردار به فرزند و همچنین به وسیله استفاده از سرنگ مشترک وجود دارد که بسیار نادر است. / تسنیم