شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین برگزار شد-راهبرد معاصر
بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت

شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین برگزار شد

شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 13
کد خبر: ۲۵۴۲۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، شانزدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات 104 نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، روز سه‌شنبه 23 مردادماه در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری و همچنین وزیری، نماینده دادستان در مجتمع قضایی امام خمینی (ره) به‌صورت علنی آغاز شد.

 

در ابتدای این جلسه از دادگاه سید محمد سجادی یکی از اعضای حزب جمهوری اسلامی مجروح در انفجار دفتر جمهوری اسلامی در جایگاه قرار گرفت و گفت: در اثر انفجار کل سمت چپ بدنم آسیب دیده و از بین رفته است، دو مرتبه دیگر نیز ترور صورت گرفت که نافرجام بود. من همچنان به دلیل آسیب‌هایی که دیدم در حال درمان هستم، از محضر دادگاه خواستار احقاق حق هستم، هم مادی و معنوی.

 

سپس وکیل شکات بیان کرد: حادثه انفجار نه تنها منجر به آسیب آقای سجادی شد بلکه باعث شهادت ریاست دیوان عالی کشور وقت آیت‌الله بهشتی و ٧٢ تن دیگر نیز شد که نهایت دشمنی با ملت را نشان می‌دهد.

 

در ادامه حجت‌الاسلام صداقت؛ کارشناس فقهی در جایگاه قرار گرفت و با بیان سخنانی ضمن اشاره به کلام شیخ طوسی درباره بغی که شیعه و اهل سنت نیز به آن استناد می‌کنند، گفت: 3 شرط برای محقق شدن عنوان فقهی بغی مطرح شده است؛ اول: بغات باید از استحکامات برخوردار باشند که دفع شر آن‌ها به جز قتال ممکن نباشد؛ دوم: از محدوده امام مسلمین خارج باشند و گرد هم جمع شده باشند؛ سوم: شورش آن‌ها بر مبنای تعبیر باطلی در عدم مشروعیت حکومت مستقر باشد و شمار آن‌ها در حدی باشد که جز با تجهیز سپاه میسر نباشد. تک‌تک این شروط با سازمان مجاهدین خلق مطابقت دارد.

 

وی درباره باغیان، گفت: بحث اول در مورد باغیان، فرد نیست بلکه بحث گروه است؛ بحث دیگر قیام در برابر اساس جمهوری اسلامی است نه مسائل جزئی و بحث دیگر موضوع قیام مسلحانه است.

 

صداقت ادامه داد: حکم قاضی در محاربه اختیار بین چهار امر است و در قانون مجازات اسلامی آمده است، اما در مورد بغی یک حکم داریم و آن هم اعدام است یعنی قاضی مخیر بین چند امر نیست.

 

وی افزود: وقتی که در اسلام صحبت از بغی و محاربه می‌شود، تعریفی که امروز در حقوق بین‌المللی کشورها آمده، با قانون ١4� � سال پیش بغی در اسلام مشابهت دارد، آن‌ها اسمش را قانون مبارزه با تروریسم گذاشته‌اند.

 

صداقت گفت: وقتی صحبت از بغی می‌کنم حتی اگر یک نفر حمله مسلحانه کرده باشد تمام اعضای گروه باغی حساب می‌شوند، در نتیجه حکم برای همه اعضای گروه محاربه است.

 

وکیل شکات گفت: خود مسعود رجوی اقرار می‌کند انفجار دفتر جمهوری اسلامی کار آن‌ها بوده است.

 

ابراهیم خدابنده یکی از اعضای سابق سازمان مجاهدین هم با دعوت قاضی در جایگاه قرار گرفت و گفت: از مسعود رجوی شنیدم که انفجار دفتر از طریق عضو حزب صورت گرفته است.

 

وی افزود: افرادی که عفو شده بودند دوباره به سازمان برگشتند و رجوی آنها را در نشستی جمع کرد و جلوی همه گفت؛ شما همه خیانت کردید و چرا بهانه دادید که شما را عفو کنند.

 

خدابنده گفت: تصمیم ترور آیت‌الله بهشتی توسط «تقی شهرام» گرفته شد. آیت‌الله بهشتی آینده جمهوری اسلامی بود و سازمان حال و آینده، آینده را انتخاب کرد، فکر می‌کردند که اگر آیت‌الله بهشتی نباشد جمهوری اسلامی راحت تر از بین می‌رود.

 

وی گفت: طبق گفته مریم رجوی، مجاهد خلق کسی است که اول اینکه تمایلات مسعود را بشناسد و دوم، به تمایلات مسعود عمل کند.

 

پس از آن منیژه صفی‌یاری، جانباز 6٧ درصد در جایگاه حاضر شد و گفت: طی بمب‌گذاری در ماشین من و مادرم قطع عضو شدیم و من از موهبت مادر شدن محروم شدم، در حالی که ما افراد عادی بودیم. من به عنوان شاکی به دنبال گرفتن حق و خواستار دادخواهی هستم. من به مجاهد بودن این سازمان شک دارم.

 

وی ادامه داد: به غیر از این حادثه بمب‌گذاری در ماشین، در ١٧ سالگی نیز وقتی برای خرید به بازار رفته بودیم در اداره مخابرات آن زمان انفجاری صورت گرفت و موج انفجار به ما که در خیابان بودیم هم تأثیر گذاشت./ تسنیم

ارسال نظر